Jakub Kivijor u duelu sa Zlatanom Ibrahimovićem (Foto: Reuters)
Jakub Kivijor u duelu sa Zlatanom Ibrahimovićem (Foto: Reuters)

Milan krenuo po poljskog univerzalca

Vreme čitanja: 2min | sre. 21.09.22. | 19:30

Jakub Kivijor već dugo na radaru Rosonera

Prelazni rok je završen, ali sportski direktori klubova "nikad ne spavaju". Konkretno Milanovi, kako pišu brojni evropski mediji, uveliko rade na dovođenju novog pojačanja. Rosoneri su navodno krenuli po Specijinog univerzalca Jakuba Kivijora.

Vest je u etar pustio poljski Goal.pl koji je iz izvora bliskih igraču saznao kako je “sve utanačeno”, a Fut Merkato se nadovezao informacijom kako su dva kluba blizu dogovora oko transfera koji bi sa uključenim bonusima trebalo da iznosi 18.000.000 evra. Francuski medij dodaje da dva kluba tek treba da dogovore da li će do transfera doći u januaru ili je pak pametnije da Kivijor ostane u Liguriji još šest meseci kako bi nastavio fudbalski razvoj.

Izabrane vesti

Treći izvor Luka Bendoni, saradnik poznatog transfer eksperta Đanluke Di Marcija pak tvrdi da Milan već duže vreme ima na radaru 22-godišnjeg Poljaka, ali da sa Specijom nije postigao nikakav dogovor, već će na stadionu Alberto Piko odluku doneti tek posle Svetskog prvenstva, jer veruju da bi cena dodatno mogla da mu poraste.

Ponuda svakako ne manjka. Vest Hem je letos ponudio 15.000.000 evra Speciji, ali Kivijor je odbio da pređe u London jer je želeo da igra standardno i poveća šanse za odlazak u Katar sa reprezentacijom Poljske sa kojom se priprema za mečeve Lige nacija sa Holandijom i Velsom. Pored Čekićara, navodno ga prati još nekoliko evropskih klubova.

Kivijor prevashodno igra na poziciji štopera, ali je kompletan drugi deo prošle sezone kod Tijaga Mote odigrao kao zadnji vezni, što su dve pozicije na kojima je Milan ovog leta tražio pojačanja. Pored pomenutih, Poljaku nije strana ni pozicija levog beka koju je povremeno pokrivao u Žilini, klubu iz kojeg je prošlog leta stigao u Speciju za 2.200.000 evra.


tagovi

Jakub Kivijor

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara