Foto: Starsport
Foto: Starsport

Maraš u Madridu: Srpski štoper pojačao Valjekano, otkupna klauzula 2.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | uto. 31.08.21. | 14:49

Rajo doveo defanzivca Almerije na pozajmicu uz pravo otkupa

Nikola Maraš novi je fudbaler Rajo Valjekana, saznaje Mozzart Sport, a potvrdio je njegov novi klub. Štoper Almerije prošao je lekarske preglede u povratniku na elitnu scenu Španije i kao pozajmljeni igrač zadužio dres kluba iz Madrida do kraja sezone.

Valjekano, koji se posle dve sezone u drugom rangu vratio u Primeru, angažmanom Srbina je rešio goruću poziciju i pronašao igrača koji će činiti štoperski par sa Alehandrom Katenom, a u slučaju da defanzivac ispuni kriterijume u novoj sredini biće aktivirana klauzula po kojoj će Almeriji pripasti 2.000.000 evra, dok će Maraš automatski potpisati četvorogodišnji ugovor.

Izabrane vesti

Tim koji sa klupe predvodi Andoni Iraola, uspeo je u trci za štopera poniklog u Radu da iza sebe ostavi Kadiz i Elče, a negativan odgovor stigao je i na ponudu Geztepea usled želje defanzivca da naredni korak napravi na Pirinejima.

Maraš je na internacionalni put krenuo sa Banjice, preko portugalskog Šavesa koji je za njegovu slobodu platio 400.000 evra, iz kojeg ga je prethodnog leta otkupila Almerija za 1.300.000 evropskih novčanica.

Igrama u članu Segunde srpski internacionalac je izrastao u stub odbrane kluba koji je u prethodne dve sezone bio član plej-ofa za plasman u viši rang, međutim sa saigračima nije uspeo da napravi završni korak ka eliti. Odlične partije bile su povod za interesovanje već pomenutih klubova, ali i poziv za reprezentativne obaveze Srbije prethodne godine u okviru Lige nacija.

Odlazak Maraša u Primeru ujedno je otvorio porstor za drugog srpskog štopera u Almeriji - Srđana Babića koji je nedavno pojačao španski klub iz Crvene zvezde, takođe prelaskom na pozajmicu sa pravom otkupa.


tagovi

Nikola MarašRajo Valjekano

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara