(© MN Press)
(© MN Press)

Marko Grujić: Moramo da zaslužimo podršku... Najpre rezultatima, potom stilom

Vreme čitanja: 2min | sre. 22.03.23. | 15:46

„Bitno je da popravimo kritične detalje u defanzivi“, kaže centralni vezni Orlova

Razočaranje je ogromno, ljubitelje fudbala i dalje tišti što se državni tim nije domogao eliminacione faze Mundijala, a sa dominantnim stavom javnosti saglasli su i direktni akteri. Posle selektora Dragana Stojkovića koji se javno izvinio naciji, odgovornost za rezultatsko posrnuće u Dohi preuzeli su i reprezentativci.

Iako predstavnik mlađe garde, ne prevelike minutaže na prethodnom turniru, Marko Grujić je pojasnio da predstojeći ciklus kvalifikacija za Prvenstvo Evrope tretira i kao šansu za iskupljenje u očima navijača.

Izabrane vesti

„Više smo očekivali u Dohi, želeli smo da prođemo grupu. Trebalo nam je malo vremena da saberemo utiske i prebolimo neuspeh. Sad je među nama nova energija, na toj bazi želimo dve početne pobede“, jasna je računuca centralnog vezista pred mečeve sa Litvanijom i Crnom Gorom.

Taj prvi, sa Litvancima, biće interesantan i iz vizure posete. Interesovanje za reprezentaciju je splaslo, a činjenica je da su momci u crvenim dresovima bili razočarani letos na meču sa Slovenijom, jer se po njihovoj oceni okupilo manje gledalaca nego što je bilo očekivano imajući u vidu da je uvodni susret Lige nacija bio prvi na domaćem terenu posle spektakularnog preokreta u Lisabonu. Ako je tad bila slaba poseta, a u Kataru se nismo proslavili...

Posle neuspeha na Mundijalu moramo da zaslužimo podršku. Najpre rezultatima, potom stilom fudbala. Svaki navijač koji se pojavi na tribinama će nam dosta značiti. Trudićemo se da pobedama promenimo klimu oko reprezentacije i u junu uživamo bolju podršku“.

A to se može malo takmičarskijim pristupom u odnosu na Katar.

Vreme provedeno sa Misterom (Draganom Stojkovićem, op. au) nam je donelo novu dozu automotizama i ideja koje bi trebalo da se slegnu. Bitno je da popravimo kritične detalje u defanzivi, da se branimo svi zjaedno, da ne bude jedino odbrana odgovorna kad primamo golove, već i špicevi, vezisti, pošto je to moderni fudbal“.

Prema opštoj oceni, kvalitet selekcija u Grupi G je takav da svi vide Orlove kao favorite za prvo mesto.

„Nema lakih protivnika. Pogotovo ne kad je reprezentativni fudbal u pitanju. Minulih dana je više akcenat bio na defanzivnoj postavci, kako da protivniku ostavimo što manje šansi da nam ugrozi gol. U ogfanzivni imamo dosta kvalitetnih igraaa, naš kvalitet je što lako ulazimo u šanse i često postižemo golove, sad moramo da obratimo pažnju kako da rivalima ostavimo što manje šanse. Mi se pitamo i ako popravimo finese u defanzivi onda smo jedna od najopasnijih ekipa u grupi“.

Naša reprezenatacija, kako god se zvala, 23 godine nije učestvovala na Prvenstvu Evrope.

To jeste činjenica, i to neprijatmna, ali je van terena. Kako koji meč bude počinjao posvećni smo tome da uzmemo tri boda. Kad utakmica počne niko ne razmišlja o toj vrsti statistike“, uverava Marko Grujić.



tagovi

Marko Grujićkvalifikacije za EPfudbalska reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara