Abel Ruiz i Uroš Račić (AFP)
Abel Ruiz i Uroš Račić (AFP)

Možda odlazi, ali mogao bi do trofeja sa Bragom: Dva gola Račića u polufinalu kupa (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 12.04.23. | 23:45

Srbin sjajnim pogotkom načeo Nasional, pa pogodio i iz penala

Ima dvadesetak dana kako su dobro obavešteni portugalski mediji plasirali informaciju da Braga na leto neće otkupiti Uroša Račića. Deluje da je povratak srpskog veziste u Valensiju izvestan, ali isto tako se čini da se Račić neće vratiti na Mestalju praznih ruku. Mogao bi natrag u Španiju sa trofejem portugalskog kupa pošto je njegova Braga večeras napravila ogroman korak ka finalu. Deklasirala je u prvoj utakmici dvomeča drugoligaša, ekipu Nasionala u gostima sa 5:0, a Račić je u pobedi svog tima učestovao sa dva pogotka.

Do večeras je imao samo jedan gol iz penala u dresu Brage, ali je značajno popravio golgeterski saldo. Prvenac iz igre bio dogodio se sredinom prvog poluvremena, a iz njega je progovorio talenat nekadašnjeg člana Crvene zvezde. Majstorski je nakon lažnjaka okončao kontra napad, pogodivši levicom sa kapice šesnaesterca. A kada je u 53. minutu sigurno izveo penal i doneo Bragi prednost od 3:0, bilo je jasno da dvomeč dobija rasplet već tokom prvog čina.

Izabrane vesti

GOL RAČIĆA IZ PENALA POGLEDAJTE OVDE.

Interesantno, tri penala u drugom poluvremenu dosuđena su u korist gostiju, a nakon što je Račić pogodio, dvostruki strelac sa bele tačke bio je Simon Banza, isti igrač koji je u smiraj prvog dela namestio gol Piciju. Još zanimljiviji jeste podatak da je Braga iz ukupno devet udaraca ka golu rivala, od čega šest u okvir, čak pet puta tresla mrežu. Koncentracija u završnici bila je na vrhunskom nivou, dok ju je drugoligaš konstantno gubio u svom šesnaestercu.

Revanš u Kamenolomu na programu je 25. aprila, ali uz dužno poštovanje prema Nasionalu, Braga je realno prvi finalista kupa. A za trofej će se boriti protiv Porta ili Famalikaa koji tek treba da odigraju obe utakmice dvomeča.

Da zatvorimo priču jednim od Braginih najistaknutijih pojedinaca ove večeri, Račiću je večerašnji susret bio 29. u dresu portugalskog kluba za koji je upisao tri gola.


tagovi

Uroš RačićBraga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara