Fudbaleri Independijente Medeljina (©AFP)
Fudbaleri Independijente Medeljina (©AFP)

Medeljin na nogama: Independijente ne sme da pogreši, Amerika pogubila konce

Vreme čitanja: 3min | sub. 26.11.22. | 23:03

Kolumbija 1: Kristališe se situacija u Grupi B Kvadrangulara

Ove subote Amerika Kali gostuje Independijente Medeljinu u okviru petog kola polufinalne Grupe B na stadionu Atanasio Žirardot u prestonici Antiokije. Utakmica u kojoj Crveni đavoli žele da poprave utisak kod svojih navijača i dođe do druge pobede u drugoj fazi Klausure. Teoretski, Amerika još ima šanse da se nađe u finalu, ali su one na minimumu. S druge strane, pošto su u predhodnom kolu Moćnici sa planina pobedili Aguilas u veoma teškom meču, crveni tim iz Antiokije nastavlja borbu za plasman u finale, a prostora za grešku više nema i moraće da pobede u dve preostale utakmice i nadaju se da sastav iz Rionegra neće zabeležiti četiri boda u preostala dva duela.

U protekloj rundi tim se suočio sa liderom Agilasom i pobedio 2:1, smanjivši tako bodovni zaostatak do prvog mesta i dokazavši svoju vrednost i konkurentnost. Međutim, Independijente Medeljin ne očekuje nimalo lak posao ovog vikenda u odmeravanju snaga sa Amerikom iz Kalija, s obzirom na to da je tim iz Valjekuakana tradicionalni rival i da je već pokazao snagu i nepredvidiivost u drugim periodima sezone.

Izabrane vesti

Trenutno je Independijente na drugoj poziciji Grupe B sa osvojenih sedam bodova, dva manje od Agilasa. U prethodnih pet utakmica zabeležene su dve pobede, dva remija i poraz. U ovom opsegu savladali su upravo njihovog noćašnjeg rivala Ameriku Kali i već pomenuti Agilas, pored toga što su dva puta remizirali sa Pastom, ali isto tako i izgubili od Orlova iz Rionegra. U poslednjih 10 mečeva odigranih kod kuće, zabeleženo je šest pobeda, dva remija i dva poraza.

Herman Gutijerez jedini je igrač u domaćem timu koji se zbog povrede neće naći u protokolu za ovaj meč. Huan Giljermo Arboleda se ponovo pojavljuje na spisku trenera Davida Gonzalesa, pošto je odslužio suspenziju zbog gomilanja žutih kartona.

02.05: (1,70) Independijente Medeljin (3,45) Amerika Kali (4,90)

Sa druge strane, Amerika je gotovo neprepoznatljiva u završnici prvenstva. Sastav Aleksandrea Gimaraisa posle odlične kapmanje u ligaškom delu Klausure gde su završili na liderskoj poziciji, totalno je pogubio konce u najvažnijem trenutku prvenstva. Amerika je trenutno na četvrtoj i poslednjoj poziciji Grupe B, sa samo tri osvojena boda do sada, šest daleko od lidera, uz samo dva preostala duela do kraja. U prošlom kolu ekipa je poražena u gostima od Pasta rezultatom 1:0, u veoma izjednačenoj utakmici u kojoj im je snalažljivost ponovo bila slabija strana.

U poslednjih pet odigranih utakmica ove sezone zabeležena je samo jedna pobeda, uz remi i tri poraza. Tokom ovog perioda, pobedili su Deportivo Pasto, remizirali sa Union Magdalenom, pored toga što su izgubili od već pomenutog Pasta, Independijente Medeljina i od Agilasa. Njihov učinak kao gostujuće ekipe je ove sezone zaista razočaravajući. Amerika je zabeležila samo dve pobede, četiri remija i isto toliko poraza u poslednjih 10 utakmica odigranih na strani.

Poslednji sudar između Crvenih đavola i Moćnika bio je 8. novembra na stadionu Paskal Gerero u Kaliju, u sklopu drugog kola Grupe B. Bila je to pobeda za tim iz Medeljina rezultatom 0:2 uz golove Andresa Kadavida sa bele tačke i Lusijana Ponsa. Poslednji duel na stadionu Atanasio Žirardot u Medeljinu bio je 10. septembra za 11. kolo ligaške faze formata Klausura. Tom prilikom ostvarena je pobeda domaćih od 2:0, a oba gola na meču postigao je Dibera Kambinda, dok je, noćas odsutni, Herman Gutijerez isključen na kraju meča.

Protekla ligaška pobeda Crvenih đavola protiv ovog rivala bila je 15. februara 2020. godine na stadionu Paskal Gerero. Kroz istoriju kolumbijske lige, Independijente Medeljin i Amerika sastali su se ukupno 218 puta, uz 59 pobeda Moćnika, naspram 106 ekipe iz crvenog dela Kalija, uz 53 remija.

------------

Budi u timu koji ne gubi - svakog dana Mundijala Mozzart deli 11 puta po 50.000 dinara

------------

KOLUMBIJA 1, KLAUSURA - KVADRANGULAR, 5. KOLO

Subota

23.55: (1,70) Agilas (3,30) Pasto (5,30)

Nedelja

02.05: (1,70) Independijente Medeljin (3,45) Amerika Kali (4,90)

23.55: (1,65) Miljonarios (3,45) Junior (5,40)

Ponedeljak

02.05: (2,20) Pereira (3,10) Independijente Santa Fe (3,30)

*** kvote su podložne promenama

Piše: Đorđe RADONJIĆ


tagovi

Kolumbija 1Independijente MedeljinAmerika Kali

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara