Rasmus Hejlund (©Reuters)
Rasmus Hejlund (©Reuters)

Možda u Rasmusu leži spas: Teatar snova od Runija čeka takvog igrača

Vreme čitanja: 3min | pon. 19.02.24. | 00:05

Mladi Danac Hejlund ruši rekorde na Ostrvu, daje golove u serijama i mogao bi da bude vesnik proleća Mančester Junajteda. "Moć, snaga i agresija čine ga da izgleda kao Erling Haland u nastajanju“, ocenio je letnju akviziciju Đavola nekadašnji as slavnog kluba Geri Nevil

Navikli su na Teatru snova na mađioničare. Imali su ih mnogo u eri Aleksa Fergusona, od Erika Kantone, Dejvida Bekama, Rajana Gigsa, Pola Skolsa, Rija Ferdinanda, Nemanje Vidića, Kristijana Ronalda i Vejna Runija, verovatno najboljeg engleskog fudbalera u ovom milenijumu. Posle odlaska legendarnog Škota s kormila, nastali su problemi. Menadžeri su se smenjivali kao na traci, od Dejvida Mojesa, Luja Vang Gala, Žozea Murinja, Ole Gunara Solskjera, do nesrećnog Ralfa Rangnika, ali nije bilo mnogo radosti na Old Trafordu.

Erik Ten Hag je uglavnom promašivao u procenama dovođenja igrača. Nije se Junajted usrećio sa „zabavljačem“ Antonijem, Mejson Maunt je zasad ekstra promašaj... Markus Rašford je u velikoj krizi, ne razvija se njegova karijera kako su očekivali u slavnom klubu. Pravi potez bila je letnja akvizicija iz Atalante. Mladi 21-godišnji Rasmus Hejlund plaćen je papreno, više od 80.000.000 evra, ali se već isplaćuje.

Izabrane vesti

Bilo je mnogih sumnjičavih proteklog leta, ali napadač rođen u Kopenhagenu se pokazao koao pravi potez Ten Haga i uprave Lala. Prva je zvezda tima koji sada grabi ka četvrtom mestu u šampionatu Engleske i Ligi šampiona što je pre nekoliko nedelja bila nemoguća misija.

Konačno, zadovoljstvo na Old Trafordu, a razlog je mladi Danac koji i staso, a i igrama i lakoćom kojom trese mreže podseća na nešto starijeg Norvežanina Erlinga Halanda, asa komšijskog Sitija, šampiona Engleske i Evrope, koji je već deceniju vladar Mančestera. Bučne komšije, kako ih je nekada nazivao Ferguson, sada su napravili imperiju pod komandom Pepa Gvardiole.

Moć, snaga i agresija Rasmusa Hejlunda čine ga da izgleda kao Erling Haland u nastajanju“, ocenio je mladog Danca nekadašnji as Junajteda Geri Nevil.

Hejlund je nastavio golgeterski niz sa dva brza gola u nedelju popodne protiv novajliije u Premijer ligi Lutona u prvih sedam minuta. Ovaj 21-godišnjak postao je najmlađi igrač Premijer lige koji je postigao pogotke u šest uzastopnih utakmica u elitnom šampionatu na Ostrvu.

21.00: (1,75) Everton (3,75) Kristal Palas (5,50)

Upitan o Hejlundovoj blistavoj formi (Danac je postigao osam golova u poslednjih sedam utakmica u svim takmičenjima), Ten Hag je rekao:

"Doveli smo ga jer je jak karakter. Iako ima 21 godinu, on zaista može da igra sa stresom. To je ono što vam treba kao napadač Mančester Junajteda. On se ne unervozi i ne gubi samopouzdanje kada ne daje gol. Ima mnogo samopouzdanja i siguran sam da će Rasmus da postigne još više“, hvali svog napadača menadžer Junajteda.

Hejlund meteoriskim koracima ide napred. Debitovao je za Kopenhagen sa samo 17 godina, u klubu u kome mu sada igraju mlađa braća Emil i Oskar. Imao je sličan put kao Haland. Norvežanin je iz Moldea otišao u Salcburg, dok je Hejlund takođe afirmaciju stekao u Austriji, ali u Šturmu iz Graca, da bi solidna sezona u Atalanti u Seriji A bila oskočna daska za transfer karijere i petogodišnji ugovor sa slavnim klubom koji u njemu vidi spas. Prošao je sve mlađe kategorije Danske, a na leto će biti uzdanica Skandinavaca protiv Srbije na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj.

Liverpul, Siti i Arsenal su pobegli, ali je dostižna Aston Vila, koja ima samo pet bodova više, dok je i Totehem konkurent za Ligu šampiona naredne sezone.

Nevil kaže da će Aston Vila i Totenhem osećati pritisak.

Možete da osetite da je Ten Hag sigurniji u svoj tim i da su na boljem mestu. Ne kažem da će Mančester Junajted stići do željenog četvrtog mesta, ali postoji nešto...“, rekao je Nevil.

I Ten Hag puca od optimizma:

Vratili smo se u trku. Moramo da napravimo pritisak na rivale. Svaka utakmica je finale, šansa da se približimo konkurentima“, istakao je nekadašnji trener Ajaksa koji je tim iz Amsterdama doveo do polufinala Lige šampiona.



tagovi

Premijer ligaRasmus HojlundMančester JunajtedGeri NevilErik ten Hag

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara