Van Gal tokom meča sa Norveškom (© AFP)
Van Gal tokom meča sa Norveškom (© AFP)

Luj van Gal u invalidskim kolicima: Malo sam se uplašio...

Vreme čitanja: 2min | sre. 17.11.21. | 00:38

Vreme je za poslednju vožnju

Opet se Holandija poklonila Luju van Galu. Mogu da ga vole ili ne vole, ali moraju da ga poštuju. Posle još jednog uspeha sa državnim timom i da ga slave.

Legendarni stručnjak je drugi put u karijeri odveo Lale na Mundijal. Najpre u Brazil 2014. kad ih je doveo do trećeg mesta kad je to malo ko očekivao, da bi se posle odlaska Ronalda Kumana u Barselonu latio posla i uspešno priveo kvalifikacije kraju, u zahtevnoj grupi sa Turskom i Norveškom.

Izabrane vesti

Plasman u Katar Van Gal je overio iz – invalidskih kolica! Razlog: dva dana uoči odlučujućeg meča sa Norveškom u Rotermdamu, pao je sa bicikla i povredio kuk. Kako nije mogao da se kreće bez pomagala, jedino rešenje bilo je da sa tribina De Kajpa prati meč, a da se posle prvog poluvremena doveze u svlačionicu kako bi igračima podelio savete. Na kraju su ga reprezentativci dočekali osmesima, jer su slavili 2:0 i tako overili direktnu vizu za Katar.

Kontrolisali smo meč svih 90 minuta. Norveška jedva da je imala polupriliku. Posle prvog poluvremena sam čestitao momcima na igri, ali sam im rekao da malo više napadaju. Da ne igraju u širinu. U nastavku smo provocirali rivala visokim presingom, što nam je dalo malo više prostora, a naravno da smo imali napadače koji će koristit prilike“, prokomentarisao je Van Gal posle pogodaka Stivena Bergvajna i Memfisa Depaja u završnici.

Pre meča Luj van Gal je rekao „moj mozak i dalje funkcioniše“, slikovito objašnjavajući da ne mora fizički da bude prisutan uz reprezentaciju, ali je i dalje i te kako vitalan, bez obzira što je u avgustu proslavio 70. rođendan. Uprkos svemu, 50. put je predvodio Holandiju i osigurao joj 11. plasman na završni turnir prvenstva sveta.

Malo nam je raspoloženje pokvario remi sa Crnom Gorom pre nekoliko dana, tad sam se uplašio da bi stvari mogle da odu kompletnu u pogrešnom pravcu. Uprkos svemu, završili smo kvalifikacije uspešno. Upoznali jedni druge kroz uspone i padove. Dali smo dva gola, Jasper Silesen je mrežu sačuvao netaknutom, a fantastično deluje otkako se vratio u reprezentaciju. Tim ga je prihvatio i to je dobra stvar“, dodao je Van Gal.

Vreme je za poslednju vožnju. U Kataru, dogodine...



tagovi

luj van galLuj van Galreprezentacija HolandijeKvalifikacije za SP 2022.kvalifikacije za svetsko prvenstvo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara