Aksel Vitsel (Reuters)
Aksel Vitsel (Reuters)

Marselj izvisio, Aksel Vitsel odabrao Madrid! Biće Čolova “petica”

Vreme čitanja: 2min | sub. 18.06.22. | 19:40

Belgijanac će konačno zaigrati u jednoj od dve najjače lige sveta

Ozbiljnu je karijeru do sada napravio Aksel Vitsel, igrao za bivše prvake Evrope, ali će tek sa 33 godine zaigrati u jednoj od dve najjače evropske lige.

Aksel Vitsel karijeru nastavlja u Atletiku iz Madrida, tvrde belgijski i španski mediji.

Izabrane vesti

Iskusni vezista napušta Borusiju Dortmund kao slobodan igrač pošto mu je istekao ugovor i od nekoliko ponuda je izabrao Atletikovu. Najveći gubtnik u celoj priči je Olimpik iz Marselja…

Mesecima pre početka letnjeg prelaznog roka je Atletiko stezao obruč i vodio pregovore oko dovođenja Marseljovog zadnjeg veznog Bubakara Kamare. Mlad, talentovan, jedan od najboljih vezista Lige 1 u prošloj sezoni, a pride i slobodan na kraju sezone. Čolo Simeone je dovođenje Kamare označio kao prioritet i delovelo je da će Madriđani uspeti da završe tu operaciju. A onda je u priču uskočila Aston Vila, ponudila mu bolje uslove i novopečeni reprezentativac Francuske je završio u timu Stiva Džerarda.

Marselj je ostao bez obeštećenja i jednog od najboljih igrača, a Atletiko bez najveće želje.

Francuski klub je potom ušao u pregovore oko dovođenje Vitsela za kojeg se znalo da ne ostaje u Dortmundu. Iako stariji desetak godina, Belgijanac bi opet predstavljao sjajnu zamenu za Kamaru i idealno pojačanje za klub sa Velodroma koji se vratio u Ligu šampiona. A pride je i slobodan igrač. Tri nedelje je Marselj ubeđivao Vitsela i njegovu suprugu da se presele na Rivijeru. Ponudili su mu dvogodišnji ugovor vredan 4.000.000 evra po sezoni uz opciju za treću. Najopasniju konkurenciju im je predstavljao Los Anđeles Galaksi ali je Vitsel ipak želeo da ostane u Evropi zbog Mundijala.

Delovalo je da je Marselj blizu Vitselovog “da” ali je Atletiko ponudio malo bolju uslove i dobio pristanak belgijskog veziste. Vitsel će biti “petica” za kojom je Čolo Simeone tragao otkako je Ektor Erera otišao u Ameriku, a Kamara prihvatio poziv Aston Vile.

Vitsel je trenutno na odmoru i očekuje se da u utorak doputuje u Madrid na lekarske preglede i potpis ugovora. Potpisaće saradnju na godinu dana uz opciju za još jednu sezonu. Na ime bonusa za potpis će da mu pripadne oko 2.500.000 evra.

Belgijanac će biti drugo pojačanje Kolčonjerosa ovog leta. Pre njega su od Žil Visentea za 6.500.000 evra kupili brazilsko krilo Samuela Lina. A podsetimo da su se sa pozajmica vratili Alvaro Morata i Saul Njigez.

Vitsel je karijeru započeo u Standradu iz Liježa, potom igrao za Benfiku, Zenit i kineski Tjanđin da bi se 2018. godine vratio u Evropu i potpisao za Borusiju Dortmund. U profesionalnoj karijeri je odigrao preko 600 utakmica, do čega 124 u dresu reprezentacije Belgije.


tagovi

Letnji prelazni rok 2022Aksel Vitsel

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara