Pedro (©Reuters)
Pedro (©Reuters)

Marakana rasprodata: Tite izvodi najjači Flamengo, Botafogu fale trojica važnih igrača

Vreme čitanja: 2min | sre. 07.02.24. | 23:05

Brazil, šampionat Karioka: Sve ulaznice planule na kultnom stadionu pred noćašnji (01.30) derbi u prvenstvu Rio de Žaneira

Šampion Južne Amerike Fluminense zaseo je na čelo Karioka šampionata. Fluzao brani krunu u prvenstvu Rio de Žaneria u kome je prošle godine pobedio Flamengo u finalu plej-ofa. Do kraja ligaškog dela ostalo je pet kola, a onda sledi plej-of u kome će biti čak osam timova. Prethodne godine samo su četiri išla u narednu rundu.

Na startu Karioka prvenstva najbolji klubovi i Rija igrali su sa B timovima, zbog dužeg odmora za prvotimce, ali i perjanice tima počinju da dobijaju šansu.

Izabrane vesti

Pred noćašnji (01.30) duel Flamenga i Botafoga na Marakani, sve ulaznice su planule. Gosti imaju da boda više od najvećeg kluba u velegradu, ali četa Titea ima meč manje i može da prestigne prošlosezonskog tragičara Brazileiraa.

01.30: (1,53) Flamengo (3,70) Botafogo (6,25)

Flamengo nije poražen, kao i Fluminense, dok je Botafogo jednom poklekao u šest kola šampionata. Tite ne može da računa samo na Mateusa Vinju, nekadašnjeg fudbalera Rome. Ajrton Lukas se oporavio od povrede. Pedro i Everton bi trebalo da čini tandem napadača, dok će na klupi da budu Gabrijel Barbosa Gabigol i Bruno Enirke. Na sredni su Urugvajci, Đorđijan de Araskaeta i Nikolas De la Kruz, ovogodišnje pojačanje iz River Plejta.

Flamengo je primio samo jedan gol za 450 minuta novog šampionata, ali je problem i realizacija, samo sedam pogodaka na pet mečeva. Ni gosti ne daju veliki broj pogodaka, samo osam na šest utakmica.

Botafogo ima tri važna izostanka noćas. Van stroja je golman Žon, napadač Žefinjo, kao i duže odsutni Marsal. Sve oči navijača Alvinegra biće uperene u Tikinja Soaresa, nekadašnjeg napadača Porta i Olimpijakosa koji je bio najbolji igrač tima prošle sezone.

Prošle sezone u Brazileirau, gostujući timovi su slavili u međusobnim mečevima. Flamengo je pobedio na Olimpijskom stadionu Nilton Santos sa 2:1, dok je Botafogo u prvom delu šampionata Brazila slavio na Marakani sa 3:2. Flamengo ima tri pobede na četiri poslednja duela protiv gradskog rivala.

BRAZIL, ŠAMPIONA KARIOKA – 7. KOLO

Sreda

Bangu – Volta Redonda u toku

Četvrtak

01.30: (1,53) Flamengo (3,70) Botafogo (6,25)

19.45: (2,05) Nova Iguasu (3,25) Madureira (3,50)

23.45: (1,30) Vasko da Gama (4,80) Audaks (9,50)

Petak

01.30: (1,15) Fluminense (7,00) Sampajo Korea (15,0)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Južna AmerikaFlamengoBotafogo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara