Komentari na vest

Luis Enrike zna fudbal više od drugih: ¡Historico Gabi!

@

@ssss

pre preko 2 godine

Luis Enrike je trenerčina!Jedini koji je posle Gvardiole dobro vodio Barsu.A ovo što radi sa Španijom je umetnost.Biće prvi favoriti za osvajanje Svetskog prvenstva.

Badr-Hari

pre preko 2 godine

Pre samo godinu dana nešto slično je izveo Ronald Koeman u Torinu kada je sa klincima Barse pobedio Juve u gostima sa 2:0. Mesec dana kasnije je uspeo sa prvim timom da izgubi od Juvea na Camp Nou sa 3:0. E sada sam ja u dilemi da li bi trebao zbog prve utakmice da ga proglasim najboljim trenerom na planeti ili zbog druge najgorim? Ili da uradim ono što se ni slučajno ne radi: zaboravim obe te utakmice i pogledam šta je lik radio od kada je došao u Barcu do danas? Luis Enrique nije 'tikva bez korena': trenirao je Barcu B, najurili ga Roma i Selta, pa i Barca A (kada su uspeli da nađu još goreg Valverdea), a najuriće ga i španska reprezentacija čim u 3-4 uzastopne utakmice protivničke vezne linije stisnu Gavija da neće znati gde se nalazi, a kamoli gde mu je lopta i kada Oyarzabal i Torres ne budu mogli da dođu do lopte, a kamoli da upute smislen centaršut, uđu u šansu ili postignu gol.
T

Tupak

pre preko 2 godine

Pa i taj Juventus je bio oslabljen.Trebas gledati ucinak protiv najjacih sastava.Spanija da je malo vise srece imala izbacila bi Italijane u polufinalu.Ne mozes porediti Kumana i Enrikea nikako
G

Gost123

pre preko 2 godine

Sve je to lepo, mlad je decko, ali u poslednje vreme dizete veznjake koji po sezoni imaju 2,3 asistencije, toliko golova i tjt. Fudbal je odavno izgubio veznjake koji su majstori, koji imaju viziju i koji vide prostor. Poredjenja su Kros i Modric. Dok Modric vidi prostor, spoljnom salje loptu i igrac utrcava, kreira sansu za gol Kros siri igru ili dodaje prvom do sebe. Nema vise takvih igraca poput De la Penje. Nema kreatora.
Q

Qyqy

pre preko 2 godine

Kevin de brujne!

Badr-Hari

pre preko 2 godine

Dovoljno je da klinac od 17-18 godina odigra dobro 2-3 utakmice, a ne sezonu i odmah je megatalentovan, budući Iniesta, Xavi, Kros, Modrić, Zidan, možda i Messi, Pele, Maradona... Međutim tužna istina je da je danas 2021. i u fudbalu nemaju šta da traže fizički slabi, niski i spori fudbaleri, teški po 50kg, ma koliko da im je godina i ma koliko da su talentovani i/ili vešti sa loptom. Odigraće oni dobro ili odlično svaku utakmicu gde se protivnici drže podalje od njih, gde imaju prostora i vremena da prime loptu i da trče sa njom bez pritiska i da usput razmisle šta će sa njom. A kada im se zalepi jedan ili dva crnca za glavu viši, 15 kg teži, duplo brži i tri puta jači onda prirodno ne znaju gde se nalaze, jedva prime loptu, gledaju da je se što pre oslobode i vrate nazad (jer za napred nemaju vremena da 'razgledaju', pa u vodu pada 'sjajan pregled igre' sve i da ga imaju). Ako nemaju slobodnog saigrača pozadi moraju da trče sa loptom i do svog golmana moleći boga da im crnac ne uzme loptu sa leđa bez faula itd. Sve smo to gledali nebrojeno puta od megatalentovanih klinaca koji su prošle 2-3 utakmice 'pokidali'.
h

hehehehe

pre preko 2 godine

kako ce benzema da ih polomi u finalu jedva cekam!
l

laki93

pre preko 2 godine

Benzema prvo treba doći do finala.
e

ecka siti

pre preko 2 godine

Barsa kad pregrmi ovaj tezak period , ima da zari pali evropom godinama. . . Toliko mladih,a talentovanih igraca nema niti jedna ekipa. . .
I

Idemo breee

pre preko 2 godine

Bitno je samo da dovedu trenera koji ce te igrace umeti da postavi na terenu da odradjuju ono sto najbolje znaju. Na primer Buskets ove sezone u barsi jedan od losijih na terenu, ali zato sinoc protiv jednog od najboljih veznih redova na svetu bio jedan od najboljih na terenu i tu se vidi ogromna razlika između vrhunskog i prosecnog trenera.
G

Gost300

pre preko 2 godine

Ne volim Barsu,iz dosta razloga,ali se slazem,jos da nije otisao Moriba,imali bi opet strasan trio na sredini sa njim,Pedrijem i Gavijem
G

Gaizka

pre preko 2 godine

@Idemo bre. Nije samo ni do trenera, Barselona već godinama nema profil igrača kakav je Koke. Poslednji takvi "radnici" su bili Paulinjo i Vidal, i to Vidal u godinama. Busketsu u Barseloni treba igrač kakav je Koke, da pokriva teren i trči za njega. Barselona najčešće pored (ispred) Busketsa ima Frenkija, Pedrija, Nika ili Gavija. Frenki, Pedri i Gavi nisu takvi "prašinari". Pokušaji sa Sergi Robertom su takođe bili loši. Nije slučajno što su tražili Vajnalduma letos. Ne može ni trener baš od svih govana da napravi pitu.
I

Idemo breee

pre preko 2 godine

@Gaizka ako malo bolje pogledas barsa je poslednji put osvojila ligu sampiona kada je imala vrhunskog trenera, Enrikea. Nakon njega su dovodjeni treneri kojima je najveci uspeh do tada bio treniranje Bilbaa, Betisa i Evertona sa kojima su imali manje vise solidne rezultate. Cinjenica je da vrhunski treneri osvajaju ligu sampiona, mislim da u prethodnih 20 godina samo Di Matea ne mozemo smatrati vrhunskim trenerom koji je uzeo ligu sampiona.
1

1244

pre preko 2 godine

Који од њих је од почетка сезоне одиграо једно полувреме на топ нивоу? Ниједан,они против Гранаде кући не праве разлику....Можда у будућности,али за сада нула
S

Saklaman

pre preko 2 godine

Nije nista, ovi mladici iz barse su fenomenalni j najmanju ruku ali trener to postavlja neverovatno lose. Poceo sam da gledam barselonu u poslednje vreme koja napada dugim loptama. Dokle god ovaj indijanac bude vodio klub, od rezultata nece videti nista

Badr-Hari

pre preko 2 godine

@Idemo breee - Ako malo bolje pogledaš Barsa je poslednji put osvojila Ligu Šampiona kada je imala Messija, Suareza, Neymara i Iniestu koji su mogli da zabiju više golova nego što su panjevi pozadi bili u stanju da prime i koji su imali trenera koji se u potpunosti smirio sa rotacijama, taktičkim 'idejama' i besmislenim izmenama nakon što mu je pretio otkaz na kraju prvog dela upravo te sezone i koji je u drugom delu izvodio najjači tim na teren protiv svih protivnika i sa klupe odsutno posmatrao sve te utakmice, a što se lepo i jasno moglo videti svaki put kada uđe u kadar kamere. Tripletu su osvojili zahvaljujući tome što je Enrique prestao da se meša u svoj posao baš kao i sreći što se niko iz MSNI kvarteta nije povredio do kraja sezone, uprkos tome što su igrali svaku utakmicu.
S

Seeef

pre preko 2 godine

Opasan tim ima Spanija. Zao mi je sto ih ljudi toliko "podcenjuju"
I

Idemo breee

pre preko 2 godine

I gde su sad napaceni navijaci reala. Ponovo ih je utisao Enrike. Kapa do poda Lucho
n

netrcipredrudu

pre preko 2 godine

videcemo ko ce se smejati u nedelju, ko se zadnji smeje najsladje se smeje.