Vreme je za soker: Kolumbus brani tron, Bekam gaji pobednički pelcer u Majamiju, "agresivni" Sinsinati i Atlanta, Brener zvezda prelaznog roka

Vreme čitanja: 12min | pet. 16.04.21. | 17:13

Skener MLS lige koja startuje u subotu mečom u Teksasu između Hjustona i San Hozea. Tim iz Džoržije na južnoamerički pogon. Ekipa iz Ohaja dovela napadača brazilskog velikana Sao Paula. Klubovi iz Nujorka i Los Anđelesa se više ne utrkuju u doveđenju asova. Kanadski klubovi domaćini u SAD-u

Vreme je i za soker ili kako bi ostatak sveta rekao fudbal. Za Amere fudbal je sport koji se igra s jajastom loptom (trenutno je pauza u NFL šampionatu i koledž fudbalu, krajem meseca je draft za najbolju ligu). Sezona u NBA i NHL je u punom jeku, krenuo je i najjači bejzbol šampionat (MLB), a negde u zapećku startuje i MLS. Iz godinu u godinu liga je jača, kvalitetnija, medijski i marketinški bolje pokrivena, a poslednjih godina klubovi u Sjedinjenim Američkim Državama plaćaju i višemilionska obeštećenja, što prethodnih sezona nije bio slučaj. Zvezde koja se igrale u Evropi na zalasku karijere odlaze „preko bare“ za još koji milion više pred odlazak u penziju i malo relaksiraniji fudbal koji se igra u SAD, za razliku od jurnjave za pobedama, titulama na Starom kontinentu.

Neko bi rekao „liga bez briga“, ali velika imena su igrala ili sada brane boja klubova u MLS-u. Nekada Dejvid Bekam, Stiven Džerard, Roj Kin, Kaka, Tijeri Anri, Andrea Pirlo, David Vilja, Zlatan Ibrahimović, Didije Drogba, Vejn Runi, a danas su tu Gonzalo Iguain, Bles Matuidi, Ernandez Čičarito, Alešandre Pato, Nani, Karlos Vela, Lisandro Lopez, Ramon Abila...

Izabrane vesti

Američki fudbal je poslednjih godina izbacio veliki broj mladih igrača koji brane boje najboljih klubova u Evropi. Kristijan Pulišić (22) igra u Čelsiju, Đovani Rejna (18) u Borusiji Dortmund, Veston Mekeni (22) u Juventusu, Seržinjo Dest (22) u Barseloni, Tajler Adams (21) u Lajpcigu, Kris Ričards (20) u Bajernu, Junus Musa (18) u Valensiji, Konrad de la Fuente (19) u Barseloni, Zek Stefen (25) u Mančester Sitiju, Timoti Vea (20) u Lilu, Metju Hopi (19) u Šalke... neki su od imena koji tek treba da naprave veliku karijeru na tlu Starog kontinenta.

02.00: (2,00) Hjuston (3,60) San Hoze (3,60)

Vratimo se na MLS koji startuje u subotu (02.00) mečom u Teksasu na BBVA Compas stadionu gde će Hjuston da dočeka San Hoze. U odnosu na prošlu sezonu koja je bila skraćena zbog pandemije virusa korona, najbolja liga broji 27 klubova, jedan više nego prethodne. Pridodat je Ostin koji će igrati debitantsku sezonu.

Šampionat SAD je trebalo da počne 3. aprila, ali je zbog pandemije virusa korona odložen za dve nedelje. Ligaški deo sezone trebalo bi da se završi 7. novembra. Plej-of, odnosno MLS kup, će započeti 19. novembra, a 11. decembra je meč za titulu. Bitna novina je da če kanadski timovi morati da igraju svoje utakmica kao domaćini na tlu SAD zbog rigoroznih mera vlade ove države Severne Amerike. Toronto će minumum dva meseca da bude domaćin u Orlandu, Montreal u Majamiju, a Vankuver će igrati na stadionu Rio Tinto u blizini Solt Lejk Sitija.

Titulu od prošle godine brani Kolumbus koji je u finalu pobedio Sijetl sa 3:0 golovima Lukasa Zelarajana (dva puta) i Derika Etijena.

U novu sezonu šest timova ulaze s novim trenerima. Najzvučnije ima je nekadašnji fudbaler Mančester Junajteda i Evertona Fil Nevil koga je doveo u Inter Majami Dejvid Bekam, jedan od vlasnika tima s Floride. Njih dvojica imaju zajedničko vlasništvo nad engleskim niželigašeg Salfordom, zajedno sa nekadašnjim asovima Mančester Junajteda Gerijem Nevilom, Polom Skolsom, Rajanom Gigson i Nikijem Batom. Osim Engleza novi stručnjaci na klupama timova „preko bare“ su Kris Armas (Toronto), Ernan Losada (Di Si Junajted), Greg Vaneji (Los Anđeles Galaksi), Gabrijel Hajnce (Atlanta) i Vilfrid Nansi (Montreal). Nema više legendarnog Francuza Tijerija Anrija koji je pre nešto manje od dva meseca napustio klupu Montreala.

03.30: (1,87) Sijetl (3,60) Minesota (4,20)

Sistem takmičenje je takva da su 27 ekipa podeljenih u dve grupe, Istok (14 timova) i Zapad (13 ekipa). Najbolji timovi posle ligaškog dela u obe konferencije izboriće plasman u Konkakaf Ligu šampiona i plasiraće se direktno u polufinale plej-ofa. Šesti i sedmi tim u obe konkurencije igraće baraž za prvu rundu plej-ofa.

Kanadski klubovi ne mogu da izbore plasman iz MLS lige u Konkakaf Ligu šampiona 2022. godine. Broj bodova je prvi kriterijum za redosled na tabeli, a onda sledi broj pobeda, gol-razlika, broj postignutih pogodaka... Postoji i klasifikacija za takozvani "Supporters Shield". Prošle sezone najbolja je bila Filadelfija koja je po tom kriterijumu izborila plasman u elitni rang Severne i Srednje Amerike i Kariba (Konkakaf).

Ove sezone biće publike na stadionima, a u kom obimu zavisi od država iz kojih klubovi dolaze. Atlanta, Dalas i Čikago moći će da imaju 50 odsto od kapaciteta stadiona, Kolorado 44 odsto, Kolumbus 30 odsto, Inter Majami 45 odsto... Najrigoroznije mere i dalje su u Kaliforniji gde će na mečevim dva kluba iz Los Anđelesa moći da prisustvuje samo po 100 gledalaca.

STOJANOVIĆ I VESELINOVIĆ BRANE ČAST SRBIJE

Luka Stojanović (©MN Press)Luka Stojanović (©MN Press)

Što se tiče srpskih fudbalera u MLS-u čast brane Luka Stojanović, nekadašnji omladinac Partizana koji je afirmaciju stekao u Čukaričkom i Ranko Veselinović, dete Vojvodine. Početkom 2020. godine, Stojanović je za 500.000 evra pojačao Čikao Fajer, ali nije imao sreće na startu karijere u SAD. Taman što je počeo da igra sezone je prekinuta zbog pandemije virusa, a kada je prvenstvo nastavljeno doživeo je tešku povredu kolena. Mladi Veselinović početkom godine je stigao iz Novog Sada u ovaj kanadski klub za obeštećenje od 590.000 evra (podaci Transfermarkta). Ima i nekoliko fudbalera „naše gore list“ kao što su Đorđe Mihailović (američko državljanstvo, rođen u Džeksonvilu na Floridi), Boris Sekulić (slovački pasoš, fudbaler Čikaga).

ŠAMPION U ISTOM SASTAVU, ATLANTA NA JUŽNOAMERIČKI POGON

Kolumbus je prošle sezone bio najbolji u SAD, a i ove sezone je jedan od favorita za tron. Na kormilu je ostao domaći stručnjak Kaleb Porter. Jedino pojačanje za koje je plaćen milonski iznos je dolazak Rumuna Aleksandrua Matana iz Vitorula za obeštećenje od 1.500.000. Nosioci igre su ostali u klubu – Gjasi Žardes, Lukas Zelarajan, Artur, Džonatan Mensah...

Subota 20.00: (3,40) Montreal (3,40) Toronto (2,15)

Nekadašnji šampion MLS-a Atlanta najviše se pojačala u pauzi između dve sezone. Tim iz Džordžije se tradicionalno oslanja na igrače iz Južne Amerike. Bivši trener Barselone, sadašnji selektor Meksika Herardo Tata Martino je trasirao put Atlanti ka vrhu u SAD. Na početku godine na klupi je stigao Argentinac Gabrijel Hajnce. Veliki transfer proteklog leta napravio je tim iz Džordžije kada je saudijskom Al Nasru prodao Argentinca Gonzala Martineza za 16.360.000 evra. Ove zime iz River Plejta je stigao Santijago Sosa za 4.950.000, Alan Franko iz Independijentea za 2.250.000, Erik Lopez iz Olimpije Asunsion za 3.360.000 i Franko Ibora iz Argentinos Juniorsa za 2.730.000 evra. Tu je i iskusni napadač Lisandro Lopez, koji je stigao kao slobodan agent. Proteklog leta za skoro 6.500.000 evra je kupljen od Lanusa Marselino Moreno.

Među favorite ubraja se i Los Anđeles FC. Prema portalu Transfermarkt ovaj tim ima najvrednije fudbalere – 67.250.000 evra, a zatim slede Atlanta, Inter Majami, Toronto, Minesota... Na kormilu je ostao iskusni stručnjak Bob Bredli, a prva zvezda tima ostao je Karlos Vela, Meksikanac koji je u Evropi dugo igra za Real Sosijedad, a branio je i boje Arsenala.

SINSINATI IMA "BOMBU" IZ BRAZILA

Brener (©Reuters)Brener (©Reuters)

Najveći transfer u SAD napravio je Sinsinati koji s klupe predvodi legendarni Holanđanin Jap Stam. Početkom godine, dok se Sao Paulu borio za titulu u šampionatu Serije A, iznenađujuće je iz redove velikana s Morumbija stigao talentovani napadač Brener, plaćen čak 11.820.000 evra. Reč je o napadaču koji ima samo 21 godinu, a koga su se interesovali i velikani iz Evrope, ali je on neočekivano završio u timu iz Ohaja. Ovim transferom Sinsinati je najavio velike domete ove sezone.

BEKAM DOVEO NEVILA, ČIČARITO NOSI GALAKSI

Jedan od vlasnika mladog kluba člana MLS-a, Intera iz Majami, je legendarni Englez Dejvid Bekam. Protekle godine doveo je dve velike zvezde iz Juvenutsa, doduše na zalasku karijere Argentinca Gonzala Iguaina, nekadašnjeg napadač Reala, Napolja, Juventusa, Milana i Čelsija, i francuskog vezistu Blesa Matuidija koji je dugo nosio dres Stare dame. Novina je trener, njegov nekadašnji saigrač iz Mančester Junajteda Fil Nevil. Uskoro bi u tim sa Floride mogao da stigne i nekadašnji napadač Čelsija i Liverpula Danijel Staridž koji je bez kluba trenutno. Američki mediji pišu da je pianje dana kada će iskusni as da obuče dres Intera.

Subota 21.00: (2,20) Orlando (3,40) Atlanta (3,30)

Los Anđeles Galaksi je prethodnih godina bio sinonim za dovođenje zvezda, ali sada nije tako. Najpoznatiji igrač ovog tima je meksički napadač Havijer Ernandez Čičarito, nekadašnji fudbaler Mančester Junajteda. Tim iz grada anđela je odlučio da uloži u budućnost, pa je za čak 5.360.000 evra kupljen mladi Francuz iz drugoligaša Valensijana Kevin Kabral. To je treći najveći transfer u istoriji kluba. Nekadašnji šampion je dobio i novog trenera Grega Vanejija koji je zamenio na kormilu Dominika Kinera.

SKROMNI TIMOVI IZ NJUJORKA, ABILA STIGAO U MINEAPOLIS

Ramon Abila (©Reuters)Ramon Abila (©Reuters)

Pre nekoliko godina klubovi iz Njujorka, Red Buls i Siti, imali su u svojim redovima velike zvezde svetskog fudbala, doduše koje su bile u poznim igračkim godinama. Boje Sitija branili su Andrea Pirlo, David Vilja, Partik Vijera, za Bikove je igrao Tijeri Anri. Politika klubova iz Velike jabuke sada je okrenuta ka stvaranju igrača za Evropu. Ova dva tima su filijale Mančester Sitija, odnosno Salcburga i Lajpciga na Starom kontinentu. Nema zvučnih pojačanja, timovi su mladi. Na kormilu Red Bulsa je austrijski stručnjak Gerhard Štruber, a dosta fudbalera se seli iz MLS u pre svega Salcburg ili u suprotnom smeru dolaze na pozajmice u Njujork. Trener Sitija je Norvežanin Roni Dejla.

Jedan od zvučnijh transfera dogodio se početkom meseca. U redove Minesota stigao je doskorašnji napadač Boke Juniors Ramon Abila. Zasad samo na pozajmicu do kraja godine, ali s mogućstvom otkupa. Pre iskusnog golgetera iz Boke je letos stigao Emanuel Rejnoso za 4.270.000 evra. Nekadašnji šampion Toronto i Sjetl imali su takođe skroman prelazni rok. Ostali su gotovo u istom sastavu. Filadelfija je uspela da zaradi skoro 11.000.000 evra prodajom Brendana Aronsona Salcbugu i Marka Mekenzija belgijskom Genku. Vankuver je iz Botafoga doveo Kaja Aleksandrea za 3.640.000 evra.

PATO POJAČAO ORLANDO

Proteklih sezona Orlando je dovodio veterane iz Evrope. U klub je i dalje Portugalac Nani, nekadašnji fudbaler Mančester Junajteda, Sportinga iz Lisabona, Lacija... Najzvučnije pojačanje ove godine je malerozni Brazilac Alešandre Pato, nekada velika nada svetskog fudbala i bivši as Milana kome su povrede uništile karijeru. Sada je kao slobodna igrač stigao na Floridu.

Treću sezonu na klupi San Hoze sedeće nekadašnji argentinski reprezentativac Matijas Almeida. Di Si Junajted iz Vašingtona je kao generalnog menadžera izabrao damu Lusi Rašton, tek drugu ženu u istoriji lige na ovoj važnoj poziciji (pandan sportskom direktoru u Evropi).

Novi klub u ligi Ostin doveo je najviše pojačanja, a najviše novca izdvojeno je za Argentinca Tomasa Poketina iz Taljeresa (2.270.000 evra).

KOMPLETAN PRELAZNI ROK 27 TIMOVA U MLS-u

LOS ANĐELES FC

DOŠLI: Kori Berd (Solt Lejk Siti, 455.000), Marko Farfan (Timbers, 272.000), Mon Hvan Kim (Busan, 545.000), Kol Dženings (Indi Ileven, 18.000).

OTIŠLI: Brajan Rodrigez (Almerija, pozajmica), Danilo Silva (penzija), Adama Diomande (?), Endi Nahar (?).

ATLANTA JUNAJTED

DOŠLI: Gabrijel Hajnce (trener), Santijago Sosa (River Plejt, 4.950.000), Alan Franko (Independijente, 2.550.000), Erik Lopez (Olimpija Asunsion, 3.360.000), Franko Ibara (Argentinos Juniors, 2,730.000), Lisandro Lopez (bez obeštećenja), Jirgen Dam (Tigres, bez obeštećenja), Erik Tores (Tihuana, bez obeštećenja), Majk Embrouz (Inter Majami, bez obeštećenja).

OTIŠLI: Erik Remedi (San Hoze, 455.000), Fernando Meza (Defensa i Hustisija, pozajmica), Franko Eskobar (Njuels Old Bojs, pozajmica), Džo Kalager (Ostin, 205.000).

INTER MAJAMI

DOŠLI: Fil Nevil (trener), Gregor (Baija, 3.640.000), Rajan Šoukros (Stouk, bez obeštećenja).

OTIŠLI: Ben Svift (Ostin, 91.000), Vil Trap (Minesota, bez obeštećenja), Huan Agueldo (Minesota, bez obeštećenja), Dilan Nilis (Nešvil, 205.000).

TORONTO

DOŠLI: -

OTIŠLI: Pablo Pjati (Elče), Loran Kiman (penzija), Toni Galaher (Liverpul, kraj pozajmice).

MINESOTA

DOŠLI: Ramon Abila (Boka Juniors, pozajmica), Vil Trap (Inter Majami, bez obeštećenja), Huan Agudelo (Inter Majami), Niko Hansen (Hjuston, 114.000).

OTIŠLI: Kevin Molino (Kolumbus, bez obeštećenja), Hose Maja (Vonderers, bez obeštećenja).

KOLUMBUS

DOŠLI: Kevin Molino (Minesota, bez obeštećenja), Aleksandru Matan (Vitorul, 1.500.000), Peri Kičen (Los Anđeles Galaksi, bez obeštećenja), Ijvan Buš (Vankuver, 113.000).

OTIŠLI: Junes Mohtar (Den Hag, bez obeštećenja), Kris Kaden (Hibernijan, bez obeštećenja), Aksel Sjober (Di Si Junajted, bez obeštećenja).

SINSINATI

DOŠLI: Brener (Sao Paulo, 11.820.000), Lućijano Akosta (Atlas, 2.730.000), Isak Atanga (Nordsjeland, 3.640.000), Ronald Matarita (Njujork Siti, 545.000).

OTIŠLI: Sim de Jong (Herenven, bez obeštećenja), Spenser Riči (Sijetl, bez obeštećenja), Kendal Voston (Saprisa, bez obeštećenja).

ORLANDO SITI

Alešandre Pato (©Reuters)Alešandre Pato (©Reuters)

DOŠLI: Alešandre Pato (bez kluba), Andreas Perea (Atletiko Nasional, bez obeštećenja), Antonio Karlos (Palmeiras, 1.150.000), Silvester van der Voter (Herakles, 1.200.000), Rodrigo Šlegel (Rasing, 410.000).

OTIŠLI: Daril Dajk (Barnsli, pozajmica), Kamar Miler (Osin, bez obeštećenja), Hosue Kolman (Guarani, pozajmica), Robinjo (Konfijansa).

PORTLAND

DOŠLI: Felipe Mora (Unam Pumas, 909.000), Klaudio Bravo (Banfild, 1.136.000).

OTIŠLI: Marko Farfan (Los Anđeles FC, 272.000), Horhe Vilfanja (Los Anđeles Galaksi, bez obeštećenja), Tomas Konehni (Maldonado, bez obeštećenja), Hulio Kaskante (Ostin, 227.000).

SIJETL

DOŠLI: Žoao Paulo (Botafogo, nepoznato obeštećenja), Fredo Montero (Vankuver), Spenser Riči (Sinsinati, bez obeštećenja), Roman Tores (Inter Majami, bez obeštećenja).

OTIŠLI: Džordan Moris (Svonsi, kraj pozajmice), Kelvin Lirdam (Inter Majami, bez obeštećenja).

NJUJORK SITI

DOŠLI: Tijago Andrade (Baija, 1.640.000), Malte Amundsen (Vejle, 1.310.000), Alfredo Morales (Fortuna Diseldorf, 91.000).

DOŠLI: Aleksandru Mitrita (Ah Ahli Džeda, pozajmica), Ronald Matarita (Sinsinati, 545.000), Džo Skali (Borusija Menhengladbah, 1.800.000), Aleksander Ring (Ostin, 1.140.000), Geri Meki Stiven (Harts, bez obeštećenja).

NEŠVIL

DOŠLI: Rodrigo Pineiro (Danubio, 1.550.000), Si Džej Sapong (Čikago, bez obeštećenja), Dilan Nilis (Inter Majami, 205.000).

OTIŠLI: David Akamb (Hamarbi, pozajmica), Derik Džons (Hjuston, 227.000).

KOLORADO RAPIDS

DOŠLI: Mihael Barios (Dalas, nepoznato obeštećenje), Vilijam Jarbro (Leon, bez obeštećenja), Majkl Edvards (Volfzburg 2, pozajmica).

OTIŠLI: Kaj Kamara (Minesota, bez obeštećenja), Abdul Rvatubjaje (Škupi, bez obeštećenja).

NJU INGLAND REVOLUŠN

DOŠLI: Arnor Ingvi Trautson (Malme, 455.000), Kristijan Mafla (Atletiko Nasional Medeljin, bez obeštećenja), Emanuel Boateng (Kolumbus, nepoznato obeštećenje).

OTIŠLI: Dijego Fakundez (Ostin, bez obeštećenja), Antonio Delamea Milnar (Olimpija Ljubljana, bez obeštećenja), Vilfred Zahibo (Hjuston, 159.000).

SPORTING KANZAS SITI

DOŠLI: Gadi Kinda (Beitar Jerusalim, 3.700.000), Nikolas Isimat Martin (Bešiktaš, bez obeštećenja).

OTIŠLI: Felipe Gutijerez (Universidad Katolika, bez obeštećenja), Žerso (Džeđu Junajted, bez obeštećenja), Met Besler (Ostin, bez obeštećenja), Erik Urtado (Montreal, bez obeštećenja).

MONTREAL

Đorđe Mihailović (©AFP)Đorđe Mihailović (©AFP)

DOŠLI: Vilfrid Nensi (trener), Đorđe Mihailović (Čikago Fajer, 727.000), Kamal Miler (Ostin, 205.000), Bjorn Jonsen (Ulsan, bez obeštećenja), Aljaz Struna (Hjuston, bez obeštećenja), Hoakin Tores (Njuesl Old Bojs, pozajmica).

OTIŠLI: Safir Tajder (Al Ain, bez obeštećenja), Maksimilijano Uruti (Hjuston), Bojan Krkić (?), Juka Raitala (Minesota, nepoznato obeštećenje).

DI SI JUNAJTED VAŠINGTON

DOŠLI: Ernan Losada (trener), Najdžer Roberta (Levski, 1.000.000).

OTIŠLI: Pol Arijola (Svonsi, kraj pozajmice), Ulises Segura (Ostin, 136.000), Želmin Rivas (Al Šorta, bez obeštećenja), Onijel Fišer (Los Anđeles Galaksi, bez obeštećenja).

OSTIN

DOŠLI: Tomas Poketino (Taljeres Kordoba, 2.270.000), Aleksandr Ring (Nujork Siti, 1.140.000), Dijego Fakundez (Nju Ingland, bez obeštećenja), Džon Galaher (Atlanta, 205.000), Ulises Segura (Di SI Junajted, 136.000), Ben Svift (Inter Majami, 91.000), Ektor Himenez (Kolumbus, bez obeštećenja), Eron Šonfild (Minesota, bez obeštećenja).

OTIŠLI: Sesilio Domingez (Guarani, pozajmica), Rodni Redes (Gurani, kraj pozajmice), Kamal Miler (Montreal, 205.000).

VANKUVER VAJTKAPS

DOŠLI: Kaje Aleksandre (Botafogo, 3.640.000), Dejber Saisedo (Deportivo Kali, 2.270.000), Ranko Veselinović (Vojvodina, 590.000), Bruno Gaspar (Sporting Lisabon, bez obeštećenja), Ajvan Buš (Montreal, bez obeštećenja).

OTIŠLI: Fredi Montero (Sijetl).

ČIKAGO FAJER

DOŠLI: Stanislas Ivanov (Levski, 300.000), Džon Espinoza (Audaks, nepoznato obeštećenje), Činoso Ofor (RFS Riga, 760.000), Karlos Teran (Envigado, nepoznato obeštećenje).

OTIŠLI: Đorđe Mihailović (Montreal, 727.000), Si Džej Sapong (Nešvil, bez obeštećenja).

NJUJORK RED BULS

DOŠLI: Tom Edvards (Stouk, pozajmica), Andres Rejes (Atletiko Nasional Medeljin, nepoznato obeštećenje), Juba Dijara (Salcburg, pozajmica).

OTIŠLI: Kaku (Al Tavon, nepoznato obeštećenje), Tim Parker (Hjuston, 409.000).

DALAS

DOŠLI: Hoze Antonio Martinez (Eibar).

OTIŠLI: Brajan Rejnolds (Roma, pozajmica), Mihael Barios (Kolorado, nepoznato obeštećenje), Tijago Santos (Gremio, 1.000.000), Pablo Aranguiz (Universidad de Čile, 636.000).

LOS ANĐELES GALAKSI

DOŠLI: Kevin Kabral (Valensijan, 5.360.000), Semjuel Grandsir (Monako, bez obeštećenja), Derik Vilijams (Blekbern, bez obeštećenja).

OTIŠLI: Emanuel Insua (Aldosivi, bez obeštećenja), Peri Kičen (Kolumbus, bez obeštećenja).

FILADELFIJA UNION

DOŠLI: Stjuart Findli (Kilmarnok, 273.000), Leon Flah (Sankt Pauli, 250.000).

OTIŠLI: Brendan Aronson (Salcburg, 5,450.000), Mark Mekenzi (Genk, 5,450.000), Endru Vuten (Admira Voker, bez obeštećenja).

SAN HOZE

DOŠLI: Erik Remedi (Atlanta, 455.000).

OTIŠLI: Valeri Gazaišvili (Ulsan, bez obeštećenja), Nik Lika (Ostin, 455.000).

SOLT LEJK SITI

DOŠLI: Bobi Vud (Hambuerger, bez obeštećenja).

OTIŠLI: Kori Berd (Los Anđeles FC, 455.000), Sen Džonson (Sabah, bez obeštećenja).

HJUSTON DAJNAMO

DOŠLI: Tim Parker (Njujork Red Buls, 409.000), Maksimilijano Uruti (Montreal, bez obeštećenja).

OTIŠLI: Mauro Monotas (Tihuana, 3.650.000), Viktor Kabrera (Tigre, bez obeštećenja).

***cifre su u evrima

MLS – 1. KOLO

Subota

02.00: (2,00) Hjuston (3,60) San Hoze (3,60)

03.30: (1,87) Sijetl (3,60) Minesota (4,20)

20.00: (3,40) Montreal (3,40) Toronto (2,15)

21.00: (2,20) Orlando (3,40) Atlanta (3,30)

Nedelja

00.00: (1,50) Los Anđeles FC (4,40) Ostin (6,25)

02.00: (4,20) Di Si Vašington (3,50) Njujork Siti (1,88)

02.00: (2,15) Dalas (3,45) Kolorado (3,35)

02.00: (2,50) Njujork Red Buls (3,30) Sporting Kanzas (2,85)

02.30: (2,70) Čikago (3,15) Nju Ingland (2,70)

02.30: (1,82) Nešvil (3,50) Sinsinati (4,60)

21.00: (2,00) Inter Majami (3,45) Los Anđeles Galaksi (3,80)

23.30: (1,90) Kolumbus (3,50) Filadelfija (4,10)

Ponedeljak

04.00: (5,00) Vankuver (3,70) Portland (1,72)

***kvote su podložne proomenama

TABELA OD PRETHODNE SEZONE


 


tagovi

MLS ligaMLSLos Anđeles GalaksiLos Anđeles FCNjujork SitiNjujork Red BulsSinsinatiDejvid BekamInter MajamiAtlanta junajtedKolumbus Kru

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara