Romelu Lukaku (Reuters)
Romelu Lukaku (Reuters)

Milanova senzacionalna ideja – ukrasti Lukakua Interu!?

Vreme čitanja: 3min | čet. 22.06.23. | 01:30

Rosoneri na pragu dogovora sa Markusom Tiramom, ali žele još jednog centarfora

Sve izvesniji odlazak Sandra Tonalija izazvao je domino efekat na San Siru. Sa očekivanih 70.000.000 evra u džaku od prodaje italijanskog veziste krenuo je u juriš po fudbalskoj pijaci i u svoj toj žurbi čelnicima Milana rodila se iznenađujuća ideja – da pokušaju da dovedu Romelua Lukakua!?

Milanski tim je kao jedan od prioriteta u aktuelnom prelaznom roku odredio dovođenje napadača. I na pragu je da ga dogovori. Naime, Markus Tiram je sve bliži da posle višenedeljnih pregovora prihvati ponudu Rosonera. Pari Sen Žermen ga takođe želi, nudio je u jednom trenutku i više novca, ali je Milan u međuvremenu kontaktirao i njegovog oca Lilijana, potom izašao sa ponudom od 6.000.000 evra po sezoni i doveo ga pred prag San Sira, pišu italijanski mediji. Međutim…

Izabrane vesti

Kaki piše milanska Gazeta delo Sport, novi direktorski tandem Milana Đorđo FurlaniŽefri Monkada želi da pored njegovog sunarodnika, Olivijeu Žiruu pridoda još jednog napadača. I kako se navodi, došao je na senzacionalnu ideju da pokuša sa Lukakuom.

Senzacionalnu, jer Lukaku je u dva navrata već nosio dres gradskog rivala Intera i pride odbio ponudu iz Saudijske Arabije kako bi se vratio u plavo-crni deo Milana. Belgijanac se po isteku pozajmice vratio iz Intera u Čelsi, ali će teško ostati u Londonu. Engleski klub je već doveo Kristofera Enkunkua, aktiviraće i klauzulu Nikolasa Džeksona iz Viljareala i mesta za Belgijanca na Stamford Bridžu nema. Inter je već krenuo u misiju njegovog novog povratka, Pjero Auzilio nedavno je bio u Londonu kako bi se raspitao može li da dobije Lukakua na novu, nešto skuplju pozajmicu od prethodne. Novca za otkup nema.

To je upravo karta na koju bi Milan da odigra. Posle Tonalijeve prodaje u kasi koliko-toliko novca ima i Rosoneri su spremni da pregovaraju o kupovini 30-godišnjeg napadača. Samo, koliko bi on koštao, budući da ga je Čelsi platio 113.000.000 evra pre samo dve godine? Ni izbliza toliko, tvrdi Gazeta. Navodno, londonski klub bi prihvatio oko 40.000.000 evra za Belgijanca, a milanski mogao da ispuni zahtev, ističe pomenuti izvor.

Ipak, Lukakuova odluka će na kraju biti presudna. Toliko je puta isticao ljubav prema Interu i govorio kako ne bi išao u redove gradskog rivala, ali toliko puta ponovljeno u fudbalu – nikad ne reci nikad.

Gazeta dalje piše da Lukaku nije jedino pojačanje koje bi Milan da ukrade Interu. Kao zamenu za Tonalija Rosoneri su naciljali Davidea Fratezija. Nerazuri su se već dogovorili sa igračem oko ličnih uslova, ali dok ne prodaju nekog od svojih igrača – vrlo verovatno će to biti Marcelo Brozović – ne mogu da izađu sa ponudom pred Sasuolo. Juventus je takođe zainteresovan za Fratezija, čelnici Stare dame pregovarali su sa njegovim zastupnicima juče, s tim da Sasuolu nude Matijasa Soulea ili Konija De Vinter kako bi smanjili cenu.

Milan je pak navodno spreman da plati traženih 35.000.000 evra, sa bonusima verovatno 40.000.000 evra. Čeka nas velika borba i vrelo leto u Italiji, naravno, sve u skladu sa finansijama koje nisu nimalo dobre.


tagovi

Romelu LukakuLetnji prelazni rok 2023InterMilanMarkus TiramDavide FrateziJuventusTransferi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara