Foto: Reuters
Foto: Reuters

Mihajlović kritikovao Mančinija: Najbolji vezni igrač Italije tri utakmice na tribinama, bolje da je ostao u klubu

Vreme čitanja: 2min | pet. 02.04.21. | 16:18

Srbin izrazio nezadovoljstvo poslednjim odlukama prijatelja na klupi Azura

Bolonja će sutrašnjim duelom protiv Intera nastaviti takmičenje u šampionatu Italije nakon dve nedelje pauze usled reprezentativnih duela, a pred gostovanje kluba u kojem je ostavio zapažen trag kao igrač Siniša Mihajlović je posebnu pažnju posvetio Robertu Sorijanu, jedinom igraču Bolonje koji je dobio poziv za martovske izazove Azura.

Vezni fudbaler koji se našao na spisku Roberta Mančinija, selektora Italije, na utakmicama protiv Severne Irske, Bugarske i Litvanije nije se našao ni na klupi što je bio povod Mihajloviću da uputi kritike prijatelju kojeg poznaje 25 godina.

Izabrane vesti

"To što je Sorijano bio sve tri utakmice na tribinama zasmetalo je možda čak više meni nego njemu. Neko ko se pokaže kao najbolji vezni fudbaler Italije (devet golova i šest asistencija ove sezone) ne može da provede tri utakmice van protokola dok su pojedinci koji imaju dve utakmice u nogama ispred njega. Italija je igrala sa Severnom Irskom, Bugarskom i Litvanijom i protiv takvih rivala Sorijano je morao da dobije makar 15 minuta, da ima bilo kakav povod za zadovoljstvo. Umesto toga - ništa. Svaki fudbaler koji je pozvan zaslužuje makar simboličnu šansu", rekao je Mihajlović.

Strateg Bolonje istakao je da nema problem da dugogodišnjem prijatelju iznese zamerke.

"Ukoliko Roberto nije pokazao da zaslužuje minute mogao je makar da se nađe na klupi. Da sam bio na mestu Sorijana vratio bih se kući, uz svo poštovanje Mančinija i reprezentacije. Još nisam rekao Mančiniju svoj stav, ali nemam problema s njim. Kažem to sada i ne kajem se. Način na koji se odnosio prema njemu... Bilo bi bolje da ga nije pozvao i da je Sorijano ostao da trenira sa nama", kazao je Mihajlović.

Bolonja pred gostovanje lidera Serije A ima učinak od devet pobeda, sedam remija i 12 poraza, dok je Inter slavio 20 puta, uz pet nerešenih i dve izgubljene utakmice.



tagovi

Siniša MihajlovićRoberto SorijanoRoberto Mančini

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara