Lusijano (©Reuters)
Lusijano (©Reuters)

Morumbi je neosvojiva tvrđava za Ameriku Mineiro

Vreme čitanja: 4min | čet. 28.07.22. | 23:05

Kup Brazila: Sao Paula dočekuje goste iz Belo Orizontea u prvom meču četvrtfinala. Gosti nikada u istoriji nisu dobili velikana

Poslednji duel prve četvrtfinalne runde Kupa Brazila između Sao Paula i Amerike Mineiro na programu je noćas (01.00) na čuvenom Morumbiju. Revanš je u Belo Orizonteu, zakazan je za 18. avgust, a bolji iz ovog dvomeča u polufinalu će se suočiti sa pobednikom okršaja između Flamenga i Atletiko Paranaensea (prva utakmica na Marakani je završena bez golova).

U prethodnoj fazi kupa, Sao Paulo je pokazao svu snagu, eliminisanjem favorita Palmeirasa u osmini finala. Posle pobede od 1:0 na Morumbiju, Trikolori su poraženi sa 2:1 u revanšu na Alijanc Parku, ali su prolazak u narednu rundu izborili tek posle penal završnice. Pre toga Sao Paulo je iza sebe ostavio i Žuventud, Manaus i Kampinense.

Izabrane vesti

Posle eliminacije lidera Brazileiraa, Trikolori su popustili u nacionalnom prvenstvu. Tim koji predvodi Rožerio Seni zabeležio je niz od tri uzastopna remija. Serija je počela na Morumbiju protiv Fluminensea rezultatom 2:2, dok je u narednom kolu na gostovanju protiv Internasionala bilo 3:3. U subotu u 19. kola Serije A, Sao Paulo je protiv Gojasa kod kuće bio nadomak pobede. Ipak, kao i u prethodnom okršaju, na semaforu se ponovio rezultat od 3:3. Gosti su poveli golom Dade Belmontea u osmom minutu. Sao Paulo je preokrenuo golovima Kaljerija u 29. i Rodriga Nestora u 33. minutu.

01.00: (1,60) Sao Paulo (3,45) Amerika Mineiro (6,00)

Međutim, ova situacija nije dugo trajala. U 39. minutu Danijel Kardozo je postigao drugi gol za ekipu Gojasa. Po početku drugog dela igre, u 53. minutu, Lusijano je promašio jedanaesterac koji je Sao Paulu mogao ponovo da dovede u vođstvo. To se dogodilo samo tri minuta kasnije kada je Patrik ubacio loptu u mrežu gostiju. Gojas je u sudijskoj nadoknadi izbegao poraz. Pedro Raul je postigao treći gol. Tako je Sao Paulo došao do 26 bodova iz pet pobeda, čak 11 remija i tri poraza, što je dovoljno da zauzme 10 poziciju na tabeli.

Kao i Trikolori, Amerika iz Minas Žerijasa je eliminisala favorita u prethodnoj fazi Kupa Brazila. Sa pobedama od 3:0 i 2:0, Koeljo je pobedio Botafogo impozantnim ukupnim rezultatom 5:0. U oba meča, igrači Amerike su u potpunosti ispunili plan igre koji je osmislio Vagner Mansini.

Tim iz Belo Orizontea će u ovaj meč ući malo mirnije glave. Posle tri uzastopna poraza u Seriji A, uspeli su da prekinu negativnu seriju i napuste zonu ispadanja minimalnom pobedom protiv Atletiko Gojaniensea, inače direktnog protivnika u borbi za opstanak. Rezultat je bio mnogo bolji od učinka. Tim iz Gojanije je bio nadmoćniji u meču. Imao je loptu pod kontrolom više od 65 odsto vremena, a za to vreme je razvio i više nego duplo prilika za šut u odnosu na protivnika. Koeljo je, međutim, uspeo da zatrese mrežu u 33. minutu preko Felipea Azeveda uz asistenciju Lukasa Kala, dok su se u preostalih sat vremena aktivne igre, orijentisati na odbranu.

Napredujući do 21 boda, Amerika trenutno zauzima 15. mesto na tabeli, sa istim brojem bodova kao i Avai, ali sa povoljnijom gol-razlikom. U dosadašnjem izdanju Kupa Brazila, Koeljo beleži maksimalan učinak. Pobedio je u sva četiri koja je odigrao. Debitovao je u trećoj rundi, pobedivši CSA. Rezultatom 3:0 u gostima i 2:0 kao domaćin. Njihova žrtva u osmini finala bio je Botafogo, a rezultati su ponovljeni kao i u predhodnoj fazi.

01.30: (2,85) Fortaleza (2,85) Fluminense (2,65)

Za okršaj na Morumbiju, vrlo je verovatno da će Mansini iskoristiti slične planove igre korišćene u osmini finala. Stoga je čak i predvidljivo zamisliti da će Amerika Mineiro spustiti linije odbrane i skoncentrisati se na zatvaranju prostora kroz centralne i bočne delove terena, prepuštajući posed lopte protivniku, koji je i inače većeg tehničkog kvaliteta. S druge strane, Sao Paulo Rožerija Senija će biti orijentisan na napade.

Poslednji duel, ovi timovi odigrali su pre nešto više od mesec dana na istom ovom stadionu, kada je Sao Paulo slavio minimalnim rezultatom golom Patrika Nasimenta. Ipak, u celokupnoj istoriji sukoba ovih timova, a koji često nisu bili kontinuirani, zbog čestog ispadanja Amerike u niže rangove, Koeljosi nikada nisu slavili na Morumbiju.

KUP BRAZILA – ČETVRTFINALE (PRVE UTAKMICE)

Četvrtak

Atletiko GO - Korintijans 2:0 (1:0)

/Žoržinjo 23, Leo Pereira 88/

Flamengo - Atletiko PR 0:0

Petak

01.00: (1,60) Sao Paulo (3,45) Amerika Mineiro (6,00)

01.30: (2,85) Fortaleza (2,85) Fluminense (2,65)

***kvote su podložne promenama

PišeĐorđe RADONJIĆ


tagovi

BrazilKup BrazilaSao PauloAmerika MineiroRožerio Seni

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara