Matija Popović (MN Press)
Matija Popović (MN Press)

Matija Popović zapalio Evropu: Tuhel iznenađen, poznati Argentinac ga gura u Napulj

Vreme čitanja: 3min | čet. 18.01.24. | 17:37

Bajern i Napoli su ostali finalisti za potpis talentovanog Srbina

Zimska transfer sapunica oko talentovanog srpskog ofanzivca Matije Popovića dobija nova poglavlja i čini se da joj nema kraja...

Maldi Srbin je sačkao 1. januar da mu istekne ugovor sa Partizan, 7. januara je napunio 18 godina i sada kao slobodan igrač može da potpiše profesionalni ugovor sa budućim klubom. A zainteresovanih je mnogo jer skauti velikih klubova su oduševljeni Matijinim potencijalom. Od Mančester Sitija, preko Borusije Dortmund, Barselone, Juventusa, Milana, Bajerna do Napolija.

Izabrane vesti

Međutim, problem je novac.

Popović je imao dogovoren transfer u Milan koji je propao zbog previsokih zahteva za menadžersku proviziju od strane agenata i oca, kao i zbog samoinicijativnog dolaska u Milano bez poziva kluba. Evropski mediji prenose da je nekolicina agenata uključena u celu priču, da svi vuku na svoju stranu pregovaraju na raznim stranama, a da otac insistira na proviziji od 2.000.000 evra.

Nakon što su Rosoneri odustali, počeli su pregovori sa Juventusovim direktorima Đuntolijem i Manom ali ni tu nije došlo do dogovora.

Poslednjih dana se bivši omladinac Partizan dovodi u vezu sa Bajernom i Napolijem ali još nema konkretnih potvrda da je bilo šta dogovoreno.

Nemački mediji u poslednja dva dana bruje da je Bajern ozbiljno zagrizao za Popovića, da želi da ga potpiše odmah i priključi ga prvom timu bez bilo kakvih pozajmica.

„On nije igrač za pozajmice ili mladi tim. On je igrač za momentalni status profesionalca“, javio je verovatno najobaveštniji novinar na svetu kada je Bajern u pitanju, Florijan Pletenberg sa Skaja.

Retke su ovako hrabre procene za nekog mladog igrača koji nije irgao seniorski fusdbal...

Međutim, trener Tomas Tuhel je to demantovao. Ili uopšte nije upućen u celu priču?! Na pitanje da prokomentariše spekualcije o dolasku mladog Srbina, strateg Bavaraca je odgovorio:

„Apsolutno ne! Potpuno ste me uhvatili na krivoj nozi. To ime se nije pominjalo u našim internim diskusijama. Baš zato moram bolje da se informišem“, rekao je Tuhel i zagolicao maštu nemačke fudbalske javnosti.

Da li je u bavarskom gigantu toliko razmimoilaženje u sportskom sektoru da trener nema pojma šta radi sportski direktor?

Kristof Frojnd je direktor zadužen za transfere ove zime što će mu niti i poslednji prelazni rok u kojem će imati autonomiju. Od 1. aprila transfer politiku preuzima novi direktor Maks Eberl koji je došao iz Lajpciga. Frojnd je taj gura insistira na Popovićevom dolasku i ponudio je bogat dugoročni ugovor.

Ali nije jedini koji ima ponudu. Napoli i Frozinone u koaliciji pokušavaju da prestignu konkurenciju i završe posao. Napolitanci ne mogu u ovom prelaznom roku da registruju igrača koji nema pasoš Evropske Unije i zato traže „privremeni parking“ na koji bi poslali Popovića do kraja sezone kada im se opet otvara prostor za registraciju igrača van EU.

Bosanski agent Ismet Dizdarević je čovek koji je najviše umešan u transfer Popovića, ali je u priču nedavno uskočio i poznati Argentinac Marselo Simonijan. Na njegovoj listi klijenata su u prošlosti bili Radamel Falkao, Havijer Pastore, Nikolas Otamendi, Ever Banega... I ima odlične relacije sa Napolijem i njegovim predsednikom De Laurentisom. Prema pisanju lokalnih medija u Napulju, Dizdarević i Simonijan guraju priču za Napoli iz finansijskih razloga, dok je igraču navodno primamljiviji Bajern.

S obzirom da je slobodan igrač, Popović nije pod pritiskom da izabere klub do kraja prelaznog roka ali konačna odluka se očekuje uskoro.


tagovi

Zimski prelazni rok 2024Matija Popović

Obaveštavaj me

Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara