Pedri u prodoru (©Reuters)
Pedri u prodoru (©Reuters)

Mali je stvarno majstor! Pedrijevi lažnjaci odveli Barsu na drugo mesto (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 03.04.22. | 23:02

Spektakularan gol Barseloninog tinejdžera u pobedi nad Seviljom 1:0

Na ulasku u 2022. godinu Barselona je bila šesta na tabeli Primere sa 13 bodova zaostatka u odnosu na drugoplasiranu Sevilju, koja je zaostajala četiri boda za vodećim Realom.

Madriđani su u međuvremenu značajno odmakli i već hlade šampionski šampanjac, ali su se zato Katalonci ozbiljno podigli i u direknom okršaju na Kamp Nou pobedom 1:0 preuzeli gostima iz Andaluzije drugo mesto. Apsolutno zasluženo po partijama koje u poslednje vreme pruža Barselona i po viđenom u večerašnjem meču, rešenom sjajnim golom 19-godišnjeg Pedrija u 72. minutu.

Izabrane vesti

Nova nada Barselone i španske reprezentacije majstorski je na dvadesetak metara od gola zalomio prvo Ivana Rakitića, potom i Dijega Karlosa, a onda kao iz snajpera gađao u malu mrežu. Pružio se Bono koliko je dug, ali posle nekoliko perfektnih intervencija, ovaj put bio je nemoćan.

Barselona je na minulu reprezentativnu pauzu otišla spektakularnom pobedom nad Real Madridom 4:0 (u gostima), a vratila se još jednim ubedljivim izdanjem. Jeste se Seviljina mreža samo jednom zatresla, ali konstantno su gosti bili u strahu. Znao je Lopetegi da njegovu ekipu čeka visok presing Ćavijevih izabranika (u nekoliko situacija i s petoricom igrača oko kaznenog prostora gostiju), pa je postavio čak tri defanzivna bloka na svojoj polovini. Retko su fudbaleri Sevilje, posebno u drugom poluvremenu, išli u napad, ali nisu uspeli da se odbrane u trenutku inspiracije jednog od najvećih potencijala svetskog fudbala trenutno.

Početak utakmice nije doneo mnogo uzbuđenja. U prvih pola sata gotovo i da ih nije bilo, ali onda je Barselona je dodala gas. Ipak, gostujući defanzivci i Bono izdržali su do odlaska na odmor. Malo remplovanjem dovoljnim da se poremeti ravnoteža Obamejanu, ali ne i svira penal, malo srećom da Feranu Toresu nedostaju centimetri posle dodavanja Dembela, a najviše sigurnim intervencijama Marokanca na pokušaje pomenute trojice.

Drugo poluvreme počelo je šansom Sevilje. Erik Lamela je zapretio, ali je Ter Štegen bio oprezan. Uzvratio je Feran Tores na centaršut Dembelea - koji je još jednom sjajnom partijom pokazao da Barselona mora da pronađe način da ga ubedi u produžetak ugovora. I u tom pokušaju domaćih istakao se Bono, kao i nekoliko trenutaka kasnije kada je Arauho zapretio posle kornera. U 67. minutu Rakitić je iz slobodnjaka šutirao tik preko prečke, a onda minut kasnije na drugoj strani Pike uzdrmao okvir gola posle kornera koji je i sam iznudio. Toliko je Barselona pritiskala u tim trenucima da se i iskusni štoper našao u poziciji iz koje je rezonski bilo da šutira.

Seriju promašaja i nedorečenih napada Barselone konačno je prekinuo Pedri pomenutom majstorijom u 72. minutu. Za pobedu i drugo mesto prvi put ove sezone. I za 14. utakmicu u nizu bez poraza u svim takmičenjima.

Poslednji put fudbaleri Barselone pognutih glava teren su napustili 20. januara u okršaju osmine finala Kupa kralja sa Atletik Bilbaom (2:3 posle produžetaka). Tada se Ćavi još upoznavao sa ekipom. Sada Barselona deluje daleko bolje...

U poslednjim trenucima meča rezervista Sevilje, Šveđanin Ludvig Augustinson šutirao je iz odbitka, ali je Ter Štegen demonstrirao sjajan refleks i sačuvao mrežu. I zasluženu pobedu Barselone (19:8 šutevi, 6:3 u okvir gola, 55:45% posed lopte).

Za goste, koji su u poslednja četiri kola Primere osvojili samo tri boda (sve remijima), do 78. minuta igrao je srpski reprezentativac Nemanja Gudelj, koji je ustupio mesto ofanzivnijem En Nesiriju. Nije to donelo promenu u odnosu snaga na terenu.

PRIMERA – 30. KOLO

Subota

Hetafe - Majorka 1:0 (0:0)

/Majoral 82/

Levante - Viljareal 2:0 (0:0)

/Morales 69, 90+1/

Selta - Real Madrid 1:2 (0:1)

/Nolito 52 - Benzema 18p, 69p/

Atletiko Madrid - Alaves 4:1 (1:0)

/Feliks 11, 83, Suarez 75pen, 90+1 - Eskalante 63/

Nedelja

Atletik Bilbao - Elče 2:1 (1:0)

/Berenger 32, Viljalibre 86 - Hosan 90+2/

Betis - Osasuna 4:1 (2:0)

/Huanmi 34, 45+1, Karvaljo 82, Moreno 88 - Budimir 65/

Granada - Rajo Valjekano 2:2

/Molina 67, Milja 90+3 pen - Katena 6, Gvardiola 17/

Valensija - Kadiz 0:0

Barselona - Sevilja 1:0 (0:0)

/Pedri 72/

Ponedeljak

21.00: (1,65) Real Sosijedad (3,70) Espanjol (5,70)

***kvote su podložne promenama



tagovi

PedriBarselonaSeviljaPjer Emerik ObamejanFeran ToresUsman Dembele

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara