Moca Vukotić (©Reuters)
Moca Vukotić (©Reuters)

Moca Vukotić kao Bjeković: Kad bih osetio da neko u Fudbalskom savezu Srbije radi tendeciozno i na štetu Partizana odmah bih otišao

Vreme čitanja: 3min | uto. 15.09.20. | 18:39

"Fudbalski savez i reprezentacija Srbije su vrhunac u karijeri svakog fudbalskog radnika. Ne postoji čovek koji se bavi fudbalom da nema želju da dogura do tog nivoa. Čim smo tu, znači da vredimo“...

"Da samo samo jednog sekunda osetio da neko nešto radi protiv Partizana, ni sekund se u tom Savezu ne bih zadržao! Ni sekund", kazao je pre nekoliko dana Nenad Bjeković u izjavi za Sportski žurnal i na taj način odgovorio na kritike čelnika kluba iz Humske usmerene ka Fudbalskom savezu Srbije. Danas na gotovo istovetan način govori još jedna legenda Partizana - Momčilo Moca Vukotić, čovek koji je obeležio čitavu epohu u crno-belom (791 utakmica, 339 golova).

Vukotić smatra da nema ni najmanje potrebe da dokazuje ljubav prema Partizanu tako što bi eventualno napustio poziciju skauta u FSS-u.

Izabrane vesti

"Pratio sam ovih dana šta se dešava, video sam da su navijači slali poruke preko transparenata na stadionu i ispred zgrade FSS, tražili od nas Partizanovaca da izađemo iz organa Saveza… Tačno je da se ja nalazim na funkciji skauta A reprezentacije, ali mislim da nema potrebe da dokazujem svoju privrženost Partizanu. Ja sam to dokazao mnogo puta tokom karijere, ali ne rečima, već delima. U situacijama koje ne moram da navodim. I zato, budite sigurni, kad bih osetio da neko u Fudbalskom savezu Srbije radi tendeciozno i na štetu Partizana, ne bih zatvarao oči i istog trenutka bih otišao iz Saveza. To vam garantujem“.

Dva rekordera po broju utakmica u crno-belom dresu, Saša Ilić i Moca Vukotić, uz još dva čoveka koja su ispisala istoriju Partizana, Nenada Bjekovića i Ljubišu Tumbakovića, trenutno rade u sistemu FSS...

"Znate kako, Fudbalski savez i reprezentacija Srbije su vrhunac u karijeri svakog fudbalskog radnika. Ne postoji čovek koji se bavi fudbalom da nema želju da dogura do tog nivoa. Čim smo tu, znači da vredimo“.

Reč dve i o reprezentaciji Srbije, odnosno predstojećim duelima sa Norveškom...

"Gledao sam na televiziji utakmice koje je Norveška igrala protiv Austrije i Severne Irske. Samo su potvrdili ono što sam i ranije znao o njima. Radi se o vrlo ozbiljnoj reprezentaciji u kojoj ima nekoliko igrača vanserijske klase. Tu pre svega mislim na Halanda, Serlota i Eljunusija. Dodao bih naravno i malog Edegarda koji je fudbaler Real Madrida. To dovoljno govori o njegovim kvalitetima. Oni će biti najveća opasnost po gol naše reprezentaciji i na njih moramo da obratimo posebnu pažnju. Što se tiče Srbije, ne bih izdvajao pojedince. Mislim da nam u Oslu više nego ikada treba jak kolektiv. Da svi dišemo kao jedan i u tom slučaju ne brinem za rezultat. Imamo i znanje i kvalitet da izborimo plasman na Evropsko prvenstvo“.

Zahuktava se borba u Superligi Srbije, naše klubove očekuju i veliki izazovi na međunarodnoj sceni.

"Rano je za bilo kakve prognoze oko šampiona Srbije. Zvezda trenutno ima šest bodova prednosti u odnosu na Partizan, ali prvenstvo je tek počelo. Videćemo posle direktnih duela kandidata za prvo mesto kakav je odnos snaga. Ne bih voleo da iznosim procene ni kada je Evropa u pitanju. Igra se samo jedna utakmica, tu kvalitet ne mora uvek da donese prevagu. Moguća su razna iznenađenja. Svakako da bi plasman naših klubova u grupnu fazu Lige šampiona i Lige Evrope bio veliki impuls za kompletan srpski fudbal. Želim puno sreće Zvezdi, Partizanu, Vojvodini i TSC-u u predstojećim okršajima“, zaključio je Vukotić.


tagovi

Momčilo Vukotić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara