Dani Gomez (desno) u duelu sa Penjom iz Viljareala (©AFP)
Dani Gomez (desno) u duelu sa Penjom iz Viljareala (©AFP)

Mladi Gomez vodi napad Levantea, Ueski gori pod nogama

Vreme čitanja: 2min | pet. 02.04.21. | 11:18

Tim iz Valensije, koji je bezbrižan u sredini tabele, dočekuje „fenjeraša“ u prvom meču 29. kola Primere

Gotova je reprezentativna pauza, vraća se klupski fudbal širom Starog kontinenta, a od "liga petica" prvi kreću Španci. Levante i Ueska večeras (21.00) otvaraju prvi meč 29. kola Primere.

Ekipa iz Valensije je odlična ove sezone, na bezbrižnom 10. mestu. Ne mora da brine za opstanak, dok je Ueska poslednjeplasirana sa 21 bodom, ali samo četiri manje od Elčea koji je trenutno na poziciji koja znači spas u najboljem društvu. Kvalitet je na strani Levantea, a gostima mnogo više znači ovaj meč.

Izabrane vesti

U prvom delu šampiona nije bilo pobednika u duelu ova dva tima u Ueski – 1:1. Poslednja tri duela završena su bez pobednika, uz golove na obe strane (GG). Levante nije uspeo da pobedi današnjeg rivala na svom stadionu na poslednje dve utakmice. Jednom su odmerili snage u Segundi 2017, a pre dve godine u Primeri.

Za ovaj meč Levante ne može da računa na Miramona, Kampanju, Melera i srpskog veziste Nemanju Radoju koga dugo nema u timu iz Valensije. Društvo Rođeru u špicu praviće mladi Dani Gomez koji je prošle nedelje u prvoj fazi Evropskom prvenstva za fudbalere do 21 godinu postigao dva gola za Furiju. Oba pogotka je postigao protiv Češke. Bio je rezervista, ali je u nastavku doneo ključna tri boda. Mladi napadač nije bio redovan u startnih 11 ove sezone. Morales je dobijao više šansu, ali očgledno u Levanteu žele da mu pruže šansu da zablista i u Primeri.

21.00: (2,50) Levante (3,25) Ueska (2,90)

Kod Ueske zbog povreda van stroja su Ontiveros, Gaston i Valera. Gosti posle Viljareala imaju najviše remija u ligi, čak 12. Povratnik u Primeru ne može da se pohvali dobrih igrama na gostovanjima. Ima samo jedan trijumf na 14 utakmica, a tri boda su jedino osvojena u Valjadolidu (3:1) krajem januara.

Levanteu je malo nedostajalo da igra sa Barselonom finale Kupa kralja. Eliminisan je posle drame u polufinalu od Bilbaa. Tim iz Valensije ima samo dva poraza na svom terenu, a u poslednja tri susreta na svom stadionu osvojio je pet bodova.

Prvu utakmicu 29. kola Primere, Levante – Ueska (21.00) možete da gledate u direktnom prenosu na sajtu mozzartbet.com. Dovoljno je samo da budete registrovani, a registracija je besplatna.


tagovi

LevanteUeskaPrimeraŠpanija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara