©Starsport
©Starsport

Mladost, po dogovoru, protiv Zvezde bez najboljeg igrača

Vreme čitanja: 3min | ned. 02.10.22. | 13:10

Prvi strelac Novosađana Andrija Radulović, kao i Ilija Babić nemaju pravo nastupa, jer su pozajmljeni igrači iz crveno-belog tabora

Reprezentativnu pauzu u taboru Mladosti iskoristili su za remont. Doveli su novi stručni štab i angažovali čak trećeg šefa stručnog štaba od početka sezone. Tačnije vratili su Ljubomira Ristovskog, koji ih je i uveo u elitni rang. Povratnički debi Ristovski će, u borbi za opstanak Novosađana u Mozzart Bet Superligi, imati protiv Crvene zvezde, koja danas gostuje na „Karađorđu“ (17.00, TV Arena Premium 1).

Branko Žigić bio je na klupi gatovaca samo četiri kola, a Aleksandar Linta zadržao se svega osam kola u kojima je osvojio četiri boda. Posle njegovog odlaska, ekspresno je na klupu seo Ljubomir Ristovski, koji će pokušati da Novosađane sačuva u elitnom društvu.

Izabrane vesti

Kada je reč o kadrovskoj situaciji u taboru Novosađana pred ovaj susret, pod upitnikom je nastup beka Milijana Ilića zbog povrede. Takođe, strućni štab Novosađana neće moći da računa ni na Andriju Radulovića i Iliju Babića, s obzirom na to da su oni članovi Crvene zvezde, na pozajmici u Mladosti. Dogovor je takav da nemaju pravo nastupa protiv svog kluba. Dodatni problem pred ovaj susret za Ljubomira Ristovskog jeste što su obojica Zvezdinih igrača istovremeno i bonusi. Osim njih, struci su još na raspolaganju trojica bonus igrača. Prema tome, Ristovski će morati da pruži šansu krilu Dragoljubu Radomanu, vezisti Danilu Miladinoviću ili, najmanje verovatno, golmanu Stefanu Dražiću, budući da je kapiten Aleksa Milojević svaki trenutak proveo na golu Novosađana od starta prvenstva.

Naravno, Zvezda je apsolutni favorit, ali Mladosti za utehu može biti to što su pre dva i po meseca odigrali egal meč sa Partizanom u Novom Sadu. Istina, poraženi su u poslednjim trenucima susreta, ali su uz malo sreće mogli i do istorijskog trijumfa.

Iz tabora novosadskog tima poručuju da ne prete Zvezdi, ali veruju da imaju svoje šanse.

Povratnik u dres novosadske Mladosti, koji će i ovu sezonu provesti tamo kao pozajmljen igrač Vojvodine, Milan Vidakov optimističan je pred ovaj susret.

„Očekuje nas istorijska utakmica. Poštujemo Crvenu zvezdu, ali nismo bez šanse u u ovoj utakmici. Trenirali smo naporno, spremali se za ovaj duel i daćemo sve od sebe da ostvarimo povoljan rezultat“, istakao je napadač, prošlogodišnji najbolji strelac Mozzart Bet Prve lige.

MOZZART BET SUPERLIGA - 13. KOLO

MLADOST GAT - CRVENA ZVEZDA, 17.00 (Arena Sport P1)

***KVOTE***

Novi Sad

Stadion: Karađorđe

Sudija: Aleksandar Živković

Očekivani sastavi:

MLADOST GAT (4-2-3-1): Milojević - Mijić, Kovačević, Milovanović, Stanković - Maksimović, Jočić - Popović, Dimitrov, Radoman - Vidakov.

CRVENA ZVEZDA (4-2-3-1): Borjan - Eraković, Milunović, Dragović, Rodić - Sanogo, Kanga - Bukari, Ivanić, Katai - Pešić.

MOZZART BET SUPERLIGA, 13. KOLO:

Petak

Novi Pazar - Mladost Lučani 3:1 (1:1)

/Majdevac 20, Nikčević 78, Gavrić 89 - Bojović 29p/

Subota

TSC - Radnik 2:1 (1:1)

/Jovanović 31, Mirčevski 53 - Oreščanin 22/

Javor - Voždovac 0.2 (0:1)

/Mijailović 32, Pantović 82/

Napredak - Kolubara 4:0 (3:0)

/Šarić 11, Putničanin 26, 33, Čečarić 88/

Nedelja

15.00: (2,40) Spartak (3,10) Radnički 1923 (3,20)

17.00: (18,0) Mladost GAT (7,75) Crvena zvezda (1,15)

19.00: (1,45) Partizan (4,30) Vojvodina (7,75)

Ponedeljak

16.00: (1,60) Čukarički (3,90) Radnički Niš (5,80)



tagovi

FK Crvena zvezdaMladost Novi SadAndrija Radulović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara