Bremer i Sven Botman (Reuters)
Bremer i Sven Botman (Reuters)

Milan gubi Botmana i kreće po Bremera

Vreme čitanja: 2min | pet. 10.06.22. | 11:22

Gradski derbi za Brazilca

Duže od godinu dana je Milan jurio holandskog štopera Svena Botmana i pokušavao da ga dovede. Kada je izgledalo da će se im se putevi napokon ukrstiti ovog leta, Milan i Botman su se odjednom udaljili…

Zato Rosoneri sada najozbiljnije razmišljaju o Glejsonu Bremeru iz Torina kao alternativi.

Izabrane vesti

Milan je hteo Botmana u prethodna dva prelazna roka ali Lil nije želeo da proda Holanđanina i cena je bila visoka. Međutim, direktor Paolo Maldini nije odustajao, napravio je dogovor sa igračem za ovo leto i ostalo je samo da postigne sporazum i sa Lilom oko obeštećenja. I tu je došlo do zastoja… Francuzi su istakli cenu između 30.000.000 i 35.000.000 evra, dok je Milan želeo da plati najviše 25.000.000. Ipak, zbog volje igrača da pređe na San Siro, Milan se nadao da će Lil na kraju popustiti.

A onda je sa ponudom došao Njukasl koji takođe odavno juri Botmana i ponudio Lilu velikih 40.000.000 evra sa uključenim bonusima što je francuski klub oberučke prihvatio i sada vrši pritisak na igrača da pređe u Englesku. Botman se i dalje nada kompromisu između Lila i Milana ali svestan je da vreme curi i da neće moći da čeka celo leto. Trenutno je mnogo bliži Njukaslu nego Milanu, a i italijanski šampion polako prelazi na plan B.

Maldinijev izbor za jačanje štoperske linije Torinovo otkriće sezone Glejson Bremer. Brazilac je odigrao fantastičnu sezonu tokom koje je produžio ugovor sa Bikovima uz džentlmenski dogovor sa gazdom kluba Urbanom Kairom da može da ode ovog leta ako neko ponudi 25.000.000 evra.

Inter je prvi napravio korake i dogovorio se sa Bremerom još pre nekoliko nedelja uz obećanje da će platiti Torinu traženu cenu. Ali od tada Nerazuri nisu izašli sa konkretnom ponudom pred Kaira kojeg strpljenje polako izdaje. Sa druge strane, Torinov gazda je u sjajnim odnosima sa Paolom Maldinijem i mogao bi da upali zeleno svetlo za transfer Brazilca u tabor šampiona. Ostaje da Maldini nađe zajednički jezik sa igračem.

Sinoćnja informacija da je Inter počeo pregovore o dovođenju Nikole Milankovića je samo još više potpalila glasine da bi Bremer mogao da završi u taboru gradskog rivala i da Nerazuri dižu ruke od njega jer je skuplja varijanta od srpskog reprezentativca.


tagovi

Sven BotmanLetnji prelazni rok 2022Bremer

Obaveštavaj me

Inter
Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara