Derek Korneliju i Ranko Veselinović protiv Čikaga (©AFP)
Derek Korneliju i Ranko Veselinović protiv Čikaga (©AFP)

MLS: Izgnanici kreću protiv Drvoseča

Vreme čitanja: 4min | ned. 18.04.21. | 23:12

Vankuver dočekuje Portland u Solt Lejk Sitiju, usled kanadske restrikcije putovanja

Kanadski izgnanici protiv Drvoseča, za kraj 1. kola MLS-a. Vankuver Vajtkaps i Portland Timbersi odmeriće snage u Solt Lejk Sitiju, gde će plavo-beli da budu domaćini usled restrikcija koje je Kanada uvela u vezi putovanja, uklanjajući svu prednost domaćinstva pulenima Marka Dos Santosa.

U redovima Vankuvera se nadaju da će ostaviti iza sebe razočaravajuću kampanju 2020. godine, kada nisu uspeli da se domognu plej-ofa, završivši na devetom mestu Zapadne konferencije i 17. u ukupnoj tabeli. Plasman u doigravanje ove sezone ostaje minimalni cilj, a kormilar Dos Santos, koji kreće u svoju treću sezonu kraj aut linije Vajtkapsa, ima zadatak da se to ostvari prvi put od 2017. godine. Dos Santos je stvorio tim dizajniran da igra na kontranapade, a sa novim adutima poput Dejbera Kaiseda, kao i krila Kristijana Dahomea i napadača Lukasa Kavalinija, Vankuver bi trebalo da bude munja u tranziciji i mogao bi da bude potencijalno iznenađenje.

Izabrane vesti

04.00: (5,10) Vankuver (3,60) Portland (1,72)

Veznjak Kajo Aleksandre, koji se pridružio iz redova brazilskog Botafoga, poznat je po svojim kreativnim sposobnostima, tako da bi njegova uloga u postavci Dos Santosa mogla da ga etiketira kao ključnog igrača za Vajtkaps u ovoj kampanji. U defanzivnom delu jednu od glavnih rola poverena je srpskom štoperu Ranku Veselinoviću, koji je posle pozajmice iz matične Vojvodine i zvanično otkupljen sredinom oktobra prošle godine. Pored njega tu je i Derek Kornelijus, povremeni kanadski reprezentativac, koji je pre dolaska među Vajtkapse branio boje Javora iz Ivanjice.

Vankuver je impresionirao uoči početka sezone pošto je ostvario pobedu od 3:0 protiv Real Monarhsa i pobedu od 3:2 nad Čikago Fajerom u svoja dva predsezonska meča ranije ovog meseca. Sa druge strane, Kapsi su izgubili svaki od poslednja tri susreta sa Portlandom i prekid te neugodne serije bio bi sjajan način da započnu svoju sezonu.

Za razliku od Vankuvera, Portland Timbers je već okusio takmičarsku akciju ove godine, napredujući do četvrtfinala KONKAKAF Lige šampiona. Uprkos remiju 2:2 u prvoj utakmici osmine finala na gostovanju Maratonu u Hondurasu, ekipa Đovanija Savaresea je protekle srede došla do pobede od 5:0 u revanšu u rezervisala svoje mesto u četvrtfinalu prvi put u svojoj istoriji. Ovaj rezultat znači da će MLS prvi put u ovoj fazi takmičenja predstavljati pet klubova, a Timbersi su se kvalifikovali zajedno sa Kolambusom, Filadelfijom, Atlantom i Torontom.

Po povratku iz karantina izazvanog pandemijom korona virusa, Portland je uživao u uspehu 2020. godine postavši šampion turnira "MLS is Back". Takođe, Drvoseče su minulu sezonu završile na trećem mestu, a u tekućoj će imati jak tim, sposoban da to nadmaši. Portland će biti favoriti tokom susreta sa Vajtkapsom, a snažan početak kampanje mogao bi da mu bude od pomoći da se ponovo kandiduje za najviši plasman na jesen.

Očekuje se da će golman Vankuvera Tomas Hasal da propusti početak sezone zbog povrede, levi bek Ali Adnan je pod znakom pitanja usled povrede mišića. Aleksandre i Kaisedo bi trebalo da debituju, dok se očekuje da će Kavalini, koji je prošle sezone postigao 10 golova, da prevodi navalnu liniju.

Za Portland Timberse, Jaroslav Nezgoda i Sebastijan Blanko ostaju van terena jer se još oporavljaju od ozbiljnih povreda kolena. Napadač Džeremi Ebobise takođe nije dostupan pošto je u predsezoni povredio tetivu. Očekuje se da će debitovati novi bekovi Hosekarlos van Rankin i Klaudio Bravo, dok će veteran

Dijego Valeri, koji je bio najbolji strelac kluba u četiri od poslednjih pet sezona, verovatno početi iza napadača Felipea More.

MLS – 1. KOLO

Subota

Hjuston - San Hoze 2:1 (1:0)

/Rodrigez 39, Uruti 56 - Mari 74/

Sijetl - Minesota 4:0 (0:0)

/Paulo 49, Ruidijaz 70, 73, Montero 86/

Montreal - Toronto 4:2 (2:1)

/Toje 3, Kvioto 24, Vanjama 44, Mihailović 71 - Delgado 45, Lariea 88/

Orlando - Atlanta 0:0

Nedelja

Los Anđeles FC - Ostin 2:0 (0:0)

/Berd 61, Sifuentes 90+1/

Di Si Junajted - Njujork Siti 2:1 (2:1)

/Hines-Ike 39, Kanos 44 - Kasteljanos 15/

Dalas - Kolorado 0:0

Njujork Red Buls - Sporting Kanzas Siti 1:2 (0:0)

/Klark 48 - Kinda 59, Saloj 61/

Čikago - Nju Ingland 2:2 (2:2)

/Berić 5, Stojanović 11 - Buksa 14, Bou 27/

Nešvil - Sinsinati 2:2 (1:2)

/Kadiz 20, Leal 64 - Akosta 8, Brener 12/

Inter Majami - LA Galaksi u toku

Kolambus - Filadelfija u toku

Ponedeljak

04.00: (5,10) Vankuver (3,60) Portland (1,72)

***kvote su podložne proomenama



tagovi

MLSMLS ligaVankuver VajtkepsPortland Timbers

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara