Predrag Mijatović (MN press)
Predrag Mijatović (MN press)

Mijatovićev skener: Anćeloti ne deluje srećno, Modrić gladan, Vinisijus najopasniji u Evropi

Vreme čitanja: 3min | pet. 07.04.23. | 11:38

Legendarni as Reala oduševljen posle ubedljive pobede u Barseloni

Fantastična pobeda Real Madrida u Barseloni i plasman u finale Kupa kralja i dalje glasno odzvanja Pirinejima. Kraljevskom klubu je bila potrebna jedna ovako sjajna partija u derbijima koja bi mogla da promeni sliku cele sezone. Bitka u Primeri je izgubljena ali Kup kralja je na dohvat ruke, a mnogi će sada gledati Real drugim očima i u Ligi šampiona.

Nekadašnji as madridskog velikana Predrag Mijatović se osvrnuo na pobedu u El Klasiku i komentarisao kako mu sada izgleda situacija.

Izabrane vesti

„Imam utisak da se nešto dešava i da Karleto (Ančeloti op.a.) nije srećan kao što je bio pre nekoliko meseci. Ponaša se drugačije, izraz lica mu se promenio. Ja bih voleo da on ostane ovde još godinu dana. Morate da razumete da je Real Madrid veoma komplikovan klub u kojem sve zavisi od toga da li osvajate velike titule. Karlo bi trebalo da bude miran jer ga igrači i ljudi u klubu vole“, rekao je Mijatović za španske medije.

O samoj utakmici, Mijatović kaže:

„Zaista sam uživao u sjajnoj partiji. Kakav karakter i mentalitet je pokazao Real... Ovaj tim raste kada postigne gol. Čim namiriše i najmanju slabost u protivničkom timu, ubaci u brzinu više, doda gas i zbriše rivala. Odradili su savršeno drugo poluvreme. Morali su da pokaže da su i dalje gladni uspeha, da imaju takmičarski duh i da mogu da naprave spektakualarnu sezonu. Blizu su...“.

Mijatović je dugogodišnji prijatelj Luke Modrića, dobro poznaje hrvatskog asa i tvrdi da bi on trebalo da nastavi da igra za Real. Podsetimo, Modrićev ugovor ističe na kraju sezone, a novi mu još nije ponuđen.

„Ja ga vidim da je motivisan kao da ništa nije osvojio u prethodnih 10 godina. Mislim da će produžiti ugovor i ostati još jednu sezonu. Ne verujem da će tu biti problema. Klub zna da Luka želi da ostane“.

Crnogorska legenda je oduševljena i napretkom Vinisijusa Žuniora za kojeg tvrdi da ga se rivali plaše.

„Spektakularan je! Mislim da je trenutno igrač u evropskom fudbalu kojeg se protivnici najviše plaše. Zato ga i provociraju. I dalje upada u te zamke i gubi previše energije na te stvari. Ima i neke ružne gestove prema sudijama ali mislim da će se to popraviti“.

Raduje ga i golgeterska eksplozija Karima Benzeme.

Prošle sezone je Benzema bio spektkularan i najbolji igrač na svetu. Ove sezone nije na tom nivou ali i dalje postiže golove. A to je ono što svi želimo od njega: golove!“.

Podseća i da je Tibo Kurtoa jedan od najvećih oslonaca Reala.

„Prošla sezona je bila fantastična a jedna od glavnih „krivaca“ za to je bio Kurtoa. Na primer, protiv Mančester Sitija u polufinalu je bio spektakularan. Takođe, protiv Liverpula u finalu je imao dve ili tri čudesne odbrane koje drugi golmani ne bi imali. I protiv Barselone je pokazao nešto slično. Saigrači to vide i pomisle: ’Imamo golmana koji danas neće primiti gol’. Bez premca je najbolji golman na svetu“.


tagovi

Predrag MijatovićKarlo AnćelotiLuka ModrićKarim BenzemaTibo KurtoaVinisijus Žunior

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara