Fudbaleri Kolo Koloa (©AFP)
Fudbaleri Kolo Koloa (©AFP)

Mnogo nervoze u Čileu, Kolo Kolo sa dva igrača manje izbegao giljotinu zbog VAR sistema (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 02.07.22. | 03:05

Everton napadao iz svih oružja i mogao je do pobede, ali je prvoplasirani tim šampionata uspeo da odoli

Mnogo će se pričati u Čileu narednih dana o derbiju koji su na Sausalitu odigrali Everton i Kolo Kolo. Lider na tabeli bio je na giljotini, ali mu je glava ostala na mestu posle dramatične utakmice koju je obeležila intervencija VAR sistema za sporni penal u korist domaćina. Video asistencija nije reagovala samo u toj situaciji i utakmicu je obeležilo višestruko gledanje ponovljenih snimaka koji su na kraju išli na ruku gostiju. Navijači Evertona su besni i smatraju da su sudije pogurale Kolo Kolo, glavni arbitar Felipe Gonzalez smatra da je sve čisto i da nije bilo elemenata za najstrožu kaznu, na kraju je ipak ostalo 1:1!

Nervoza je dostigla vrhunac u Vinja del Maru, gde je Everton napadao iz svih oružja i u završnih desetak minuta opsedao gol Kolo Koloa, ali je najtrofejniji čileanski klub nekim čudom je preživeo i uzeo bod što je ravno čudu s obzirom da je 70 minuta bio sa igračem manje, a poslednjih 20 sa devetoricom na terenu!

Izabrane vesti

Nije bilo lako izabranicima Gustava Kinterosa pošto je domaćin već u 12. minutu poveo sa 1:0 briljantnim lobom Matijasa Kamposa Lopeza koji je golmana Brajana Kortesa ostavio bez mogućnosti da reaguje. Posle tog gola splasnuo je pritisak Evertona, pa je Kolo Kolo preuzeo inicijativu sve do trenutka kada je Esteban Pavez zaradio direktno isključenje zbog frontalnog napada na Lautara Pastrana u situaciji kada ovaj nije imao loptu u svom posedu. Uprkos optužbama navijača Evertona, ova odluka je pala nakon pregleda snimka...

Uprkos manjku igrača na terenu, Kinterosovi igrači nisu spustili gard, ali su morali da igraju dosta opreznije. Nagrada za pametno postavljanje u teškoj situaciji došlo je u 33. minutu pošto je Kristofera Medinu lopta pogodila u ruku posle kornera, a nakon pregleda VAR-a sudija Gonzalez pokazao je na belu tačku odakle je precizan bio Gabrijel Suazo.

Posle gola Kolo Kolo se povukao i prepustio loptu domaćinu koji je do kraja na sve načine pokušavao da povrati vođstvo, ali lopta nije htela u gol... Isključenje Džejsona Rohasa u 75. minutu dalo je novu nadu Everotnu, a vrhunac utakmice je kontroverzna situacija iz 81. minuta kada je lopta pogodila Zalvidiju u ruku posle odbitka. Skočili su svi iz domaćih redova tražeći penal, sudija je pokazao da nije bilo namerno, što je zatim potvrdio gledanjem snimka na bes celog stadiona. Nekoliko trenutaka pre kraja Everton je Brajan Karvaljo promašio je šansu utakmice, pa je tačka stavljena sa rezultatom 1:1.

Kolo Kolo sada ima 30 bodova, tek jedan više od Nublensea koji je u petak poražen, dok Union Espanjola sada ima šansu da zasedne na vrh tabele.

ČILE 1 – 16. KOLO

Petak

Nublense – Audaks Italijano 1:2 (0:0)

/Aravena 51 – Mateos 54ag, Rohas Munjoz 63/

Everton - Kolo Kolo 1:1 (1:1)

/Kampos 12 – Suazo 33 penal/

Subota

21.00: (2,45) Palestino (3,20) Union Espanjola (2,80)

23.30: (2,50) Universidad de Čile (3,20) Union La Kalera (2,70)

Nedelja

02.00: (2,35) Uačipato (3,20) Kuriko Unido (2,90)

21.00: (2,60) La Serena (3,00) O‘Higins (2,75)

23.30: (1,55) Universidad Katolika (3,80) Kokimbo (5,80)

Ponedeljak

02.00: (1,70) Kobresal (3,50) Antofagasta (4,80)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Kolo KoloČile 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara