Bepe Marota (©Reuters)
Bepe Marota (©Reuters)

Marota o Interu u Superligi: Delikatna tema, pričaćemo kada prišijemo drugu zvezdu na grb

Vreme čitanja: 3min | pet. 04.03.22. | 21:26

“Rastemo na evropskom nivou, ove godine došli smo među 16 najboljih timova Evrope i to je veliki korak napred. Ekipa je stekla veliko iskustvo, što će nam mnogo značiti za budućnost”, kaže direktor Nerazura

Direktan, precizan. Uprkos svim poteškoćama sa kojima se Inter suočava, Interov generalni direktor Bepe Marota uglavnom otvoreno govori o svim temama.

Ipak, jedna ga je naterala da odstupi od svojih dobro poznatih principa funkcionisanja i bude dodatno oprezan po pitanju šta će reći novinarima. To je, naravno, ponovno aktiviranje projekta Evropske Superlige.

Izabrane vesti

Vrsni sportski radnik i kreator šampionskog Juventusa koji je devet puta zaredom osvajao Seriju A nije mogao da kaže nešto konkretno na temu Interovog eventualnog ulaska u projekat čiji je povratak najavio prvi čovek Juventusa Andrea Anjeli. Ni on nije bio mnogo rečit kada je otkrio da se ponovo radi na realizaciji megalomanskog poduhvata, doduše u nešto izmenjenom obliku od onog koji je prvobitno bio najavljivan, ali je poručio da je ”12 klubova potpisalo dokument od 120 strana koji je obavezujući za 11 potpisnika”. Čizmom se uveliko šuška da je taj 12. klub zapravo - Inter. I da se već povukao iz priče...

”Superliga? Ponovo je ova tema pokrenula veliku debatu. Moramo da budemo precizni i sigurni u ono što govorimo. Sada se maksimalno fokusiramo na sadašnje rezultate, a onda ćemo da se pozabavimo ovim pitanjem. Naš cilj je da imamo održiv sistem unutar kluba i radimo sve što možemo da to uradimo. Pogotovo u ovo teško vreme pandemije virusa korona”, rekao je Marota u zagrevanju za utakmicu sa Salernitanom i dodao:

”Da li smo mi taj 12. klub koji više nije deo projekta? Ne bih sada davao odgovor na to pitanje. Razgovaraćemo o svemu kada dođe pravo vreme”.

Utorak, 21.00: (1,58) Liverpul (4,30) Inter (6,25)

Prema poslednjim informacijama učesnici Superlige trebalo bi da budu - Real Madrid, Barselona, Atletiko Madrid, Čelsi, Mančester Siti, Liverpul, Totenhem, Arsenal, Juventus i Milan. Dok je Interov status u magli...

Aktuelni vladar Serije A se u poslednja četiri kola žestoko muči i propustio je nekoliko dobrih prilika da uveća bodovnu razliku za konkurencijom. Osvojio je samo dva boda, zbog čega su Napoli i Milan barabar sa prošlogodišnjim šampionom na tabeli.

”Inzagi je još pred početak sezone rekao da će cilj biti da sezonu završi među četiri najbolja tima u prvenstvu. Mi bismo voleli da budemo prvi među ta četiri najbolja. U sportu ne treba da se plašite da držite lestvicu jako visoko. Radimo sve što možemo da na kraju sezone prišijemo i drugu zvezdu na grb”, poručio je Marota, misleći na momenat kada klub osvoji 20. titulu državnog šampiona i nastavio:

”Nemojte da zaboravite da smo u januaru i februaru imali veliko opterećenje zbog klupskih i reprezentativnih obaveza naših igrača. Težak je trenutak, ali moramo da izađemo iz ove situacije što pre”.

Prokomentarisao je jedan od vodećih ljudi Intera i kritike javnosti na izostanak konkretnog učinka pojedinaca...

”Da li je neko igrao slabije? To je tačno, ali isto tako moram da naglasim da smo igrali odlično od početka sezone u kontinuitetu. Danas nam to fali, ali verujem u našu vrednost. Zato i ciljamo na najviše domete, sigurni smo da možemo da ih ostvarimo”.

Marota uverava da je klub prezadovoljan radom ekipe, pogotovo trenera Simonea Inzagija.

”Klub je srećan zbog puta koji je odabrao, jer imamo i rezultate i tim koji igra dobro. Verujem da možemo da budemo još bolji. Ovaj tim poseduje veliki profesionalizam i kvalitet. Rastemo na evropskom nivou, ove godine došli smo među 16 najboljih timova Evrope i to je veliki korak napred. Ekipa je stekla veliko iskustvo, što će nam mnogo značiti za budućnost”.

Posle ligaške utakmice sa Salernitanom na stadionu Đuzepe Meaca, Inter u utorak gostuje Liverpulu na Enfildu gde će juriti dva gola zaostatka iz prvog susreta.


tagovi

Đuzepe MarotaBepe MarotaInter

Obaveštavaj me

Inter

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara