Edinson Kavani (Reuters)
Edinson Kavani (Reuters)

Monca juri creme de la creme rešenja u špicu: Kavaniju suđen povratak u Seriju A?

Vreme čitanja: 2min | pet. 08.07.22. | 00:31

Adrijano Galijani već kontaktirao agente iskusnog urugvajskog napadača

Znajući da mu ističe ugovor sa Mančester Junajtedom Roko Komiso je mamio Edinsona Kavanija u Fiorentinu riberijevskom platom od 4.000.000 evra. Zatim je Salernitana bila maštovita i Urugvajcu ponudila 2.000.000 po sezoni i bonus od 200.000 evra za svaki pogodak. Sada i treći italijanski klub obleće oko Kavanija i deluje da je popularnom El Matadoru suđen povratak u Seriju A.

Devet godina otkako je otišao iz Napolija iza Kavanija je okruglo 200 golova za Pari Sen Žermen i 19 pogodaka za Manečester junajted. I upravo je to iskustvo ono što Monca želi da vidi u špicu svog napada. Navikli su upravljajući Milanom Silvio Berluskoni i Adrijano Galijani na creme de la creme napadače poput Andrija Ševčenka, Ronalda Zube, Zlatana Ibrahimovića, pa sada kada su Moncu lansirali do italijanske elite ne žele da se zadovolje prosekom. Počelo je sa ludom idejom o tandemu Mauro Ikardi - Paulo Dibala, gazda Silvio je poželeo i Edina Džeka, popularni ujka Fester Galijani je već kontaktirao Kavanijeve agente.

Izabrane vesti

Urugvajac je trenutno sa reprezentacijom i želi na miru da razmisli o opcijama za budućnost. Đanluka Di Marcio piše da će 35-godišnjak dobro razmisliti o mogućnosti da Monca nakon Palerma i Napolija postane treći italijanski klub u njegovom cv-ju.

Pokušaji da se angažuju Andrea Pinamonti iz Intera ili Napolijev Andrea Petanja već neko vreme stoje na mrtvoj tački i od tada je duo starih fudbalskih lisaca krenuo da razmišlja o bombastičnim imenima.

Verovali ili ne, Monca je jedan od najkonkretnijih i najaktivnijih klubova u ligama petice. Već je angažovala dvocifren broj igrača i potrošila ukupno 17.400.000 evra, uglavnom na niskobudžetne akvizicije od kojih su neke otkupljene nakon pozajmica. Najzvućnija imena pristigla na lombardijski stadion Brianteo su svakako Stefano Sensi, Mateo Pesina, Alesio Kranjo, Andrea Ranokija...


tagovi

Letnji prelazni rok 2022Edinson KavaniMonca

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara