Daglas Luiz (AFP)
Daglas Luiz (AFP)

Milanov plan C za Kesijevu zamenu: Počeli pregovori sa Brazilcem iz Premijer lige

Vreme čitanja: 2min | čet. 23.06.22. | 22:48

Agenti bili na sastanku sa Maldinijem u sedištu kluba

Ostao je Milan bez Franka Kesija u veznom redu, a polako mu iz ruku klizi i Renato Sančes koji je mesecima dogovoran kao zamena za reprezentativca Obale Slonovače ali je PSŽ uporniji i konkretniji u nameri da ga otkupi od Lila. Rosonerima propada i plan B pošto je Riverov vezista Enco Fernandez na korak od potpisa za Benfiku pa su se okrenuli alternativama…

Plan C u Milanovoj potrazi za centralnim veznim je povremeni brazilski reprezentativac Daglas Luiz. Njegovi agenti su danas bili u Milanovim klupskim prostorijama na pregovorima sa direktorima Maldinijem i Masarom.

Izabrane vesti

Daglas Luiz je član Aston Vile sa kojom ima ugovor na još godinu dana i to ga čini idealnom metom. Do sada je odbio sve ponude za produžetak saradnje sa Aston Vilom koja se polako miri sa njegovim odlaskom. Sada ili za 12 meseci. Uostalom, zato je klub iz Birmingema i reagovao ekspresno ovog leta i doveo sjajnog Bubakara Kamaru iz Marselja na poziciju zadnjeg veznog.

Daglas Luiz se pominjao i kao želja Žozea Murinja u Romi ali sa dolaskom Nemanje Matića to nije više tako neophodno pojačanje za Vučicu. A i Milan pruža bolju perspektivu od Rome…

Brazilac je u Aston Vilu došao pre tri godine iz Mančester Sitija za nepunih 17.000.000 evra. Prethodno ga je Siti kupio kao 19-godišnjaka iz Vasko da Game u kojoj je ponikao i odigrao samo jednu seniorsku sezonu. U Sitiju nikada nije dobio šansu, niti je odigrao takmičarski meč za njih. Slali su ga na pozajmicu u filijalu Đironu gde je dve godine sticao iskustvo i zainteresovao Aston Vilu.

Otkako je stigao na Vila Park, postao je nezamenjiv. Od mogućih 114 premijerligaških utakmica u poslednje tri sezone je propustio samo 11. Zahvaljujući dobrim igrama u Vili je stigao i do dresa reprezentacije Brazila za koji je odigrao devet utakmica.

Odbijanjem novog ugovora u Vili je poslao signal da želi korak napred u karijeri a Milan to svakako jeste u odnosu na engleski klub. Do sada se spekulisalo da će Vila tražiti obeštećenje od preko 30.000.000 evra ali s obzirom na situaciju sa ugovorom, verovatno će da pristane i na manje. Dolazak Daglasovih agenata u sedište Milana i zvanično značli da su Rosoneri zainteresovani i da polako dižu ruke od Renata Sančesa.


tagovi

Daglas LuizLetnji prelazni rok 2022

Obaveštavaj me

Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara