Zvezdina veza: Novogodišnji popust za Nikolića, klub očekivao više od Krstičića, Srniću novi ugovor

Vreme čitanja: 3min | sre. 22.12.21. | 08:00

Do 2023. godine...

Osvežavanje veznog reda, očigledno je uz angažovanje inostranog desnog beka, ove zime na stadionu "Rajko Mitić" označeno kao jedan od prioriteta sportskog sektora Crvene zvezde. To je potvrđeno i u praksi, s obzirom da su crveno-beli ozbiljno zagrizli za vezistu Šerifa Edmunda Adoa, dok bi sa druge strane put Španije trebalo da krene Njegoš Petrović. Ipak, vrlo lako bi moglo da se desi da nekadašnji igrač Rada ne bude jedini fudbaler sredine terena srpskog šampiona koji će ove zime napustiti Ljutice Bogdana.

U slučaju zadovoljavajuće ponude, od crveno-belog dresa u januaru bi mogao da se oprosti i Veljko Nikolić. Ipak, više je nego jasno da će njegova cena biti višestruko niža od svojevremeno projektovanih 5.000.000 evra. Jednostavno, supertalentovani vezista je u ove sezone potpuno ostao bez važne uloge u timu. Imao je vrlo neprijatnu povredu zgloba, koja se nije videla na snimcima, ali je bol bila prisutna, što je uticalo i na psihološko stanje nadarenog igrača. Nikolić je totalno ispao iz ritma i jesen okončao sa svega 234 provedena minuta na terenu, protkana kroz ukupno osam nastupa u dresu srpskog šampiona.

Izabrane vesti

Mladi vezista je prošle sezone zabeležio čak 49 nastupa u crveno-belom dresu, od kojih su neki čak i na evrosceni bili na izuzetno visokom nivou. Postigao je sedam golova i ostvario osam asistencija. Očekivalo se da bi u ovoj sezoni mogao da napravi ključni iskorak u crveno-belom dresu, ali je ostao bez konkretnog učinka, pa je u ovom trenutku daleko bliži odlasku nego povratku u startnu postavu.

KRSTIČIĆ DALEKO OD FORME IZ PRVOG MANDATA

Nenad Krstičić je tokom šampionske i evrospki vrlo plodonosne sezone 2017/2018. prirastao uz srce navijačima Crvene zvezde. Bivši igrač Sampodorije bio je jedan od lidera ekipe Vladana Milojevića, perfektno je povezivao odbranu i napad svojim kretnjama i kvalitetnim prenosom lope na protivničku polovinu, ali iskusni vezista crveno-belih ove jeseni nije opravdao očekivanja sportskog sektora na stadionu "Rajko Mitić". U redovima srpskog šampiona šampiona nadali su se da će Krstićić doneti dodatno iskustvo i kvalitet više ekipi Dejana Stankovića, ali on nikako nije uspeo da dođe do željenog ritma i izbori se za važnu ulogu u timu.

Krstičić je ove sezone sakupio 30 nastupa u dresu Crvene zvezde, ali su to sve bile sporadične uloge. Posle svega što je viđeno u proteklih nekoliko meseci, delovalo je kao da mu je bila potrebna samo jedna partija na pređašnjem nivou da probije barijeru, ali nje nažalost nije bilo.

SRNIĆU ISTIČE UGOVOR, ALI POSTOJI MOGUĆNOST ZA NOVI

Slavoljubu Srniću zajedno sa Aleksom Vukanovićem ističe ugovor 31. decembra, ali postoji mogućnost da nekadašnji izdanak Zvezdine škole produži saradnju sa matičnim klubom. Kako piše Sportski žurnal - do leta 2023. godine. Srnić se za takvu opciju izborio odličnim partijama u finišu sezone. Odigrao je važnu rolu u Bragi i bio prilično standardan u poslednjih nekoliko prvenstvenih kola.

Srnić može da bude prilično zahvalan igrač za svakog trenera, s obzirom da je u stanju da odgovori na više pozicija u timu i uvek će izvući maksimum svojih mogućnosti u svakoj ulozi.

Neumorni vezista se na stadion "Rajko Mitić" vratio u decembru prošle godine, nakon rastanka sa Las Palmasom, i u aktuelnom mandatu je zabeležio 40 nastupa u crveno-belom dresu.


tagovi

Nenad KrstičićSlavoljub SrnićVeljko Nikolić

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara