Nikola Milenković (© MN Press)
Nikola Milenković (© MN Press)

Nikola Milenković: Imamo sjajnu ekipu, možemo bolje nego u prethodnim kvalifikacijama

Vreme čitanja: 2min | sre. 22.03.23. | 16:04

„Kakve igrače imamo, morali bismo češće da se pojavljujemo na velikim takmičenjima“, kaže štoper naše A selekcije

Otišla je reprezentacija u Katar da se nadigrava, što se ispostavilo kao ne previše mudra odluka. Zato je pred start kvalifikacija za još jedno veliko takmičenje, ovog puta Prvenstvo Evrope, cilj da se takmiči. Da se vidi hoće li novim stilom uspeti da se domogne Nemačke 2024.

A to bi trebalo da znači čvršću odbranu, pošto smo u tom delu igre propatili tokom Mundijala.

Izabrane vesti

Defanzivno moramo bolje“, saglasan je Nikola Milenković, štoper Orlova. „Dali smo dosta golova u Dohi, ali smo dosta i primili. Mi pozadi moramo da bude koncentrisani, kako bismo protivnicima dozvolili što manje prilika. Ovo okupljanje koristimo da u tom segmentu napredujemo. Sve bi leglo kad bismo rešili pitanje u odbrani“.

Prvotimac Fjorentine je svestan da stvari ne mogu da se promene preko noći, ali se nada pomaku.

U Kataru nismo bili na nivou, mogli smo da pokažemo više, iako je želja igrača bila ogromna, nismo uspeli. To ostaje iza nas, moramo da napred. Nismo bili od 2000. na EP, što nije dobro za zemlju kao što je Srbija i i igrače kakve imamo, morali bismo češće da se pojavljujemo na velikim takmičenjima. To dugo odsustvo nam je ujedno vekliki motiv da budemo generacija koja će prva posle 24 godine zaigrati na EP“.

Ciklus za izabranike Dragana Stojkovića počinje u petak, utakmicom sa Litvanijom, verovatno najslabijom u Grupi G.

Nema u modernom fudbalu lakih ekipa. Svaka je teška na svoj način. Moramo da se spremimo ozbiljno, da verujemo u sebe, a na osnovu svega što smo pokazali dosad imamo dobre šanse da uspemo. Ako smo završili kao prvi u grupi, zašto ne bismo opet? Moramo da verujemo u naše kvalitete, ono čime raspolažemo. Imamo sjajnu ekipu. Poštujemo sve, ali ni od koga nemamo strah. Verujem da ćemo izgledati bolje nego u minulim kvalifikacijama“, dodao je Bleki Milenković.



tagovi

fudbalska reprezentacija Srbijekvalifikacije za EPNikola Milenković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara