Lazar Samardžić (©Reuters)
Lazar Samardžić (©Reuters)

Milanski derbi za Lazara Samadržića

Vreme čitanja: 2min | sub. 01.07.23. | 09:53

Posle Milana i Inter bacio oko na srpskog reprezentativca

Kao srednjoškolci na kontrolnom zadatku za koji se nisu pripremali. Tako Milan i Inter pristupaju aktuelnom prelaznom roku. Kako jedan baci oko na nekog igrača, tako se i ovaj drugi zalepi za njega. Kako stvari stoje, vodiće milanski klubovi borbu za pojačanja na više strana. "Rat" su započeli zbog Davidea Fratezija, rasplamsali ga zbog Romelua Lukakua i Junusa Muse, a novi front otvorili su u Udinama, pošto ni jedni ni drugi ne kriju da žele - Lazara Samardžića.

Srpski reprezentativac je na radaru već duže vreme, zapao je za oko još Paolu Maldiniju i Rikiju Masari, pa iako su njih dvojica početkom juna napustili San Siro, Samardžićev status među Rosonerima se nije promenio. I nova garnitura sportskog sektora veruje da ima kvalitet za Milan. Novo u celoj priči je interesovanje gradskog rivala Intera, koji je baš kao i u slučaju gorepomenutog Muse, tek od nedavno zagrejan za 21-godišnjeg vezistu, a u toku jučerašnjeg dana to je stavio do znanja i njegovom klubu.

Izabrane vesti

Naime, kako javlja Đanluka Di Marcio, Nerazuri su od čelnih ljudi sa Friulija zatražili informacije o tome pod kojim uslovima bi mogli da angažuju srpskog vezistu. Ne navodi se kakva bi Samardžićeva uloga bila na Đuzepe Meaci, mada se da pretpostaviti da u klubu misle na budućnost s obzirom na to da Henrik Mhitarjan ima 34 godine, da će Hakan Čalhanoglu u februaru ući u četvrtu deceniju života, a da je pritom Roberto Galjardini već napustio klub. Ili bi pak Samardžić bio zamena za Nikola Barelu? Ostaje da vidimo…

Samardžić je u Udineze stigao pre dve godine iz Lajpciga za 3.000.000 evra. U prvoj sezoni imao je epizodnu ulogu, ali se prethodne u potpunosti afirmisao odigravši 37 od 38 uz pet postignutih i četiri nameštena gola. Italijanski mediji pišu da se na Friuliju nadaju desetostrukoj zaradi i da su na Samardžića zalepili cenu od 30.000.000 evra, koju će teško platiti i jedan i drugi tim iz grada mode.


tagovi

Lazar SamardžićInterMilanLetnji prelazni rok 2023Transferi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara