Rasmus Hejlund i Andre Onana (Reuters)
Rasmus Hejlund i Andre Onana (Reuters)

Mančester Junajted u italijanskoj ofanzivi: 50.000.000 za golmana i skoro 60.000.000 za špica

Vreme čitanja: 3min | čet. 06.07.23. | 19:22

Crveni đavoli posle Mejsona Maunta krenuli po još dva velika pojačanja

Nema više vremena za gubljenje, krenuo je i Mančester Junajted sa letnjim šopingom. Dok su rivali poput Arsenala (Haverc), Čelsija (Enkunku i Džekson), Liverpula (Makalister i Soboslaj), Mančester Sitija (Kovačić), Totenhema (Medison i Vikario) nizali pojačanja ili su ih već ugovorili i samo treba da ih potvrde (Rajs, Timber, Gvardiol, Solomon...), Crveni đavoli su čekali.

Od velikih klubova u Premijer ligi, Junajted je poslednji krenuo sa pojačanjima kada je potvrdio veliki transfer Mejsona Maunta od Čelsija. Ali to je bio početak. Crveni đavoli su uhvatili zalet i krenuli u ofanzivu na dva velika pojačanja iz italijanske Serije A.

Izabrane vesti

Otišla je drugo ponuda za Interovog golmana Andrea Onanu, a spremna je i prva za Atalantinog špica Rasmusa Hejlunda. Biće velikih vesti na Old Trafordu narednih dana...

Onana je od početka prelaznog roka želja Crvenih đavola i trenera Ten Haga koji ga je i afirmisao na golu Ajaksa. Davidu de Hei je istekao ugovor i Ten Hag po svaku cenu želi nekadašnjeg đaka iz Amsterdama koji je u igri nogom jedan od najboljih na svetu što se videlo i u finalu Lige šampiona kada je tim segmentom izluđivao Mančester Siti. Dobra stavr za Junajted je što je Inter posle samo godinu dana rešio da žrtvuje Onanu jer mu donosi ogromnu zaradu. Došao je kao slobodan igrač iz Ajaksa, a sada će klubu doneti na desetine miliona evra. Koliko tačno, znaćemo kada se pregovori okončaju.

Prva ponuda engleskog kluba vredna 45.000.000 evra (sa uključenim bonusima!) je odbijena u Milanu. Interov direktor Bepe Marota je poručio da želi 60.000.000 evra za kamerunskog čuvara mreže. Ali to su bile samo početne pregovarčke pozicije obe strane i očekuje se korekcija stavova.

Mančester Junajted je svoju već korigovao i danas poslao drugu ponudu u Lombadriju: 45.000.000 evra fiksno plus 5.000.000 kroz bonuse. I dalje ispod onoga što Inter traži ali se očekuje da i Nerazuri ublaže zahteve i da se dve strane nađu na sredini. Junajted i Onana već imaju usmeni dgovor... Znaju i u Mančesteru da će Inter popustiti na kraju jer mu je neophodna jedna velika prodaja i umesto Bastonija ili Lautara su izabrali da to bude Onana. Pitanje je samo kada će da popuste i kako će se igra živaca završiti.

A u Lombardiju uskoro stiže i još jedna bogatija ponuda Mančester Junajteda. Ne u Inter, već u Atalantu. Crveni đavoli žele danskog špica Rasmusa Hejlunda koji je eksplodirao u minuloj sezoni. Atalantin skauting ga je otkrio u Šturmu iz Graca prošle godine i letos su ga kupili za 17.200.000 evra (Štrum ga kupio šest meseci ranije za 1.950.000). Ulaganje se isplatilo, mladi Danac je oduševio u debitantskoj sezoni u Bergamu i multiplicirao vrednost.

Mančester Junajted je u potrazi za „devetkom“ pošto je tu poziciju prošle sezone kao prelazno rešenje pokrivao pozajmljeni Vut Veghorst koji se sada vratio u Barnli. Tu je i Antoni Marsijal ali niko više u njega ne veruje kao u startnog centarfora. Traži se kapitalac za špic, a prva želja je bio i Randal Kolo Muani iz Ajntrahta. Međutim, on košta 100.000.000 evra a i Ten Hagu se više dopada Hejlund.

Ostrvski mediji javljaju da će u narednim danima Mančester Junajted dostaviti Atalanti konkretnu i konačnu ponudu vrednu 58.000.000 funti što je blizu 60.000.000 evra. Takođe, u priču bi mogao da bude uključen i Mejson Grinvud koji je interesanatan Atalanti.

Transfer saga bi mogla da se oduži dok se ne reši pitanje novih vlasnika Mančester Junajteda ali isto tako su na Old Trafordu svesni da bi čekanje moglo skupo da ih košta. Nema baš mnogo kvalitetnih „devetki“ na tržištu...


tagovi

Andre OnanaRasmus HojlundLetnji prelazni rok 2023

Obaveštavaj me

Inter
Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara