Marko Lazetić na debiju u Seriji A (Reuters)
Marko Lazetić na debiju u Seriji A (Reuters)

Milanov veliki kiks! Pioli se kockao, tražio spas od Lazetića i umalo da ga dobije…

Vreme čitanja: 3min | uto. 08.11.22. | 22:49

Rosoneri razočarali u Kremoni

Izvukao se Milan u prošlom kolu protiv Specije i slavio golom Olivijea Žirua u 90. minutu ali večeras nije bilo sjajnog Francuza da ga spasi na gostovanju novjaliji Kremonezeu i šampion je zabeležio veliki kiks.

Rosoneri su odigrali samo 0:0 protiv tima koji još ne zna za pobedu i sada im lider Napoli već beži ozbiljnih osam bodova razlike nakon trećine sezone. Kiks večeras ide na dušu trenera Piolija a Kremonezeov bod nosi pečat sjajnog golmana Marka Karnesekija.

Izabrane vesti

Stefano Pioli je svesno odlučio da se kocka večeras i da kalkuliše sa sastavom. Iako nije mogao da računa na neke odavno povređene igrače poput Menjana, Salemakersa, Ibrahimovića,Florencija, suspendovane Ernandeza i Žirua i taze povređenog Desta, odlučio se da mu na klupi počnu Rafael Leao, Rade Krunić, Šarle De Ketelare, Pjer Kalulu... Štaviše, iznenadio je i promenom formacije. Posle dugo, dugo vremena je zaigrao sa trojicom u poslednjoj liniji koju su činili Kjer, Tomori i Tšau, dok su Balo Ture i Mesijas dejstvovali po bokovima, a Rebić u špicu sa Origijem. I pogrešio!

Milan jeste krenuo agresivnije ali nedovoljno. Šanse su imali Dijaz, Origi, Tšai, Rebić, Mesijas… Ali je na golu Kremonezea blistao mladi golman Karneseki i pokazao zašto je Lacio letos toliko zapeo da ga dovede. Ali i kakvog bisera Atalanta ima na pozajmicu u Kremoni… Rosoneri nisu bili loši kao nedavno protiv Torina ali su se opet mučili da stvore velike šanse i otvorene šuteve.

Kada je Origi posle desetak minuta igre u drugom poluvremenu napokon uradio nešto dobro i zatresao mrežu, delovalo je da je Milan odblokirao utakmicu i da ide ka pobedi. Ali VAR je opravdano poništio gol Belgijanca zbog ofsajda.

Pioli je video da je đavo odneo šalu, pa su ušli Leao i Kalulu umesto Origija i Tšaua, promenila se formacija ali je Kareneseki nastavio da blista i odbranio sjajnu šansu Mesijasu. Ušao je i De Ketalare umesto Dijaza ali ništa.

Poslednji Piolijev adut je bio mladi srpski napadač Marko Lazetić koji je poslednjih dana rešetao mreže u mladom timu Milana. Dobio je zajedno sa Krunićem priliku desetak minuta pre kraja i upravo je on imao jedinu šansu do kraja. U poslednjem minutu je lepo primio loptu, okrenuo se, našao prostor za šut ali iskosa je gađao daleko iznad gola... Šteta za mladog Srbina. Bio bi to spektakularan debi u Seriji A.

Milan je kiksnuo drugo gostovanje zaredom, a za vikend na na San Siru dočekuje Fiorentinu posle čega sledi mundijalska pauza. Kiksevi više nisu dozvoljeni Rosonerima ako misle da odbrane tron.

SERIJA A – 14. KOLO

Utorak

Napoli - Empoli 1:0 (0:0)

/Lozano 69pen/

Specija - Udineze 1:1 (1:1)

/Reka 33 - Lovrić 43/

Kremoneze - Milan 0:0

Sreda

18.30: (4,70) Leče (3,50) Atalanta (1,80)

18.30: (3,50) Sasuolo (3,50) Roma (2,20)

20.45: (1,55) Fjorentina (4,20) Salernitana (7,00)

20.45: (1,35) Inter (5,60) Bolonja (9,00)

20.45: (1,70) Torino (3,60) Sampdorija (6,00)

Četvrtak

18.30: (5,70) Verona (3,80) Juventus (1,70)

20.45: (1,63) Lacio (3,80) Monca (5,60)

***napomena, kvote su podložne promenama



tagovi

KremonezeMarko Lazetić

Obaveštavaj me

Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara