©Reuters
©Reuters

Milan bira između Portugalaca: Fonseki pol pozicija, Konseisao alternativa

Vreme čitanja: 2min | ned. 05.05.24. | 11:19

Bliži se izbor Piolijevog naslednika

Kraj takmičarske godine se bliži, a rasplet po pitanju budućeg trenera Milana se ne nazire. Zapravo, dešavanja na San Siru polako dobijaju primese sapunice s obzirom na to da priče o nasledniku Stefana Piolija polako počinju da podsećaju na licitaciju.

Među prvim kandidatima čija su imena dospela u javnost bio je Đulen Lopetegi, ali su se dolasku Španca na klupu usprotivili navijači. Veto na angažman bivšeg stratega Reala, Porta, Sevilje i Vulvsa bio je povod da se Rosoneri okrenu drugim opcijama, te se u fokusu našao Tijago Mota, međutim gotovo izvesan prelazak stratega Bolonje u Juventus bio je razlog da se na San Siru okrenu daljoj potrazi.

Izabrane vesti

Niz trenera pominjan je u različitim kontekstima, Van Bomel je istican kao opcija koju je podržao Zlatan Ibrahimović, a prema najnovijim informacijama sa Apeninskog poluostrva novi strateg bi mogao da bude Portugalac. Sudeči prema informacijama Gazete, glavni kandidati za novog trenera Milana su Paulo Fonseka i Seržo Konseisao uz napomenu da je strateg Lila na pol poziciji.

Fonsekin fokus terenutno je na borbi za mesto koje vodi direktno u ligu šampiona i sutrašnjoj utakmici lila protiv Liona. Trka sa Brestom i Nicom razlog je zbog kojeg Portugalac nema previše prostora za razmišljanje o koracima po završetku sezone, međutim interesovanje Milana previše je slasan zalogaj da bi ga Fonseka ostavio po strani. Odlazak Portugalca iz Lila gotovo je izvesan jer osim Milana interesovanje je pokazalo još nekoliko klubova među kojima je i Olimpik Marselj, a povratak u Italiju, gde je je imao priliku da vodi Romu, i igranje Lige šampiona sa Milanom deluju kao opcija koju perspektivni strateg neće odbiti.

Istovremeno, Rosoneri razmišljaju i o alternativnim rešenjima, te je ime koje se pominje kao druga opcija Konseisao. Iako se radi o potpuno drugačijem tipu stratega, sa drugačijom fudbalskom filozofijom, Fonsekin sunarodnik je takođe na radaru kluba. Konseisao će sa Portom šampionat završiti na trećoj poziciji, ponovo bez titule koju će iz ruku Benfike preuzeti Sporting, te stratega oečkuju razgovori sa Andreom Viljašom Boašom, novim predsednikom kluba.

Cilj sastanka biće razgovari o budućnosti, s obzirom na to da je Konseisao potpisao novi ugovor do 2028. godine, ali su se okolnosti u klubu u međuvremanu promenile te sa Pirineja stiže signal da bi vrlo rado prihvatio poziv velikog rivala iz igračkih dana kada je nosio dres Intera.


tagovi

Paulo FonsekaSeržo KonseisaoMilan

Obaveštavaj me

Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara