Vukanović i Katić (@MN Press)
Vukanović i Katić (@MN Press)

Mađari zainteresovani za Vukanovića, Katić neće više da čeka na šansu u Zvezdi

Vreme čitanja: 2min | sre. 22.12.21. | 09:38

Očekivani rastanci...

Posle tačno tri godine od dolaska iz Napretka, došlo je vreme za rastanak Alekse Vukanovića i Crvene zvezde.

Univerzalnom napadaču, jednom od junaka dvomeča sa Jang Bojsom u kvalifikacijama za Ligu šampiona 2019, ugovor ističe prvog dana 2022. godine, a kako dosad nije bilo nagoveštaja o produžetku, po svemu sudeći Crvena zvezda mu i neće ponuditi nastavak saradnje.

Izabrane vesti

Imao je 29-godišnji Novosađanin nekoliko dobrih partija u crveno-belom dresu, pomenute 2019. je rešio i večiti derbi sa Partizanom pogotkom u 80. minutu za 2:1, ali nije ostavio utisak igrača potrebnog na duži period. Ove sezone sakupio je svega 130 minuta u prvenstvu i još 17 u kupu, pa je jasno da ga Dejan Stanković nema u daljim planovima.

Po pisanju Sportskog žurnala, za Vukanovića je zainteresovan Honved, osmoplasirani tim mađarskog prvenstva posle 17 odigranih mečeva.Tamo bi ga dočekala dvojica Srba, doskorašnji napadač TSC-a Nenad Lukić i nekadašnji vezista Radničkog iz Niša, Radnika, Novog Pazara... Dušan Pantelić. I jedan i drugi igraju standardno ove sezone, a Lukić je sa 12 golova najbolji strelac tima i drugi na listi golgetera u Mađarskoj.

Odlazak iz Crvene zvezde ove zime, po pisanju Žurnala, očekuje i Andriju Katića. Mladi golman, koji za nešto manje od dva meseca puni 20 godina, nije spreman da čeka rasplet situacije posle najavljenog odlaska Milana Borjana, već je rešio da traži raskid ugovora sa crveno-belima. Katić je blistao braneći za omladinski tim, posebno u februaru 2020. i duelu Lige šampiona za mlade protiv Šerifa, kada je odbranio tri penala, ali nije uspeo da se izbori za status prvotimca. Pre godinu dana pozajmljen je IMT-u, gde je u početku branio, ali je poslednji nastup za novobeogradskog prvoligaša upisao još 5. novembra.


tagovi

FK Crvena zvezdaAleksa Vukanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara