Pikford je nemoćan (© Reuters)
Pikford je nemoćan (© Reuters)

Možda će Lampard blamažu Evertona da opravda superligaškom frazom: Nama tek počele pripreme, a oni u punom ritmu

Vreme čitanja: 2min | čet. 21.07.22. | 04:33

Premijerligaš maltene poklonio tri gola Minesoti, Dele Ali se dvaput obrukao

Dresovi roze, obrazi crveni. Užasno u estetskom i fudbalskom smislu je izgledao Everton u nastavku američke turneje. Gostovao je Minesoti i delovao toliko sramotno da ni po čemu nije opravdao status premijerligaša. Jeste pripremni period i treneri će kazati da rezultat nije bitan, međutim, odjkeknuo je: klub iz Liverpula pretrpeo je havariju u duelu sa članom MLS lige – 0:4.

U sličanim situacijama, superligaški treneri često posegnu za frazom: „Nama su pripreme tek počele, a oni su u ritmu“. Suštinski tačno, jer je iza Karamela samo poraz od Arsenala (0:4), dok je Minesota odigrala 21 utakmicu i na dobrom je putu da se plasira u plej-of. Opet, razlika u budžetima, kvalitetu pojedinaca, tima i takmičenja je takva da ovo Frenk Lampard ne bi smeo da dozvoli. Biće interesantno čuti koji izgovor ima za ovu blamažu.

Izabrane vesti

Everton je maltene sam sebe pobedio. Od četiri gola za tri je sam kriv. Jedan sa penala, drugi je autogol Majkla Kina, reći posle greške Džordana Pikforda, četvrti posle sjajne akcije domaćina. Uz to je mogla da pukne i petarda, ali je Minesota pogodila prečku.

Obrukao se Evreton, a najviše Dele Ali. Zimski novajlija iz Totenhema je najpre promašio zlatnu šansu, sa samo dva metra...

...da bi u poslednjem minutu frustraciju demonstrirao guranjem protvnika. Kao da nije naučio da gubi.



tagovi

Dele AliPrijateljske utakmiceEvertonFrenk Lampard

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara