Luis Ibanjez (© RFK Grafičar/Facebook)
Luis Ibanjez (© RFK Grafičar/Facebook)

Luis Ibanjez navija iz Argentine: Mama i sestra plaču, svi se nerviramo, ali pobede slavimo na ulici do jutra

Vreme čitanja: 3min | ned. 11.12.22. | 13:12

Kapiten Grafičara i bivši prvotimac Crvene zvezde između dve vatre uoči polufinalnog okršaja Argentine i Hrvatske

Iako je rođen u Buenos Ajresu i ponikao u čuvenoj Boki Juniors, kapiten Grafičara i nekadašnji prvotimac Crvene zvezde, Luis Ibanjez, fudbalski se afirmisao u Dinamu iz Zagreba.

Popularni Lučo šest i po godina proveo je na Maksimiru, gde je stekao veliki broj prijatelja među hrvatskim fudbalerima, a u Zagrebu je i našao izabranicu svog srca, Mateu, s kojom ima dva sina. Reklo bi se da će mu zbog toga biti pomešana osećanja uoči polufinalnog susreta Svetskog prvenstva između Argentine i Hrvatske, međutim...

Izabrane vesti

"Sinovi su pola-pola, a ja ću naravno navijati za Argentinu. Mada, neće mi biti toliko teško ako izgubimo“, rekao je Ibanjez u razgovoru za Mozzart Sport.

Mečeve odluke na Mundijalu u Kataru iskusni bek prati u domovini. Očekivanja Gaučosa su ogromna. Na treću titulu svetskog prvaka čeka se još od 1986, a ova godina posebno je bitna zbog poslednje šanse za Lea Mesija. Stoga je i napetost među navijačima velika. Nije bilo lako pratiti četvrtfinalni okršaj sa Holandijom u kom su ispuštena dva gola prednosti, pa prolaz obezbeđen tek na penale.

"Odavno nisam tako teško podneo jednu utakmicu! Oko mene plaču mama i sestra, svi se nerviramo. Ovde se fudbal živi u svakom trenutku, ne samo kada je reprezentacija. Ali, zato, kada pobedimo stvarno je lepo. Veselje na ulicama traje do jutra", objašnjava Ibanjez.

I polufinale će Lučo gledati u Buenos Ajresu, a potom sledi povratak u Srbiju i obavezama u Grafičaru. Probao je usput da svrati do Dohe, ali odavno je nemoguće naći ulaznice za mečeve Argentine.

"Zvao sam da se raspitam za karte, međutim, nema šanse naći ih. Svi bi voleli da budu tu, cela Argentina".

Pisali su već izveštači Mozzart Sporta iz Katara da je atmosfera na utakmicama plavo-belih kao da igraju kod kuće. Biće tako i protiv Hrvata.

"Pogledajte šta je Maroko napravio. Danas je fudbal takav, nema više favorita, a ja i ne bih voleo da Argentina bude unapred proglašena za pobednika jer to nikad nije dobro. Ali sigurno je da jeste u prednosti. U Argentini se već dugo živi za titulu, u Kataru igra s navijačima kao da je na svom terenu. Već decenijama se čeka titula i zato će ići na sve ili ništa. Nema šta da se izgubi, ako uđu u finale momci će imati velike šanse zbog ogromne podrške sa tribina", ističe Ibanjez.

Dobro je upoznat 34-godišnji bek sa sastavom Hrvatske. Dosta igrača i lično poznaje. Među njima je strelac izjednačujućeg gola protiv Brazila, Bruno Petković, koji je stasavao u Dinamu dok je Ibanjez bio prvotimac.

"Dobar sam ja sa Brunom, komšije smo na moru. Imam dosta prijatelja tamo. Većinom ih znam iz perioda u Dinamu, ali sam neke upoznao i posle. Iznenađenje je što su izbacili Brazil, ali meni ne toliko koliko drugima. Znao sam da imaju strašan tim".

Svestan je Ibanjez da Gaučose čeka težak ispit protiv i dalje aktuelnih viceprvaka sveta.

"I jedni i drugi igraju do noge, ne igraju na dugu loptu, pobediće ko bude bolje koncentrisan. Gledao sam skoro svaku utakmicu na turniru, osim Španija protiv Kostarike i Portugalija protiv Švajcarske, nije bilo ubedljivih pobeda. Nema velikih razlika među timovima, detalji su odlučivali, uglavnom inspiracija nekog igrača. Maroko je najprijatnije iznenadio, ali imaju stvarno dobre, brze igrače", zaključio je Luis Ibanjiz.


tagovi

Luis IbanjezKatar2022fudbalska reprezentacija Argentinefudbalska reprezentacija hrvatske

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara