https://www.leedsunited.com/
https://www.leedsunited.com/

Mini Red Bul na Eland Roudu: Lids već potrošio 80.000.000 evra, Adams treći put kod Marša

Vreme čitanja: 2min | sre. 06.07.22. | 19:23

Amerikanac potpisao petogodišnji ugovor sa Lidsom

Ne pripada Red Bul porodici, ali ukoliko nastavi da se pojačava iz njenih klubova, bez problema bi Lids sebi mogao da doda prefiks ove austrijske kompanije. Jer, Džesi Marš, trener Paunova i čovek koji je prošao “kroz” tri Red Bulova kluba, maksimalno koristi poznantsva stečena u istim i iz njih dovodi pojačanja. Brendena Aronsona i Rasmusa Kristensena “izvukao” je još pre mesec dana iz Salcburga, a ovog petka zvanično je predstavio i Tajlera Adamsa.

Američki vezista je za razliku od pomenutog dvojca stigao iz Lajpciga i potpisao ugovor na pet godina sa Lidsom, a klub iz Zapadnog Jorkšira platiće ga zajedno sa bonusima 23.000.000 evra (fiksni deo navodno 17.000.000), što bi, u slučaju da Adams ispuni stavke iz bonusa, značilo da se radi o petoj najskupljoj kupovini u istoriji kluba sa Eland Rouda. Taj status trenutno ima Dijego Ljorente plaćen Sosijedadu 20.000.000 evra pre dve godine.

Izabrane vesti

Ono što je posebno zanimljivo, 23-godišnji vezni fudbaler će po treći put sarađivati sa Maršom, pošto su im se putevi prethodno ukrštali u Njujorku i Lajpcigu, te vrlo dobro poznaje njegove kvalitete. Adams je u Nemačku stigao pre četiri godine i za Bikove upisao 101 nastup u svim takmičenjima. Ipak, dolaskom Domenika Tedeska na klupu Lajcpiga, Amerikanac je uglavnom priliku dobijao sa klupe, a angažovanje Ksavera Šlagera iz Volfzburga bio je jasna poruka Adamsu da potraži novu sredinu.

U Lidsu bi, zajedno sa Markom Rokom, trebalo da nadomesti odlazak Kalvina Filipsa u Mančester Siti. Adams je peto pojačanje Lidsa, a pored pomenutih Roke, Kristensena i Aronsona, stigao je još Darko Džejbi iz Mančester Sitija, svi zajedno za 80.000.000 evra.

No, ni tu ne bi trebalo da bude kraj, jer se očekuje da Lids u narednim danima dovede i Luisa Sinisteru iz Fajenorda za oko 25.000.000 evra.


tagovi

Letnji prelazni rok 2022Tajler AdamsLids Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara