Mejson Grinvud u prodoru (©Reuters)
Mejson Grinvud u prodoru (©Reuters)

Mejson Grinvud letos na Zvezdinom radaru, sada na Atletikovom

Vreme čitanja: 3min | sub. 30.12.23. | 10:32

Englez impresionirao sve u madridskom klubu, prvi kontakti već su uspostavljeni, a navodno je zainteresovana i Barselona

Kada ti na Ostrvu sednu na kičmu, nema druge opcije osim odlaska. Protiv Mejsona Grinvuda bila je podignuta optužnica da je tukao i silovao devojku, mesecima je bio nepoželjan u Mančester junajtedu. Ništa se nije promenilo ni kada je optužnica odbačena. Na Old Trafordu je bilo onih koji ga nisu želeli i letos je krenuo u potragu za novim klubom.

Englezi su lansirali vest da je zanimljiv i Crvenoj zvezdi, no eforija je među navijačima crveno-belih brzo splasnula. Poslednjeg dana prelaznog roka, kada je otkucala ponoć, engleski krilni napadač prešao je u Hetafe na pozajmicu. Posrnuli gigant nije bio spreman u potpunosti da ga se odrekne, Mejson Grinvud procvetao je u predgrađu Madrida i našao se na radaru Atlketika.

Izabrane vesti

Mejson Grinvudu nije bilo potrebno previše vremena da se nametne kao jedan od glavnih igrača Hetafea. Prijala mu je promena sredine i to što više nema histerije oko njega. Na Iberijskom poluostrvu može da trenira u miru. Od dolaska u klub dao je tri i namestio četiri gola u Primeri, još dva puta upisao se među strelce u Kupu kralja, pa su španski velikani bacili oko na momka koji je kao tinejdžer debitovao za Mančester junajted i obukao dres Gordog Albiona.

Pre desetak dana promenio je tok utakmice na Vandi Metropolitano, odigrao jednu od boljih utakmica za Hetafe, iako nije bio strelac i impresionirao Atletikov sportski sektor. Ali, i njegove najbolje igrače.

“Mejson Grinvud nam je pravio istinske probleme u drugom poluvremenu. Nismo mogli da ga zaustavimo i to nas je koštalo pobede”, pohvalno je govorio Antoan Grizman na Grinvudov račun.

Nije mnogo prošlo i prvi kontakti već su napravljeni, piše Marka. Očigledno da Dijego Simeone i saradnici veruju da Mejson Grinvud može da unapredi Atletikovu igru u napadu, voljni su da ga angažuju tokom zimske pijace, a pojavila se i neproverena vest da je i Barselona zainteresovana.

HETAFE IMA 25 ODSTO OD NAREDNOG TRANSFERA

Kada su se mnogi evropski klubovi bribojavali osuda i bili skeptični, Hetafe je povukao potez. Dao je priliku Mejsonu Grinvudu da se vrati fudbalu, da ponovo igra u jednoj od „liga petice“ i obezbedio se da ne ostane praznih šaka. Kada je ugovarao pozajmicu sa Mančester junajtedom, stavljena je klauzula: ukoliko engleski krilni napadač bude ostvario transfer, timu iz madridskog predgrađa ide 25 odsto.

Hetafe se obavezao da plaća platu Mejsonu Grinvudu u visinu od oko 1.000.000 evra, a posle dobrih igara rado bi ga i otkupio. Stav po tom pitanju nije promenjen još od prvih dana.

„Da li razmišljamo da ga zadržimo? Da, čak i da ga otkupimo. Sve je u opticaju. Nismo razgovarali o ceni. Samo smo pričali o situaciji da vidimo ko šta predlaže“, pričao je predsednik Anhel Tores po Grinvudovom dolasku u Hetafe, a nedavno je provukao i promene koje su se dogodile na Old Trafordu:

„Došlo je i do promene vlasničke strukture u Mančester junajtedu“.

Nije slučajnost što je pomenuo ulazak INEOS-a u Mančester junajted, jer nedavno je ser Džim Retklif poručio da će razgovarati sa ljudima u klubu o mogućnosti povratka Mejsona Grinvuda. Ne protivi se takvoj mogućnosti, no teško da će do toga i doći, jer ostrvska javnost ne bi blagonaklono gledala na taj potez.



tagovi

Zimski prelazni rok 2024Mejson GrinvudMančester JunajtedHetafeAtletiko MadridBarselona

Obaveštavaj me

Man. Junajted
Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara