Milan ima listu pojačanja, Maldini zavrnuo rukave: Besplatni, pozajmice, jeftini na popustu...

Vreme čitanja: 4min | uto. 24.11.20. | 18:12

Štoper i rezervni špic ostaju prioriteti

Odradio je Paolo Maldini letos dobar posao, ali nije završio prelazni rok kako je želeo. Iako je drastično skresao budžet za plate (Reina, Suso, Bilja, Paketa, Bonaventura...), rešio se viškova (Laksalt, Rodrigez, Silva, Halilović...), otkupio one koji su zadovoljili (Kjer, Salemakers, Rebić), pozajmio besplatno Dalota i Dijaza i nagradio Ibrahimovića novim ugovorom, utisak je da nije doveo sva pojačanja koja je želeo. Od novajlija su došli mladi Tonali, Hauge, Kalulu i vetaran Tatarušanu kao rezervni golman. Izostala su kapitalna pojačanja na poziciji štopera i rezervnog napadača, a možda i veziste s obzirom na neuspešnu poteru za Bakajokom.

Milanov driektor je posle prelaznog roka izjavio da nije želeo da troši sav novac koji je imao na raspolaganju i da će Milan imati budžet za januarski prelazni rok ako pronađe prave mete.

Izabrane vesti

Iako su prioriteti Rosonera produžeci ugovora sa Donarumom, Ibrahimovićem i Čalhanogluom, italijanski mediji javljaju da je Maldini već zavrnuo rukave i da radi na dovođenju jeftinih pojačanja.

Najzvučnije od njih je Florijan Tovan, ponajbolji i najvredniji igrač Olimpika iz Marselja. Njemu na kraju ove sezone ističe ugovor na Velodromu, a niti on želi da ostane, niti klub može da mu ponudi visok ugovor zbog finansijske situacije. Gomila klubova bi volela da vidi Tovana u svojim redovima, ali francuski mediji ističu da je njegov prioritet Milan.

Maldini ga je već zvao i ponudio mu ugovor na četiri godine vredan 3.000.000 evra po sezoni i to je nešto više od onoga što zarađuje u Marselju. Pitanje je samo da li će Maldini pokušati da ga dovede u januaru za simbolično obeštećenje ili će čekati leto za besplatan transfer. Tovan bi trebalo da bude zamena za Samua Kastiljeha koji će najverovatnije biti prodat.

Ipak, štoper i rezervni špic ostaju prioriteti Milana.

Milan je već spremio ponudu za Nikolu Milenkovića iz Fjorentine koja iznosi 10.000.000 evra za pozajmicu plus 30.000.000 za otkup. Ako Violin odgovor opet bude negativan, Maldini će se okrenuti alternativi sa Ostrva. Letos je meta za defanzivnu liniju bio mladi Danac Kristofer Ajer iz Seltika. Škoti su tražili 25.000.000 evra, Milan je nudio oko 15.000.000. Ostao je na listi želja, a sada se pojavio vetar u leđa za novu ponudu.

Seltik je letos od Milana pozajmio urugvajskog beka Dijega Laksalta koji je zadovoljio i klub iz Glazgova želi da ga otkupi. S obzirom da letos nije ubačena opcija o otkupu, to znači da Rosoneri mogu da u januaru odrede cenu koju hoće. Verovatno će pokušati da izvuku maksimalan iznos i tražiće oko desetak miliona evra. Tako bi Laksalta mogli da iskoriste u pregovorima da spuste Ajerovu cenu.

Milan ima i treću opciju za štopera. Najjeftiniju, ali i najrizičniju. U pitanju je Melajro Bogarde, nećak mnogo poznatijeg Vinstona Bogardea koji je nekada nosio dres Rosonera. Mladi Holanđanin je ušao u poslednju godinu ugovora sa Hofenhajmom i može na leto da ode za džabe. Pored Milana je zainteresovana i Barselona koja bi ga dovela i poslala negde na pozajmicu. Milanov adut je veći prostor za igru i Maldini bi mogao nekom minimalnom ponudom u januaru da testira Hofenhajm.

Rezervni napadač je takođe prioritet za Milan. Iako Ibrahimović nosi tim na leđima, nerealno je očekivati da Šveđanin odigra celu sezonu na tri fronta. Već je morao da odsustvuje zbog korone, a sada se i povredio čime se potvrđuje teorija da je Milan pogrešio letos kada mu nije doveo alternativu u vidu Jovića, Depaja ili nekog od napadača koji su se pominjali. Sada je to neophodno. Pogotovo što su rezultati iznad svih očekivanja i vredi uložiti i pojačati tim u januaru.

Opet se pominje ime iz Real Madrida, ali ne Jović već Marijano Dijas. Njega Real želi da se reši već duže od godinu dana jer je tek treći izbor u napadu kod Zidana. U Milanu bi imao priliku više da igra, a Maldini se nada dogovoru o pozajmici kao što je to bilo letos sa Braimom Dijasom. Ili ranije sa Teom Ernandezom.

Još jedna opcija koja ne uliva previše poverenja je mladi Englez rođen u Njujorku – Folarin Balogun. On je član Arsenala za koji je debitovao nedavno u Ligi Evrope. Ugovor mu ističe na kraju sezone i najverovatnije ga neće produžiti.

Nisu ovo kapitalna pojačanja (izuzev Milenkovića i Tovana) koja bi Milanu donela neki momentalan napredak u drugom delu sezone, ali u perspektivi bi mogli da budu pogoci. I za početak da zakrpe rupe koje su očigledne...


tagovi

Zimski prelazni rok 2021

Obaveštavaj me

Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara