Enco Fernandes (Reuters)
Enco Fernandes (Reuters)

Misteriozni kupac ponudio 100.000.000 za Enca Fernandesa - Benfika glatko odbila

Vreme čitanja: 2min | čet. 22.12.22. | 16:50

Tvrdi portugalski Rekord

Odigrao je odličan Mundijal, postao prvak sveta sa Argentinom i cena mu se upetostručila. Enco Fernandes postao je jedan od najpoželjnijih igrača na fudbalskom tržištu, a umesto zenica, u očima čelnika Benfike, kao u animiranim filmovima, pojavila se oznaka za evro. Ali nisu Orlovi toliko pohlepni da na prečac pohitaju da ugrabe džakove sa novcem. Ne žele da rasformiraju tim koji je odigrao maltene savršenu grupnu fazu Lige šampiona i koji se nameračio na samu završnicu elitnog takmičenja. Zato je klub, prema tvrdnjama portugalskog Recorda, odbio nekolicinu unosnih ponuda, a jedan misteriozni kupac izašao je sa okruglo 100.000.000 evra! I takođe je glatko odbijen

Bio bi to drugi najveći transfer u istoriji kluba sa Luža - Žoao Feliks je 2019. otišao u Atletiko Madrid za 127.000.000 evra - ali verovatno ga nećemo videti pre leta, niti po toj ceni. Zapravo, predsednik Manuel Rui Košta ne želi da pusti Argentinca ispod 120.000.000 evra, a toliko iznosi njegova otkupna klauzula.

Izabrane vesti

Benfika po ko zna koji put pokazuje da malo ko može da joj parira u pretvaranju talenata u gotove proizvode, te njihovom unovčavanju kroz basnoslovna obeštećenja. Za razliku od Milana, Benfika je letos osetila da bi Enco mogao da bude pun pogodak, te je sa 12.000.000 + 8.000.000 evra ubedila River da ga pošalje baš u Lisabon. A tamo mu adaptacija maltene i nije bila potrebna - momentalno je počeo da gospodari sredinom terena.

Fernandesove partije nisu prošle nezapaženo ni kod selektora Lionela Skalonija koji ga je poveo u Katar. Ne da nije zažalio, već je u manevru dobio otkrovenje Mundijala i zvanično najboljeg mladog igrača planetarne smotre. I oko Argentinca su odmah počeli da obleću Liverpul, Real Madrid, Pari Sen Žermen, Mančester junajted...

Ali Benfika prvo razmišlja u Ligi šampiona gde je na proleće očekuje osmina finala protiv Klub Briža, a na leto bi mogla ozbiljno da se opari pošto je osim Enca u Kataru bljesnuo i perspektivni golgeter Gonsalo Ramos.


tagovi

Enco FernandezLiverpulBenfika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara