Foto: Starsport
Foto: Starsport

Španci i Turci u trci za srpskog štopera: Primera želja, ali novac je na Bosforu

Vreme čitanja: 2min | uto. 17.08.21. | 17:13

Nikola Maraš na spisku želja Kadiza, Elčea i Geztepea

Odsustvo Nikole Maraša sa premijere Almerije u novoj sezoni protiv Kartahene predstavljalo je iznenađenje imajući u vidu da je Srbin tokom priprema bio projektovan za ulogu stuba odbrane koju je imao i tokom prethodne dve sezone, a tragom odluke Rubija da ne uvrsti u startnu postavu pouzdanog štopera As je stigao do saznanja da je povod za takav korak stratega bio potencijalni transfer do kojeg bi moglo da dođe u narednim danima.

Zainteresovani za defanzivca poniklog u Radu su Kadiz, Elče i Geztepe, a jedini klub spreman da u ovom trenutku otkupi igrača rođenog 1995. godine je član Superlige Turske. Za razliku od Geztepea, španski timovi su na adresu drugoligaša poslali ponude pozajmice sa pravom otkupa, međutim Almerija nije spremna na takav scenario, i kako Mozzart Sport saznaje jedina opcija u slučaju transfera je direktan otkup ugovora.

Izabrane vesti

Nezvanično, crveno-beli za slobodu štopera traže između 2.000.000 i 2.500.000 evra, a želja defanzivca je ostane u Španiji i okuša se u Primeri što bi moglo da utiče da ponuda sa Bosfora bude otpisana. Prostor za pregovore sa Elčeom i Kadizom Almerija bi mogla da traži u činjenici da oba kluba imaju prioritet da pojačaju defanzivu do kraja letnje pijace. Francisko Eskriba, strateg Elčea, prefera igru sa tri štopera, a klub je ovog leta rupe zakrpio angažmanom slobodnih Enca Roka i Pedra Bigasa. Kada je u pitanju situacija u poslednjoj liniji Kadiza štoperski par sa Falijem upotpunio je Harojan, jermenski internacionalac koji je stigao kao slobodan igrač iz Astane, međutim članu Primere potreban je još jedan pouzdan centralni defanzivac. Slična situacija je i u turskom klubu koji traži još jedno pojačanje u odbrani, posle dolaska Dina Arslanagića iz Genta.

Maraš je u Almeriju stigao iz portugalskog Čavesa u avgustu 2019. godine na jednogodišnju pozajmicu uz opciju otkupa, a na kraju sezone klub sa obale Sredozemnog mora platio je za njega 1.300.000 evra. Igrajući za člana Segunde štoper je prethodne jeseni skrenuo pažnju tadašnjeg selektora Ljubiše Tumbakovića te je dobio poziv za obaveze Orlova u Ligi nacija, ali nije imao priliku da upiše minute. U prethodne dve sezone Maraš je bio važan deo odbrane Almerije, ali je klub put do Primere oba puta završavao eliminacijom u plej-ofu.


tagovi

AlmerijaNikola MarašKadizElčeGoztepe

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara