Roberto, Buskets i Pike iza Ter Štegena i Mesija (© Reuters)
Roberto, Buskets i Pike iza Ter Štegena i Mesija (© Reuters)

Luftiranje #2: Osim Mesija, nema nedodirljivih u Barseloni; Pike, Buskets, Grizman i Roberto na tapetu kod Laporte

Vreme čitanja: 2min | uto. 18.05.21. | 09:50

Predsednik katalonskog giganta će im ponuditi smanjenje plate, ako ne prihvate – prodaće ih

Kad se pobeđivalo i osvajali trofeji, sve je bilo u redu. Važili su, uz Lionela Mesija, ranije Ćavija Ernandeza i Andresa Inijestu, za protagoniste Barselonine vladavine španskim, čak i evropskim fudbalom. No, kad kola krenu nizbrdo, onda je Argentinac nedodirljiv, ali su zato na tapetu fudbalski senatori sa Nou Kampa: Đerar Pike i Serhio Buskets.

Mundo deportivo u isti koš stavlja i Serđa Roberta, međutim, iako mlađi, bek – po potrebi i zadnji vezni – ništa veliko nije uradio po čemu bi se pamtio, osim onog gola za epski preokret nad Pari Sen Žermenom, mada u konačnom zbiru taj pogodak Barsi nikakav pehar nije doneo. Mundo dodaje da su pomenuta trojica, uz njih i Antoan Grizman, sa statusom „teškaša“ na ozbiljnom ledu kod predsednika Đoana Laporte i da će posle okončanja sezone (ostalo još gostovanje Eibaru) ostanak u klubu biti predmet debate. Barsin plan je da pomenuti kvartet dođe na pojedinačne razgovore sa Laportom, gde će im prvi čovek osvajača Kupa kralja predočiti ono što javnost odavno misli, a bivši čelnik, Đozep Marija Bartomeu nije imao petlje da kaže.

Izabrane vesti

Igraju loše.

Nisu samo oni razlog druge uzastopne godine bez titule i šeste kako se nije probila u završnici Lige šampiona. Jesu među najplaćenijima i zato se od njih očekuje konkretniji doprinos rezultatima. Kako je izostao, Laportina ideja je da trojici izdanaka La Masije smanji plate. Ako prihvate da zarađuju manje nego dosad, ostaće na Nou Kampu. U suprotnom, biće im pokazana izlazna vrata. Razlog je procena da Barsa u ekonomskom smislu ne može da trpi skupe igrače kao što su Buskets, Pike i Roberto. Bar da igraju kao pre, druga bi se ploča vrtela. Ovako su od nedodriljivih pre samo godinu dana stigli do – upitnih.

Uz napomenu da Robertu ugovor ističe narednog leta, Busketsu onog tamo, a Pikeu 2024. Za prvog je ovog poslednja šansa da se proda.

Grizman jeste u 2021. počeo da liči na fudbalera kakav je bio u Atletiku, međutim, opšti je utisak da (još) nije opravdao 120.000.000 evra uloženih u potpis. Njegovu poziciju ni novinari Munda ne mogu da definišu. Niti je nedodirljiv, niti je esencijalan. Ako pristane da mu se smanji plata – ostaće. U suprotnom može da ide. Na Francuzu, kao prvaku sveta, ipak može da se najviše zaradi. Uostalom, mlađi je i od Busketsa i od Pikea.

Prošle godine „luftiranje“, Barselonine svlačionice počelo je nečekivanim rastancima sa Luisom Suarezom, Ivanom Rakitićem i Arturom Vidalom. Uprkos promeni predsednika, moglo bi da se nastavi u ovom prelaznom roku, pa da na početku naredne sezone ekipa dobije novi izgled.


tagovi

Serhio RobertoSerđi RobertoSerhio BusketsĐoan LaportaBarselonaAntoan Grizman

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara