Komentari na vest

Mašović sabira pobede u dresu Srbije, Račić žali što propušta Oslo

K

KADA

pre preko 1 godinu

Racic najslabija karika,spor i nema viziju
G

GLE

pre preko 1 godinu

Nije steta sto Racic nece biti u ekipi. Drvo obicno, neinteligentan sportski,prespor...
L

Leao

pre preko 1 godinu

Himna nase zemlje je crkvena pesma. Muslimani iz pazara je ne priznaju ko svoju himnu. Uzimate francuze za primer, to su zemlje koje su mnogo tolerantnije za manjine i svi je dozivljavaju ko svoju zemlju. Srbija od nas sandzaklija moze da dobije svoje cecene koji ginu za drzavu kao niko, sto nema politicke volje i zelje, to je vec nesto drugo. Visoka politika je to i napravila, da smo razjedinjeni. Putin je lupio samar svetskim mocnicima, zato je napravio zdravu drzavu. Ovi nasi samo klimaju glavom, sto se videlo kod parade
M

Milos Crnogorac

pre preko 1 godinu

Srbin sam, ali moram ti iskreno priznat da si upravu za ovo
S

Srbija Majka

pre preko 1 godinu

Evo posto vidim dosta komentara na nepjevanje himne Erhana Masovica...a sebe smatram velikim patriotom...da ga apsolutno razumijem i da to ne predstavlja nikakav problem dok god on pruza i daje sve od sebe za reprezentaciju u kojoj igra. Reci cu i razlog zasto ga razumijem i donekle opravdavam, jer u Srpskoj himni je dominantna rjec Boze spasi Srbina i Srpski rod...a znamo svi da u nasoj drzavi zivi i veliki broj drugih nacija i kultura, koje naravno nesmetano uzivaju i ispovjedaju svoju vjeru...ali cinjenica da se u nasoj himni vise apostrofira nacionalna i vjerska pripadnost od one koja se zove drzavna odnosno Srbija. To sto se on ne pronalazi u himni, to ninakoji nacin ne znaci da ne voli svoju zemlju u kojoj je odrastao i u kojoj je stekao sve sto mu je drago i da se poistovjecuje sa njenom kulturom, tradicijom i mentalitetom!!!
G

Gosthjk

pre preko 1 godinu

Pa i u francuskoj himni stoji "Francuzi..." pa koliko vidim, pevaju je Afrikanci koji igraju za reprezentaciju Francuske. Isto tako, Francuska je katolicka zemlja, a gomila igraca koji za nju nastupaju si muslimanske vere. I opet, tamo nema problema da se peva himna. Zasto ovde ima? Drugo, i Srbi muslimanske vere su Srbi. Kakve veze ima taj stih onda? Sto se mene tice, sve zavisi od dogovora u svlacionici, ako svi pevaju, neka pevaju, ako ne, nek peva ko hoce. Samo ne vidim nijedan razlog da bilo ko ko igra za reprezentaciju ne peva himnu samo zato sto je drugacije veroispovesti.
B

Blade123

pre preko 1 godinu

Kako se zove građanin Amerike?Amerikanac... Kako se zove građanin Francuske?Francuz... Kako se zove građanin Italije?Italijan... Pa kako da zovemo građanina Srbije?Kinez? Pogledaj crnkinju u košarkaškoj reprezentaciji, peva himnu kao da je rođena i odrasla ovde!A ovi mrzitelji svega sa prefiksom Srb bi sutra zemlju prodali...I da dodam, fudbaler je malo jači od kisele vode...
D

Djuradj

pre preko 1 godinu

Boze spasi Srbe, nije tesko izgovoriti ako ne mrzis taj narod. Ja mogu da kazem bez problema Boze spasi Bosnjake, Sarajevo, Zagreb, ili koga vec, jer ih ne mrzim. Ne vidim razlog da to ne izgovori ako nas ne mrzi. Nije da himna poziva na rat, ubistva, mrznju prema muslimanima i slicno. Ne bi ih terao da citaju Njegosa, istragu poturica i slicna dela. To bi bila mentalna tortura. Da otpevaju himnu, nije. A ako nas bas mrzi da ne mogu da izgovori Boze spasi Srbe, onda ne treba ni da predstavlja Srbiju. Nek igra za nekog koga ne mrzi. Piksijev pomocnik Japanac peva. Sto ne bi neki pazarac, koji je rodjen u Srbiji, zivi medju Srbima, i blizi nam je u svakom smislu, i kulturno i mentalno, nego Japanci koji su drugi kraj sveta i 95% njih nikad nije culo za nas.
J

JovanK

pre preko 1 godinu

I ja čoveka potpuno razumem. Francuski Afrikanci su drugo jer su njihovi roditelji došli iz najgore bede koja postoji na planeti i u Francuskoj im je hiljadu puta bolje. Osim toga pun ih je nacionalni tim i svi ih prihvataju i slave. Kod nas se i dalje 2022. godine pravi problem što je neko musliman, a on je Srbin kao i mi. Nema drugu domovinu, shvatite to!
G

Gosthjk

pre preko 1 godinu

Ako je dogovor "neka peva ko hoce, ko nece ne mora", onda je sve ok. Ako je dogovor "svi pevamo", onda ne znam zasto neki ne bi pevali. Koliko znam, u ovoj zemlji, iako je uglavnom pravoslavna, postoji katolicka, hebrejska, i islamska vera, verovatno i neke druge. Ali to su vere. Mi smo svi na kraju krajeva Srbi, makar po pasosu ako ne po poreklu, a uglavnom i po poreklu. Tako da ne znam, ako si rodjen u Srbiji i/ili imas njeno drzavljanstvo, ako nastupas za njenu reprezentaciju, ne vidim razlog da ne pevas njenu himnu. Himnu cije zemlje bi pevao ako ne Srbije? Himnu Turske, Arabije, Irana? Ako je problem to sto se zove "Boze pravde", tek tad ne razumem. To nije ni pravoslavni, ni katolicki, ni muslimanski, ni hinduisticki ni budisticki bog, vec neki imaginarni bog pravde koji ustvari predstavlja neku visu silu koja treba da nam donese neku kosmicku pravdu. Tako da evo, objasnite meni neukom i glupom, sta propustam?
G

Gostttttttt

pre preko 1 godinu

Alo bre ljudi, da li ste normalni vise?! Mašović čim je prihvatio da igra za reprezentaciju, poštuje i državu i njene simbole. Da li će da pevati himnu ili ne to je njegova stvar i manje bitno. I što je najvažnije ako igra dobro, trudi se i gine na terenu pokazuje svoje poštovanje prema drzavi, reprezentaciji i navijačima.
r

raaraaraa

pre preko 1 godinu

Dokle više ta himna? 1. To pevanje je teatralna glupost koja je uvedena zadnjih godina. Kad sam bio dete SP 82 i 86 smejali smo se indijancima iz nekih banana republika koji su tada jedini na svetu pevali. 2. Dečko je musliman (ili je tok porekla ako je sam ateista), a u himni se pominje bog koji nekog nešto spašava. Ne bih ni ja pevao jer ne verujem ni u boga, ni u pravdu koja ne postoji. Da postoji svet bi izgledao mnogo drugačije. 3. Srbija nije načisto šta želi i u kom veku želi da bude i da li prihvata različitosti ili ne. Pitajte Pazarce dole kako im je - Srbi su, a Srbija ih ne prihvata. Oni drugu domovinu nemaju. Posle se čudite što se povezuju sa Turskom. Svaki čovek traži ljubav, poštovanje i prihvatanje. Ako ih ne dobiješ od najbližiš tražićeš dalje. Ovaj došao da igra za našu reprezentaciju i slavu Srbije u svetu, a vi mu tražite manu.
f

fudbalski ekspert

pre preko 1 godinu

Jedno veliko bravo za komentar, potpisujem svaku reč 👍
Б

Блок

pre preko 1 godinu

Певање химне је "театрална глупост."Реци то Италијанима док певају играчи тло се тресе,док пева цео стадион. Театрална глупост реци то Бразилцима нпр Силви док жмури пева и цепају га емоције.Док 1000000 Салесаа пева химну.Реци Французима да је Марсељеза глупост(певају и Арапи) Верујеш ти у феминизам и у где стаје воз за Југославију. Ја певам химну увек,који код спорт,кад год је чујем. То што он не пева је његова ствар,полако биће Пазарци,Албанци наши Чечени. Напред Србија!
K

Kajustel

pre preko 1 godinu

U tome i jeste problem što mi mislimo da se himna ne treba da peva. Francuzi imaju više od 80% igrača koji nisu poreklom iz Francuske i svi pjevaju, Englezi takodje, Holandjani, Belgijanci. Himna bi trebalo da pjevaju svi, pogotovo oni koji se osjećaju kao Srbi. Lično ne zameram Masovicu što ne peva, ali zameram ovima što kažu da su Srbi, a kao ne bi ni oni pevali. Prijatelju svaki Srbin od Trebinja do Novog Sada treba da peva himnu.
P

Pedja235

pre preko 1 godinu

Pominje se Bog al se ne pominje koji Bog. Baš zbog toga što himna i nacionalnost nemaju veze sa religijom. Nije ni Japanac pravoslavac pa peva himnu.
D

Djuradj

pre preko 1 godinu

Amerikanci imaju obavezno pustanje himne pred svaki skolski cas. Da ne govorim o manifestacijama. I svi moraju to da postuju. Ako Piksijev pomocnik Japanac moze da peva Boze pravde, moze valjda i Masovic. Nije da himna vredja muslimane ili bilo koga. Verovao, ne verovao, svidjala ti se ili ne, ispostuj drzavu, majku mu, ako vec zelis da je predstavljas.
G

Gost123

pre preko 1 godinu

Racic klasicna menadzerska podvala i prevara
n

nola1.

pre preko 1 godinu

decko je antifudbaler
C

CaleB pravi

pre preko 1 godinu

Hvala dragom bogu pa Racic nece moci da igra. Meni zaista nije jasno zasto je taj decko u reprezentaciji. Retko neinteligentan igrac, sa konstantno losim i pogresnim pasovima. Jedva sam cekao da ode iz Zvezde, a sada sam prinudjen da ponovo gledam njegove gluposti.
G

Gixi delija

pre preko 1 godinu

Brate, poštujem što si rekao. Ovo je i država i reprezentacija svih nas koji u njoj živimo. Mlad je momak neko je uticao na njega negativno, ali da nije poštovan i prihvaćen u reprezentaciji ne bi bio ni pozvan. Da je u nekoj stranoj zemlji pevao bi i te kako njihovu himnu. Neka je on živ i zdrav i neka dobro igra za svoju državu jer ovo je njegova koliko i moja. Shvatiće
G

Gost bošnjak

pre preko 1 godinu

ja kao bošnjak kažem da je sramotno da prihvata poziv za reprezentaciju čiji grb,zastavu i himnu ne poštuje !!! Takav čovjek nema ni časti,ni čojstva ni obraza !!! To je čisto politikanstvo !!! Jedan je Miralem Sulejmani (čovjek bošnjak,koji voli svoju vjeru,ali i cjeni grb,zastavu i državu koja mu je sve to omogućila i čiji je stanovnik) !!!
G

Gost999

pre preko 1 godinu

Sulejmani je Goranac, ne Bosnjak, a ne mora da znaci ako je neko musliman da je po automatizmu Bosnjak, posebno kada je iz Srbije
A

Archie

pre preko 1 godinu

Ja kao Srbin mu opšte ne zameram što ne peva himnu. Prvo zato što ga donekle razumem, drugo zato što ni ja sam ne bih pevao. Smatram da bih veće poštovanje himni ukazao ako bih stojao mirno i odslušao je nego da kvarim utisak svojim lošim glasovnim mogućnostima. Pola košarkaške reprezentacije ne pva himnu. Jedan Teodosić je nikada nije pevao, a bio je ljubimac nacije.
Ђ

Ђаковица

pre preko 1 godinu

Миралем је из Горе, није пазарац!
Б

Блок

pre preko 1 godinu

Цела кошаркашка репрезентација је на ЕП певала химну,сваки играч.Зато не лупетај. Ако не знаш да певаш,онда певушиш тихо. Једино ако ти смета химна,ако си црвени... Онда код лекара шта да ти кажем :)
f

fudbalski ekspert

pre preko 1 godinu

Erhan Mašović je bio perfektan protiv Švedske. Izuzetno agresivan odbrambeni igrač, nepobediv u duelu na zemlji ili u vazduhu, izuzetno siguran i tačan pas, veoma izražena inteligencija u smislu organizacije igre i izbora i odluke u potezima. Bravo za Piksija na ovom sjajnom izboru u našoj odbrani.
P

Postic

pre preko 1 godinu

Zato je ispao iz voza kod gola,plus Japanac peva himnu a on ne
@

@Postic

pre preko 1 godinu

Baš naprotiv... Babić je ispao kod gola... zaboravio je svog igrača da čuva...