Screenshot - twitter.com/OM_Officiel
Screenshot - twitter.com/OM_Officiel

Malerozni Baji napustio Old Traford: Doveden da bude komandant odbrane, završio u Marselju na pozajmici

Vreme čitanja: 2min | sre. 24.08.22. | 21:11

Za šest godina, ponajviše zbog čestih povreda, upisao svega 70 nastupa u Premijer ligi

Stigao je u Mančester junajted kao jedno od prvih pojačanja Žozea Murinja. Predviđala mu se blistava karijera, očekivalo se da bude novi lider zadnje linije kluba sa Old Traforda. Ipak, povrede su ga sprečile da ostavi trag, odigrao je tek nešto više od 30 odsto mogućih utakmica u Premijer ligi i ovog leta konačno napustio klub.

Kako je i zvanično potvrđeno, Erik Baji se preselio na pozajmici u redove Olimpik Marselja. Francuski klub će narednog leta moći da otkupi njegovo ugovor od Junajteda za 5.000.000 funti (5.920.000 evra).

Izabrane vesti

Platio ga je Junajted leta 2016. godine Viljarealu 38.000.000 evra. U tom trenutku je to bila druga najveća svota koju je klub sa Teatra snova u svojoj istoriji izdvojio za defanzivca (više platio samo Rija Ferdinanda - 46.000.000 evra).

Očekivalo se zaista mnogo. Baji je delovao neustrašivo na terenu. Imao je odlične fizičke predispozicije, nekarakterističnu brzinu za svoju poziciju. Krasile su ga agresivna igra, ali i vrlo dobre tehničke sposobnosti. Utisak je da nije ostvario ni delić potencijala u Mančesteru.

Upisao je 70 od mogućih 228 nastupa u Premijer ligi. Postigao tek jedan pogodak. Za šest godina dres Junajteda nosio je na samo 113 zvaničnih duela. Povrede su ga sprečile da opravda velika očekivanja.

Seli se u Francusku, u redove ambicioznog projekta na Velodromu. Za razliku od Junajteda, igraće i Ligu šampiona. Nesumnjivo će imati prostora da se dokaže i vrati karijeru na pravi put. Imaće i određeni teret, pošto u Marselju očekuju da odmeni Vilijama Salibu koji je minule sezone bio jedan od najboljih defanzivaca Lige 1. Konačno je ovog leta dobio priliku u Arsenalu i zablistao.

Ozbiljne promene je Olimpik pretrpeo tokom leta. Osim što je otkupio nekolicinu igrača koji su i minule takmičarske godine bili u klubu na pozajmici (Pau Lopez, Genduzi, Under, Milik), doveo je 10 novajlija (zaključno sa Baijem). Pre štopera Junajteda angažovani su Žordan Veretu iz Rome (11.000.000 evra), Luis Suarez iz Granade (10.000.000 evra), Žonatan Klaus iz Lansa (7.500.000 evra), Isak Ture iz Avra (5.500.000 evra), kao i Nuno Tavares iz Arsenala (pozajmica), Isa Kabore iz Mančester Sitija (pozajmica), golman Ruben Blanko iz Selte (pozajmica), dok su kao slobodni igrači ugovore sa slavnim francuskim klubom potpisali Šansel Mbemba i Aleksis Sančez.



tagovi

Letnji prelazni rok 2022Erik BajiMančester JunajtedMarselj

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara