Mitar Mrkela za Mozzart Sport: Cilj je proleće u Evropi, očekivali smo ovako nešto

Vreme čitanja: 3min | čet. 27.07.23. | 17:39

„Bićemo još bolji, navijači do kraja prelaznog roka mogu da očekuju još novih igrača“, poručio sportski direktor crveno-belih

Navijači Crvene zvezde već navijaju kalendar za 31. avgust kada će se u Monaku održati žreb za Ligu šampiona. Nadaju se pomoći sreće kako bi srpski prvak imao šanse da se domogne proleća u Evropi.

Navijači prepričavaju sjajno poluvreme protiv Fjorentine koje je dovelo do velike euforije u crveno-belom delu Srbije. Međutim, u takvim situacijama klupsko rukovodstvo, i trener Barak Bahar moraju da stanu na loptu.

Izabrane vesti

Sportski direktor crveno-belih Mitar Mrkela u razgovoru za Mozzart Sport poručuje da je očekivao ovakva izdanja, ali da su redovni sastanci na Marakani svakodnevica kako bi Zvezda izgledala još bolje.

„Nisam iznenađen uopšte kako smo izgledali protiv Fjorentine. Da ne zvučim neskromno, ali smo odlično delovali i na turniru u Rusiji, pre toga na Zlatiboru. Tačno smo znali, još u decembru ili januaru, šta želimo od ove sezone. Cilj nam je bio da napravimo brzu, modernu i kvalitetnu ekipu, sa perspektivom da bude konkuretna u Ligi šampiona. To nam je i dalje cilj. Čisto da se ne zaboravi da se mi spremamo i za Mozzart Bet Superligu, kao i domaći Kup, ali mogu otvoreno da kažem: Cilj Crvene zvezde je da ove sezone izađe iz grupe Lige šampiona i prezimi u Evropi. U bilo kom takmičenju. Dakle, bili bismo zadovoljni i trećim mestom i preusmeravanjem u Ligu Evrope“, kaže Mitar Mrkela.

Jasno je da će mnogo toga zavisiti od žreba, i da u Ljutice Bogdanx očekuju da izbegnu Njukasl iz četvrtog šešira. To bi potencijalno bila "grupa smrti"...

„Biće vraški teško da ostvarimo ciljeve. Igraćemo protiv najjačih klubova na svetu. Mnogo toga će zavisiti i od žreba... Znam za podatke koji svima mogu da nam posluže za ponos, da od 1967. godine Zvezda nije postigla pet golova u prijateljskom meču protiv protiv nekog tima iz kluba petice. Bilo je mnogo pozitivnih stvari. Na kraju su u drugom poluvremenu i naši mladi igrači ostavili odličan utisak“.

Nije želeo Mrkela da govori o tome od koga najviše očekuje. Jesu se od klinaca izdvojili Nedeljković i Šljivić, odmah za njima su Jovan Mijatović i Vladimir Lučić.

„Nikoga ne bih izdvajao. Mogu samo da kažem da sam jako zadovoljan onim što su klinci pružili. Dobili su šansu i iskoristili su je“, pedagoški je odgovorio Mrkela.

Stradao je Fenerbahče, Fjorentina je dobila pet komada za 27 minuta, pre toga je savladan Zenit... Pitanje je da li i u kojoj meri Crvena zvezda može bolje.

„Stalno imamo sastanke, razmatramo mogućnosti kako i na koji način možemo da budemo još bolji. Pričamo stalno sa gospodinom Terzićem i šefom stručnog štaba Barakom Baharom. Stvarno verujem da Crvena zvezda može da bude još bolja. To je rekao i Bahar“.

Dakle, može se očekivati novi igrač.

„Dokle god traje prelazni rok možete da očekujete novog igrača“.


tagovi

Mitar MrkelaBarak Bahar

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara