""
""

LUDO, LUDO, LUDO: U Đenovi 1:0, 2:1, 3:1, pa 3:4! Džigi ga dao glavom... SMS namestio gol i iznudio penal, Tomović u bolnici (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 18.12.16. | 22:50

Šokantna pobeda Palerma na „Luiđi Ferarisu“, prva posle deset vezanih poraza, Lacio u Rimu počistio Violu, Iličić promašio penal

Đenova očima ne veruje! Padali su na „Luiđi Ferarisu“ Milan, Juve, pre neki dan i Fjorentina, večeras se očekivalo da oružje položi i Palermo, ali je najslabiji tim Serije A režirao čudesan preokret na koncu 17. kola i rolerkosterom ništa pretvorio u sve.

Sicilijanci su šokirali ekipu Ivana Jurića, koja je vodila 1:0, 2:1 i 3:1, ali joj nisu vredele ni golgeterske sposobnosti Đovanija Simeonea, ni novi pogodak Nikole Ninkovića. Nisu, jer su gosti izmislili, a da verovatno ni sami ne znaju kako, prvu pobedu na strani, zahvaljujući golu iz ofsajda Rispolija i preciznom udarcu makedonskog rezerviste Aleksandra Trajkovskog u poslednjem minutu.

Izabrane vesti

A sve do 88. činilo se da Grifoni zasluženo imaju tri boda u džepu. Na kraju ni mrvu nisu uzeli, pretrpeli su prvi poraz pred svojim navijačima i omogućili Palermu da prekine seriju od devet vezanih poraza. Baš sad.

Pre tog šokantnog završetka Đenovljani su netremice gledali u Đovanija Simeonea. Talentovani argentinski napadač je vrcavo koristio pukotine u odbrani tima sa Sicilije, dao je dva gola (ukupno ih ima šest u sezoni) i namestio jedan. I to Srbinu, Nikoli Ninkoviću. Posle asistencije Darku Lazoviću protiv Viole, Džigi je večeras postigao drugi gol u prvenstvu. Opet glavom, kao onda kad je učestvovao u velikom rušenju Milana.

Odlično je reagovao nekadašnji vezista Partizana na Simeoneov centaršut u 65. minutu i vrlo vešto pogodio dalji ugao. Reakcijom prilikom proslave gola pokazao je koliko mu taj precizan hitac znači i koliko je unapredio igru glavom, što mu je bila jedna od slabijih tačaka dok je nosio crno-beli dres.

Samo minut pre pogotka, Nikola Ninković je imao zicer sa desetak metara, ali što nije uspeo tad, jeste u sledećem napadu. Drugi Srbin u dresu Đenove, Darko Lazović, pružio je još jednu vrlo dobru partiju i prodorima po desnom krilu mučio odbranu Palerma, koji se na kraju, ipak, izvukao.

Jednako uzbudljivo i efikasno bilo je u Rimu, gde je Lacio furioznim početkom utakmice odučio od fudbala Fjorentinu, slavio pobedu 3:1, preskočio Milan i poravnao se sa Napolijem na deobi trećeg mesta.

I na Olimpiku je jedna od centralnih figura meča bio Srbin. Kapiten mlade reprezentacije Sergej Milinković Savić izrasta ui jednog  od nosilaca igre Rimljana, što se najbolje videlo tako što je namestio pogodak Baldeu Kejti u 23. minutu, a zatim u nadoknadi prvog dela iznudio jedanaesterac koji je kapiten Lukas Bilja pretvorio u pogodak za 2:0.

Sergej je u toj situaciji nadmudrio zemljaka Nenada Tomovića, ušao u kazneni prostor i prosto sačekao da ga štoper Fjorentine udari po nogama, što je bilo dovoljno sudiji Iratiju da pokaže na belu tačku.

Sa istog mesta, samo početkom drugog poluvremena, jedanaesterac nije iskoristio Josip Iličić. Njegov šut ukrotio je Federiko Marketi, ali je sastav iz Firence, ipak, uspeo da prepolovi zaostatak malo kasnije preko Zaratea koji je sa pet metara lako pogodio cilj.

Od tog trenutka Fjorentina je bila bolji rival, pritiskala sa svih strana, Lacio je imao nekoliko prilika iz kontranapada. Jednu takvu iskoristio je Rumun Radu, pet minuta pošto je sudija ispravno poništio gol gostujućeg veziste Sančeza, zbog igranja rukom.

Valja napomenuti da je Nenad Tomović zamenjen posle prvog poluvremena. Ne zbog igre, nego se požalio na zdravstvene problema, odmah je prebačen u jednu rimsku bolnicu.

SERIJA A - 17. kolo

Subota:

Empoli - Kaljari 2:0 (1:0)
/Mkelidze 8, 81/

Milan - Atalanta 0:0

Juventus - Roma 1:0 (1:0)
/Iguain 14/

Nedelja:

Sasuolo - Inter 0:1 (0:0)
/Kandreva 47/

Kjevo - Sampdorija 2:1 (2:0)
/Međorini 9, Pelisijer 42pen - Šik 90+3/

Napoli - Torino 5:3 (3:0)
/Mertens 13, 18 penal, 22, 80 - Beloti 58, Rosetini 76, Falke 84 penal/

Peskara - Bolonja 0:3 (0:2)
/Masina 7, Džemaili 41, Krejci 57pen/

Udineze - Krotone 2:0 (1:0)
/Tero 43, 61/

Đenova - Palermo 3:4 (1:1)
/Simeone 4, 57, Ninković 65 - Kvajson 42, Goldaniga 69, Rispoli 88, Trajkovski 90/

Lacio - Fiorentina 3:1 (2:0)
/Kejta 23, Bilja 45+3 pen, Radu 90 - Zarate 64/


tagovi

Darko LazovićĐenovaĐovani SimeoneEvropaFjorentinaItalijaLacioLukas BiljaNenad TomovićNikola NinkovićPalermoSerija A

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara