Momenat kada je Mitrović napuštao teren (©Reuters)
Momenat kada je Mitrović napuštao teren (©Reuters)

Marko Silva: Znamo da je Srbiji bilo važno da Mitrović igra, sada je povređen i razumite nas

Vreme čitanja: 2min | pet. 07.10.22. | 17:46

“Moramo da tražimo protekciju, jer je potreban i nama u klubu“, kaže trener Fulama

Dve velike pobede u poslednja dva kola B divizije Lige nacija donela su višestruku korist Srbiji. Prolaz u elitni rang, zagarantovan plej-of za EURO i pozicija u drugom šeširu pred nedeljni žreb za kvalifikacije zadovoljili su apetite Dragana Stojkovića i svih u reprezentaciji Srbije.

Cenu je ipak platio Aleksandar Mitrović kome je stradao skočni zglob u meču sa Švedskom, ali je i pored toga bio starter i protiv Norveške, da bi nekoliko dana kasnije izdržao samo 37 minuta u dresu Fulama tokom utakmice sa Njukaslom, što je kasnije dovelo i do poraza londonskog sastava.

Izabrane vesti

Trener Fulama Marko Silva govorio je o situaciji sa najboljim strelcem kluba pred nedeljno gostovanje Vest Hemu u lokalnom derbiju. Nije imao dobre vesti, pošto su male šanse da će strelac šest premijerligaških golova biti spreman za sudar sa Čekićarima...

“Podržavamo igrače u svemu što rade i znamo koliko im je važno da igraju za svoje reprezentacije. Za Srbiju konkretno su to bile dve važne utakmice i jako smo ponosni na Mitrovića i ono što je uradio sa svojom reprezentacijom“, počeo je Silva:

“Opet, mi takođe tražimo protekciju. Potrebno nam je da ih zaštitimo jer su potrebni i nama, da rade isto i na drugim nivoima. Ne kažem da Srbija nije zaštitila Mitrovića, ali sada moramo da se nosimo sa situacijom kakva jeste i to nas jako frustrira, pogotovo jer se povreda dogodila tokom reprezentativne pauze“.

Nedelja, 15.00: (1,80) Vest Hem (3,70) Fulam (5,00)

Silva kaže da je Fulam sve vreme bio u kontaktu sa medicinskim timom Srbije i Mitrovićem... U Londonu je nedavno bio i selektor Dragan Stojković koji je upravo sa najboljim strelcem u istoriji reprezentacije bio na večeri...

“Naravno, nismo bili u Srbiji pa nismo mogli sve da ispratimo, ali smo sve vreme bili u kontaktu sa doktorima i dobili smo povratnu informaciju da je Mitrović u stanju da može da igra (protiv Norveške). Pričali smo i sa njim, on nam je potvrdio isto. Cela situacija nije toliko ozbiljna, ali nam je potrebno da ga što pre vratimo u optimalnu formu“.

Ipak, sada je pitanje hoće li igrati protiv Vest Hema ili će se na teren vratiti naredne sedmice.

“Mitrović je i dalje pod znakom pitanja. Trenirao je napolju, radio neke vežbe, oseća se sve bolje. Napravićemo još jednu kontrolu u subotu i videćemo kako će reagovati, posle čega ćemo da odlučimo hoće li biti u kombinaciji za meč. Možda će biti spreman za nedelju, možda za narednu sedmicu. Odlučivaćemo od dana do dana i analiziraćemo stvari“.

Fulam je trenutno osmi na tabeli sa 11 bodova, a Mitrović je sa šest golova treći strelac Premijer lige iza Erlinga Halanda (14) i Harija Kejna (7). Srpski as postigao je gotovo polovinu Fulamovih ligaških pogodaka ove sezone (13).


tagovi

Aleksandar MitrovićFulamfudbalska reprezentacija SrbijeLiga nacija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara