(Reuters)
(Reuters)

Holandija plesala po rizičnoj žici ali je eliminisala Norvešku

Vreme čitanja: 2min | uto. 16.11.21. | 22:52

U baraž idu Turci

Propustila je Holandija šansu da plasman na Mundijal overi pobedom nad Crnom Gorom u Podgorici, ali večeras nije napravila istu grešku i pobedom u direktnom okršaju sa Norveškom je izvadila mundijalsku vizu kao pobednik kvalifikacione grupe.

Holanđani su na praznom De Kajpu u Roterdamu savladali Norvežane 2:0 golovima Bergvajna i Depaja u finišu meča i eliminisali ih iz trke za Katar.

Izabrane vesti

Plesale su Lale po rizičnoj žici jer bi ih primljeni gol i poraz izbacili čak i iz baraža ako Turska pobedi u Podgorici (što se i desilo) ali na kraju su ipak uspeli da objektivno slabijeg rivale konačno slome i eliminišu faktor iznenađenja..

Iako bez prve zvezde Erlinga Halanda, Norvežani su se dobro držali ali su znali da im ni remi ne znači mnogo osim u slučaju Turska kiksne protiv otpisane Crne Gore.

Zanimljivo je da su upravo iz Podgorice posle samo tri minuta igre stigle dobre vesti za oba tima na De Kajpu jer je Crna Gora povela protiv Turske golom Bećiraja. Bio je to rezultat koji je dalje vodio i Holandiju i Norvešku. Ali preveliki je rizik bio za oba tima da se čeka pobeda Crnogoraca... Turci su znali da su sa pobedom sigurni u baražu i nije ih zanimalo šta se dešava u Roterdamu.

Holandija je pretila preko ofanzivnog trilinga Danjuma – Bergvajn – Depaj stvorili nekoliko šansi ali nije uspela da načne Norvežane u prvom poluvremenu. Ali ih je makar učinila potpuno bezopasnima. U međuvremenu je Turska izjednačila u Podgorici i Norveška je znala da joj vreme curi. Pogotovo kada su Turci bolju igru krunisali golom za vođstvo od 2:1 posle sat vremena igre.

Kao da su te vesti malo probudile Norvežane koji su posle sat vremena igre stvorili prvu šansu ali zapravo njihova najveća šansa se se dešavala u Podgorici gde je Sojundžu izbacio loptu sa gol-linije i sprečio Crnogorce da izjednače.

Nisu uspevali Norvežani više ništa ozbiljnije da urade a kada im je Bergvajn zatresao mrežu u 83. minutu, sve je bilo gotovo i više im ni gol Crnogoraca ne bi značio... U nadoknadi vremena je pečat stavio Memfis Depaj koji je postigao 12. gol u kvalifikacijama i završio ih kao prvi strelac zajedno sa Harijem Kejnom.

 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara