Mitrović: San mi je bio dolazak u Seriju A, posle poziva Verone nije bilo dileme

Vreme čitanja: 3min | uto. 05.03.24. | 20:33

Srpsko krilo sumiralo utiske posle prvih izazova u italiji

Stefan Mitrović je ove zime pojačao Veronu prelaskom iz Crvene zvezde, a za novi klub je u prethodna dva kola upisao i prve minute, pošto je protiv Bolonje i Sasuola dobio po oko pola sata. Prvi izazovi u aktuelnoj sredini bili su povod da hitro krilo sumira utiske, te se u razgovoru za klupski sajt osvrnuo na aktuelne teme.

Izabrane vesti

"Osećaj je neverovatan. Fizički se osećam veoma dobro. Spreman sam, u formi. Prvi mesec je prošao dobro, upoznajem tim, trenera, sve o Italiji i klubu i do sada je sve pozitivno”, rekao je Mitrović i osvrnuo se na činjenicu da i sa 21 godinom poseduje dragoceno evropsko iskustvo:

"Definitivno postići dva gola u Ligi Evrope i imati mnogo šansi je dobar osećaj. Igranje u Ligi šampiona, najvećoj sceni na svetu, takođe mi mnogo znači kao mladom igraču. Velika je čast gaziti određene faze i kada igrate te utakmice rastete kao igrač. Kroz iskustvo koje nosi igranje protiv najboljih timova na svetu, kao što je Mančester Siti, naučite da se nikoga ne plašite, tako da osećam da mi igranje određenih utakmica znači mnogo pri adaptaciji na Seriju A gde je svaka utakmica na visokom nivou".

Mladi krilni napadač se potom osvrnuo na sam dolazak u Veronu.

"Znao sam da postoji interesovanje Verone pre nekoliko meseci i naravno kada sam čuo za ovu priliku nisam imao dilemu. Za mene je italijanska liga prva na svetu i ukazala mi se šansa da dolaskom ispunim san".

Mitrović je potom istakao da se odlično uklopio u novu sredinu i da ima odličan odnos sa saigračima, istakavši potom u kojim sve ulogama može da pruži doprinos.

"Uglavnom sam krilo, ali mogu da igram i kao drugi napadač i ofanzivni vezni. Od malih nogu sam bio na poziciji ofanzivnog veznog, a onda sam poslednjih sezona više igrao na bočnoj poziciji. Rekao bih da su dve uloge u kojima se najbolje oseća, krlo i ofanzivni vezni. Dobro se slažem sa trenerom Baronijem. Mnogo radimo na taktici, želi da budem brz igrač i da brzo donosim odluke na terenu. Kada imam loptu, želi da napadam prostor, da trčim u dubinu, a ja takođe osećam da ovo može biti jedna od mojih najboljih karakteristika“.

Jedan od Srba koji su prethodno ostavili trag u Veroni i to upravo u veznom redu je Darko Lazović koji bi mogao da ima važnu ulogu za Mitrovića.

"Lazovića gledam kao uzora. Znam ga iz reprezentacije, saigrači smo u Srbiji i takođe igramo na istoj poziciji, tako da mi mnogo pomaže jer je kapiten sa mnogo odigranih utakmica i iskustva.Uvek mi pomaže savetima i podrškom, te sam mu veoma zahvalan. Stariji saigrači nam mnogo pomažu. Bili su veoma srdačni kada sam stigao, na terenu su nam daju savete što je od velike pomoći. Kada imate dobar odnos i kada postoji dobro okruženje i na terenu i van njega, sve postaje lakše i osećam da ako nastavimo sa ovom dobrom energijom koju imamo sve može da prođe kako treba", rekao je mladi ofanzivac.


tagovi

VeronaSerija AStefan Mitrović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara