Reuters
Reuters

Miloš Kerkez komentariše uvrede srpskih navijača: Video sam da me Mađari štite

Vreme čitanja: 2min | čet. 28.09.23. | 18:14

Rođenog Vrbašanina ne potresaju pogrdni povici na račun nacionalnosti i odabira reprezentacije za koju nastupa

Iako premijerligašku sezonu s Bornmutom nije započeo na željeni način, pošto je osvojio samo tri boda iz šest kola, iza Miloša Kerkeza je vrlo uspešan period. Prethodnog leta ostvario je transfer iz AZ Alkmara za obeštećenje od oko 18.000.000 evra, a samo čudo može odvojiti njega i selekciju Mađarske od plasmana na EURO 2024.

Dvadesetak dana nakon što je trijumfovao u kvalifikacionoj utakmici protiv Srbije, mađarski mediji upitali su Kerkeza da prokomentariše pogrdna skandiranja srpskih navijača u duelu odigranom na stadionu Rajko Mitić. Čini se da Vrbašanina čitava situacija nije previše potresla i da oseća veliku podršku pristalica svoje reprezentacije.

Izabrane vesti

"Video sam da me Mađari štite. Ono što smo uradili u Beogradu, želimo i u Budimpešti", hladnokrvno će Kerkez.

Kako je do oktobarskog okupljanja nacionalnog tima ostalo još skoro tri sedmice, Kerkez bar za sada u fokus stavlja obaveze u Engleskoj i poredi verovatno najjaču ligu sveta s holandskom Eredivizijom, u kojoj je do prethodne sezone nastupao.

"Sve je drugačije. Najviše brzina. Iz sedmice u sedmicu igrate protiv boljih igrača. Svakog vikenda dolazi ti neki neverovatan napadač, na primer Bukajo Saka ili Rahim Sterling. Sve to čini veliku razliku, i fizičku i psihičku."

Kerkez je jedan od ofanzivnijih bekova u ligi, a medije je interesovalo da uporedi taktičke zamisli Andonija Iraole (trenera Bornmuta) i Marka Rosija (selektora Mađarske)

"Uvek volim da napadam, da trčim napred i nazad, ali u reprezentaciji Rosi me je zamolio da ostanem malo više kako bih se manje zamarao defanzivnim zadacima. Uprkos tome, uvek se trudim da pomognem u odbrani", zaključuje dvadesetogodišnji levi bek.

Naredni duel Orlova i Mađarske Miloša Kerkeza igraće se 14. oktobra na Puškaš Areni u Budimpešti, a još ranije je mladi igrač govorio o razlozima zbog kojih je izabrao nastupanje za Mađarsku, a ne Srbiju. Opširnije o tome čitajte OVDE.



tagovi

Miloš KerkezFudbalska reprezentacija Mađarskefudbalska reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara