Mihajlović: Imam leukemiju! Plakao sam, ali pobediću

Vreme čitanja: 3min | sub. 13.07.19. | 16:43

Šokantne vesti iz Italije

Stala je fudbalska Italija. Zbog Siniše Mihajlovića. Otkriveno je da srpski trener ima tešku bolest zbog koje je primoran da prekine karijeru.

Zatražio je Mihajlović da se danas obrati javnosti i otkrio je:
Imam leukemiju. Kada sam čuo vest, bio je to strašan udarac. Danima sam sedeo i plakao, ceo život mi je prolazio pred očima. Ovo nisu suze straha. Poštujem bolest, suočiću se s njom isturenih grudi, pogledaću je u oči, kao što sam to uvek u životu činio. Pobediću! Zbog moje porodice, moje dece i svih koji me vole“, rekao je Mihajlović.

Izabrane vesti

On je istakao da je potpuno spreman na borbu i da zna kako će pobediti bolest.
"Ne mogu da dočekam da odem u bolnicu i da počnem da se borim. Agresivna je bolest, ali može da se pobedi. Objasnio sam i mojim igračima, svima su bile suze u očima. Objasnio sam im da moramo da napadamo i da idemo po pobedu. Ako budemo samo sedeli i probali da se branimo, odmah ćemo biti nokautirani. Moram da koristim i moje taktike u ovoj borbi i nemam nikakvu dilemu da ću pobediti“.

Srpski trener je istakao da neprestano dobija poruke i pozive podrške.
Dobio sam prethodnih dana 600-700 poruka i izvinjavam se što nisam mogao svima da odgovorim. Želeo sam da malo odvojim vremena za sebe, da izbacim svu negativnost, da bih mogao da se spremim da uzvratim bolesti i da počnem da se borim“.

Mihajlović je ispričao i kako je utvrđeno da je dobio ovu tešku bolest.
"Kada smo pošli na pripeme, saopštili smo u dogovoru sa klubom, da imam temperaturu. Za mene je bio najveći problem kako mojoj supruzi da  kažem da nisam krenuo na pripreme jer imam temperaturu. Nju ne mogu da prevarim. Ona zna da ja i kad imam 40 stepeni idem na teren, ne odustajem nikada, a kamoli na pripreme. Na testiranju se pokazalo da je u pitanju leukemija“.

Posebnu poruku je nekadašnji selektor Srbije imao za sve koji ga sada sažaljevaju.
Želim da se zahvalim svima u Bolonji, od predsednika do ekonoma, pokazali su mi da je ovo porodica, da me vole. To mi je veoma važno, jer sam rekao mojim igračima da ću dobiti ovu borbu, ali su mi potrebni ljudi koji me vole da budu oko mene. Plakao sam prethodnih dana, jer me ganula reakcija svih osoba koje su mi bliski, ali ne volim ljude koji će sada da plaču iz sažaljenja. Niko ne sme da me sažaljeva. Dobro sam. To što me je pogodilo je emocija. Ljubav“.

Stigao je Miha i da se našali u ovom teškom trenutku.
Siguran sam da biste se svi vi ovde kladili da sam poslednja osoba koja može ovako da se razboli. Treniram, jak sam, snažan, imao sam preglede i testove 28. februara i sve je bilo u redu. Trenirao sam svakog dana do maja, svuda sam putovao, igrao fudbal, veslao, nisam osećao umor, nikakav bol. Sve je bilo normalno“.

Podsetio je Siniša i na njegovu porodičnu istoriju bolesti.
Moj otac je umro od raka, pa sam se zbog toga redovno testirao. Da nisam to radio sada, ne bih godinu dana pokazao nikakve simptome. Niko od nas ne sme da pomisli da je neuništiv. Svi misle da se to njima neće desiti, ali kada se dogodi, to je užasan udarac.“

Kako je rekao srpski trener, sve je odjednom došlo, kao noćna mora.
U momentu se ceo život promeni, sve se promeni. Kada spavaš i imaš noćne more, možeš da se probudiš, ali sada sam budan danima, ovo nije košmar nego realnost“.

Mihajlović je posle izlaganja ustao, otpozdravio novinarima, koji su ga ispratili stojećim ovacijama. Siniša je uz osmeh otišao sa konferencije. Da se bori. I pobedi!


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara